Ο Καντονά ζορίστηκε αλλά πήρε θέση στο δίλημμα "Μουρίνιο ή Γκουρδιόλα"

Ο Ερίκ Καντονά τρέφει συμπάθεια τόσο για τον Μουρίνιο όσο και για τον Γκουαρδιόλα όμως δεν θέλησε να κρυφτεί γύρω από το δάχτυλό του σε ερώτηση για το ποιον προτιμάει. Διαβάστε την απάντησή του...

Actor and former soccer star Eric Cantona poses for photographers during the photo call of the movie Les Rois du Monde/Mad Kings, at Rome's Film Festival, in Rome, Monday, Oct. 19, 2015. (AP Photo/Andrew Medichini)
Actor and former soccer star Eric Cantona poses for photographers during the photo call of the movie Les Rois du Monde/Mad Kings, at Rome's Film Festival, in Rome, Monday, Oct. 19, 2015. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Ήταν ο παίκτης-σύμβολο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη δεκαετία του '90 (έπαιξε από το 1992 μέχρι το 1997) ωστόσο αυτό που κάνει τον Ερίκ Καντονά αρχοντικό δεν είναι μόνο η μπάλα που έπαιξε αλλά το γεγονός ότι συνηθίζει να λέει τα πράγματα όπως τα βλέπει και όχι στρογγυλεμένα για να "χαϊδέψει τα αυτιά".

Αυτό το έκανε για μία ακόμα φορά κατά τη διάρκεια εκπομπής του "BBC" που κλήθηκε να ψηφίσει μεταξύ Μουρίνιο και Γκουαρδιόλα, με τον "Βασιλιά" να επιλέγει τον τεχνικό της Σίτι αλλά να δικαιολογεί την απάντηση του με επιχειρηματα.'

"Ο Μουρίνιο είναι ένας προπονητής νικητής που θα συνεχίσει να νικάει. Μου αρέσει, μου αρέσει το χάρισμά του, είναι πολύ έξυπνος και καταφέρνει να απορροφεί την πίεση των παικτών του. Το είχα πει και πριν έρθει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον λατρεύω αυτό τον άνθρωπο.

Flags showing Manchester City's manager Pep Guardiola and Manchester United's manager Jose Mourinho hang for sale ahead of the English League Cup soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford stadium in Manchester, Wednesday, Oct. 26, 2016. (AP Photo/Dave Thompson)
Flags showing Manchester City's manager Pep Guardiola and Manchester United's manager Jose Mourinho hang for sale ahead of the English League Cup soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford stadium in Manchester, Wednesday, Oct. 26, 2016. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Όμως παίζει με έναν αμυντικό τρόπο που δεν καθρεφτίζει την ταυτότητα της Μάντσεστερ Γιουνίατεντ που μοιάζει περισσότερο με εκείνη της Μπαρτσελόνα", δήλωσε αρχικά ο Καντονά και πρόσθεσε με νόημα:

"Και οι δύο είναι μεγάλοι προπονητές αλλά προτιμώ ένα επιθετικό ποδόσφαιρο, με πιο μεγάλη φαντασία, είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησα και εγώ να παίξω σε όλη την καριέρα μου.

Το επαναλαμβάνω, η Γιουνάιτεντ είναι ο σύλλογός μου, τον έχω στο αίμα μου, όμως αν είναι να δω σήμερα ένα παιχνίδι προτιμώ ένα με μεγαλύτερη δημιουργικότητα όπως εκείνα της Μπαρτσελόνα ή της Ρεάλ του Ζιντάν όπου υπάρχουν παίκτες όπως οι Μόντριτς και Κρόος, τα μυαλά της ομάδας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK