Ο Σόλσκιερ πήγε στη Γιουνάιτεντ για να 'σκοράρει' ξανά ως αλλαγή

Με 28 γκολ ερχόμενος από τον πάγκο, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πήρε τη δουλειά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιατί πιστεύει ότι θα τη σώσει για άλλη μια φορά.

Moldes head coach Ole Gunnar Solskjaer  watches his players line up prior to the group A Europa League soccer match between Ajax and Molde at the ArenA stadium in Amsterdam, Netherlands, Thursday, Dec. 10, 2015. (AP Photo/Peter Dejong)
Moldes head coach Ole Gunnar Solskjaer watches his players line up prior to the group A Europa League soccer match between Ajax and Molde at the ArenA stadium in Amsterdam, Netherlands, Thursday, Dec. 10, 2015. (AP Photo/Peter Dejong) AP PHOTO/PETER DEJONG

Ως 'Fergie Time' ορίζεται -πλέον- ο έξτρα χρόνος που προσφέρεται σε μια ομάδα κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων προκειμένου να φτάσει, με όποιον τρόπο δύναται, στη νίκη.

Συνδέθηκε αναπόφευκτα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διότι επί εποχής Άλεξ Φέργκιουσον δεν ήταν μία ή δύο οι φορές που συνέβη. Χωρίς όμως τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, η έννοια δεν θα είχε αποκτήσει την υπόσταση που έχει σήμερα. Τον ποδοσφαιριστή που, ασχέτως αν ο 'Gurdian' αναρωτήθηκε επ' αυτού, υπήρξε η πιο διάσημη και αποτελεσματική αλλαγή στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έχοντας σκοράρει 28 φορές όταν χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή - τα 17 του στην Premier League αποτελούν ρεκόρ.

Ως γνωστόν ο 45χρονος πια Νορβηγός επέστρεψε στο 'Ολντ Τράφορντ' ως προπονητής και κάθε λεπτομέρεια για το ποιόν του αναλύθηκε δεόντως προ δύο ημερών.

Ο Σόλσκιερ επιλέχθηκε από τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως υπηρεσιακή - μεταβατική λύση, αντί του Ζοζέ Μουρίνιο, προκειμένου να 'καθαρίσει' το έδαφος πριν από τη νέα εποχή που (υποτίθεται πως) θα έρθει το καλοκαίρι. Ακόμη και τώρα ήρθε από τον πάγκο. Για πολλοστή φορά ως 'κόκκινος διάβολος'. Με στόχο να δώσει ξανά τη λύση.

Όταν ήταν ποδοσφαιριστής τον εκνεύριζε ως ένα βαθμό - το είχε ομολογήσει ο ίδιος στο 'Four Four Two'. Εμπιστευόταν πάντως τον προπονητή του μετέτρεπε την οργή του σε ενέργεια, όταν του ζητούσε να πέσει στη μάχη.

Αντίστοιχα θα ήθελε να είναι διαφορετικές οι συνθήκες τώρα που ανέλαβε τα ηνία μετά τον Πορτογάλο, παρόλα αυτά " υπάρχουν τόσοι πολλοί προπονητές που θα ήθελαν αυτή τη θέση και όταν παίρνεις μια τέτοια δουλειά και σου ζητούν να υπογράψεις για έξι μήνες δηλώνεις χαρούμενος να βοηθήσεις και δουλειά σου είναι να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς".

Ποιο είναι αυτό; Όχι να χαρίσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο στη Γιουνάιτεντ όπως το 1999 στη Βαρκελώνη. Πρώτα απ' όλα τον απασχολεί το πρώτο παιχνίδι του και κατόπιν " πώς θα περάσω τις αρχές μου στους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να καταλάβουν πώς θέλω να παίζω για να παίρνουμε μετά το αποτέλεσμα. Ας δούμε πρώτα πόσους βαθμούς θα συλλέξουμε και μετά θα θέσουμε τους στόχους".

Το ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τα τότε, τα δικά του χρόνια. Ιδανικά ο Νορβηγός θα ήθελε " να πρέπει να παίρνει από τον καθένα το καλύτερο, μιλώντας του για τη φιλοσοφία, τις αρχές. Θέλω οι ποδοσφαιριστές μου να απολαμβάνουν το παιχνίδι παίζοντας μπροστά το καλύτερο κοινό του κόσμου".

Ο Σόλσκιερ είναι πολύ πιο Μάντσεστερ απ' όσο φαντάζεσαι...

Photo credits: AP Photo/Peter Dejong

News 24/7

24MEDIA NETWORK