Οι 'διάβολοι' του Σόλσκιερ και οι δαίμονες της Λίβερπουλ

Η -πληγωμένη από τρεις αναγκαστικές αλλαγές- Γιουνάιτεντ στέρησε δύο βαθμούς από τη Λίβερπουλ. Μοιάζει αυτή που μπορεί να της χαρίσει το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 29 χρόνια! Εκτός αν κερδίσει όλα τα ματς μέχρι τέλους...

Οι 'διάβολοι' του Σόλσκιερ και οι δαίμονες της Λίβερπουλ
AP PHOTO/JON SUPER

Το ντέρμπι του 'Ολντ Τράφορντ' έχει λήξει και ο Νταβίντ ντε Χέα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 100η φορά σε παιχνίδι της Premier League, άνευ ιδρώτα. Είναι η 4η (σε 9 παιχνίδια) αφότου ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ διαδέχθηκε τον Ζοζέ Μουρίνιο ως τιμονιέρης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - και 7η συνολικά σε 14 αναμετρήσεις όλων των διοργανώσεων.

Ο Νορβηγός πήρε τα ηνία από τον Πορτογάλο μετά τα μέσα Δεκεμβρίου. Κατά... διαβολική σύμπτωση είχε προηγηθεί το επιβλητικό 3-1 της Λίβερπουλ επί των 'κόκκινων διαβόλων' στις 16 του μηνός. 70 ημέρες μετά το Άνφιλντ οι δυο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι στο 'Theatre of Dreams'. Χειμωνιάτικα οι 'κόκκινοι' έκαναν όνειρα για νίκη και τίτλο. Θερινής νυκτός κατέληξαν να είναι. Το 0-0, η τρίτη ισοπαλία στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, τούς ξύπνησε απότομα.

Το +1 από την ανταγωνίστρια Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται πως δεν τους αρκεί για να προλάβουν τους 'πολίτες' στην κούρσα αντοχών για τον τίτλο. Το πρόγραμμα ευνοεί αφάνταστα την πρωταθλήτρια ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ως τα μέσα Απριλίου η Λίβερπουλ έχει την Έβερτον εκτός, την Τότεναμ και την Τσέλσι μέσα. Η Σίτι τίποτα απ' όλα αυτά.

Η ομάδα του Κλοπ θα πρέπει να φτάσει αήττητη ως τις 24 Απριλίου. " Θα γνωρίζουμε (σ.σ τι θα έχει συμβεί) μόνο μετά από 38 αγώνες. Θέλουμε να κερδίσουμε κάθε ματς, ασχέτως ποιον έχουμε απέναντί μας, και ξέρουμε ότι μπορούμε", δήλωσε ο Τζέιμς Μίλνερ μετά το αποτέλεσμα του κυριακάτικου ντέρμπι.

Manchester United's Romelu Lukaku, left, reacts after missing a scoring chance during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United's Romelu Lukaku, left, reacts after missing a scoring chance during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Αν όντως η Λίβερπουλ οδηγηθεί με σπασμένα φρένα ως τις 24 Απριλίου, σε μια περίοδο που πηγαίνει με πρώτη ταχύτητα, ενδεχομένως τα καταφέρει. Πρόκειται για την Τετάρτη που θα διεξαχθεί το ντέρμπι του Μάντσεστερ. Στο Όλντ Τράφορντ.

Εκεί που η ομάδα του Κλοπ δεν έβγαλε 'καθαρή' φάση. Εκεί που είχε όλο κι όλο ένα σουτ προς την εστία σε 7 τελικές προσπάθειες. Εκεί που έμεινε χωρίς γκολ για δεύτερο παιχνίδι ύστερα από τις αρχές Οκτωβρίου. Εκεί που η Γιουνάιτεντ, μολονότι έχασε τρεις ποδοσφαιριστές με τραυματισμό από το 21' ως το 43' (Ερέρα, Μάτα, Λίνγκαρντ - είχε μπει αντί του Μάτα) και δεν υπήρχε ευλυγισία κινήσεων στο δεύτερο μισό, δεν εξήλθε του πλάνου και απείλησε πολύ περισσότερο. Εκεί που ο Άλισον επενέβη για να γλιτώσει το 1-0 στο 42' από την κατά μέτωπο έφοδο του Λίνγκαρντ.

Εκεί που ο Σαλάχ έγινε αλλαγή στο 79' (για να μπει ο Οριγκί) διότι ήταν τόσο εγκλωβισμένος από τον Σο που τέλειωσε την παρουσία του με 6 χαμένες μπάλες και 33% επιτυχία στις ντρίμπλες (1/3), χωρίς φυσικά να φτιάξει οτιδήποτε για τον ίδιο ή τους συμπαίκτες του.

" Δεν παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο", παραδέχθηκε ειλικρινά ο Κλοπ, παρά το 65% στην κατοχή μπάλας. " Πρέπει να κρατάς την μπάλα στα σωστά μέρη, πρέπει να σουτάρεις και εμείς δεν το κάναμε συχνά. Όταν η Γιουνάιτεντ μπορεί να νικηθεί, πρέπει να το κάνεις. Εμείς δεν το κάναμε και χάσαμε δύο βαθμούς".

Μοιραία πλέον ο Γερμανός αφήνεται στην αναδιοργανωμένη Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ. Μια ομάδα με αυτοπεποίθηση που προσπαθεί να δημιουργήσει (ακόμη κι αν της ακυρωθεί αυτογκόλ του Μάτιπ γιατί ο Σμόλινγκ που έκανε το γύρισμα ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος) κι όχι να καταστρέψει με το ζόρι, ακόμη κι αν στα χαφ λείπει ο Μάτιτς και βρίσκεται ο Σκοτ ΜακΤομινέι. Είναι αυτή που, τούτη τη στιγμή, μοιάζει ικανό να χρίσει πρωταθλήτρια. Γιατί όχι τη Λίβερπουλ που στερείται τον τίτλο από το 1990.

photo credits: AP Photo/Jon Super

News 24/7

24MEDIA NETWORK