Όταν ο διαιτητής Όλιβερ τα κάνει... θάλασσα!

Κι όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Όλιβερ καθόρισε με την απόφασή του το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Στην Premier League είναι γνωστός για τα "κατορθώματά" του και οι Άγγλοι φίλαθλοι ήξεραν λίγο-πολύ ότι το Ρεάλ - Γιουβέντους θα σημαδευόταν από τις αποφάσεις του. Διαβάστε σε ποια άλλα ματς βρέθηκε στο στόχαστρο και τις θύελλες που προκάλεσε (PHOTO).

Όταν ο διαιτητής Όλιβερ τα κάνει... θάλασσα!

Το αμφιλεγόμενο πέναλτι που υπέδειξε στο 93' ο Μάικλ Όλιβερ "έκοψε" τα φτερά της γενναίας Γιουβέντους και δεν την άφησε να στείλει τον προημιτελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη παράταση.

Οι αντιδράσεις γι' αυτή την απόφαση μετά το τέλος του ματς ήταν πάμπολλες, τόσο από τους ποδοσφαιριστές της ιταλικής ομάδας όσο και από τα ΜΜΕ διεθνώς. Μάλιστα, δεν θα θεωρούσαμε παράλογο, τη στιγμή που σφύριζε ο ρέφερι τη παράβαση του πέναλτι, οι φίλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου "να έσκασαν στα γέλια".

Κι αυτό, διότι τότε ο ρέφερι θα συστηνόταν στο υπόλοιπο ευρωπαϊκό κοινό. Διότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όλιβερ έχει προκαλέσει "θύελλα" αντιδράσεων με τον τρόπο που σφυρίζει.

Το "κακό" -για τον ίδιο- άρχισε στις 20 Μαρτίου του 2016 με τον ρέφερι να "σφυρίζει" το ντέρμπι του Μάντσεστερ μεταξύ Σίτι και Γιουνάιτεντ στο γήπεδο της πρώτης. Το ματς έληξε 1-0 υπέρ των "κόκκινων διαβόλων" με τον Κρις Σμόλινγκ να γλιτώνει από καθαρή δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ δεν καταλογίστηκε και πέναλτι υπέρ των "κόκκινων".

Όταν ο διαιτητής Όλιβερ τα κάνει... θάλασσα!

Στις 19 Μαρτίου του 2017, ο Άγγλος διεύθυνε την ισοπαλία της Σίτι με τη Λίβερπουλ, "χαρίζοντας" από μία κόκκινη σε κάθε ομάδα, δίνοντας αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ των "κόκκινων", χωρίς παράλληλα να στείλει στην άσπρη βούλα τους "Πολίτες" με τη διαιτησία του να θεωρείται ύποπτη.

Όταν ο διαιτητής Όλιβερ τα κάνει... θάλασσα!

Να σημειωθεί ότι τρεις μέρες νωρίτερα, είχε ταξιδέψει για να παραβρεθεί ως ρέφερι στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη για τους "16" του Europa League, ενώ δεν συγκαταλεγόταν τότε στην ευρωπαϊκή ελίτ των διαιτητών.

Το επόμενο "στραπάτσο" του Όλιβερ ήρθε στις 17 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους στη λευκή ισοπαλία της Τσέλσι με την Άρσεναλ, με τον Κόντε να τον κατηγορεί για την αποβολή που δέχθηκε ο Νταβίντ Λουίζ, καθώς είχε προηγηθεί στην ίδια φάση φάουλ υπέρ του Βραζιλιάνου αμυντικού.

Όταν ο διαιτητής Όλιβερ τα κάνει... θάλασσα!

Δύο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 13 Νοέμβρη ο Αρσέν Βενγκέρ αισθάνθηκε αδικημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε την ήττα της Άρσεναλ με 3-1 στο "Έτιχαντ" από τη Σίτι ο Βρετανός άρχων του αγώνα, χαρακτηρίζοντάς τον "Φρικτό".

Όταν ο διαιτητής Όλιβερ τα κάνει... θάλασσα!

Τον περασμένο Δεκέμβριο ένας άλλος διακεκριμένος προπονητής είχε να κάνει τα παράπονά του για τη διαιτησία του Όλιβερ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, στο εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 από τους "Πολίτες" μέσα στο "Ολντ Τράφορντ", ανέφερε ότι " προστατεύτηκαν από τύχη", καθώς δεν δόθηκε "φανερό" πέναλτι υπέρ των "μπέμπηδων" που θα οδηγούσε στην ισοφάριση, αλλά αντίθετα τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για "θέατρο" ο Άντερ Χερέρα.

Όταν ο διαιτητής Όλιβερ τα κάνει... θάλασσα!

Μετά από όλα αυτά τα "ευτράπελα" που συμβαίνουν στις αναμετρήσεις που παραβρίσκεται ο Μάικλ Όλιβερ, λογικό ήταν να δημιουργηθεί όλη αυτή η ένταση σε έναν κρίσιμο αγώνα του Champions League. Πόσο μάλλον να φτιαχτεί σελίδα στο Facebook από τους Άγγλους, επονομαζόμενη " Μάικλ Όλιβερ, ο χειρότερος διαιτητής της Premier League".

Όταν ο διαιτητής Όλιβερ τα κάνει... θάλασσα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK