Έβερτον - Μάντσεστερ Γ.: Το φάντασμα του Μουρίνιο στοιχειώνει τον Σόλσκιερ

Η Έβερτον σκόρπισε την Μάντσεστερ Γ. στο "Goodison Park" και το τελικό 4-0 υπέρ των "ζαχαρωτών", ήταν η απόδειξη ότι το φάντασμα του Ζοζέ Μουρίνιο στοιχειώνει ακόμη τους "κόκκινους διαβόλους".

Manchester United's manager Jose Mourinho grimaces as he takes his seat for the English Premier League soccer match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the Amex stadium in Brighton, England, Sunday, Aug. 19, 2018. (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester United's manager Jose Mourinho grimaces as he takes his seat for the English Premier League soccer match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the Amex stadium in Brighton, England, Sunday, Aug. 19, 2018. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

H πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αποκαρδιωτική στο πρώτο μισό της σεζόν. Το φώναζαν οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της. Λίγο πριν φύγει το 2018, κάπου στα τέλη του Δεκέμβρη, η διοίκηση των "κόκκινων διαβόλων" αποφάσισε πως δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση με τον Ζοζέ Μουρίνιο και έτσι απομάκρυνε τον Πορτογάλο τεχνικό από το πόστο του.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο της Τότεναμ ήταν ο πρώτος στόχος για τον πάγκο, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πήρε τη δουλειά τελικά. Ως μεταβατική λύση αρχικά, μέχρι που τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Γιουνάιτεντ υπό την καθοδήγηση του Νορβηγού τεχνικού, ανάγκασαν το διοικητικό συμβούλιο να τον μονιμοποιήσει στις 28 Μαρτίου του 2019.

Με αποκορύφωμα την επική πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειχνε ικανή να σώσει μια χαμένη χρονιά, φτάνοντας να διεκδικεί ξανά με αξιώσεις την είσοδο της στην τετράδα της Premier League. Σταδιακά όμως άρχισε να χάνει το μομέντουμ και η απόδοση της γύρισε ξανά στον διακόπτη που έδειχνε "προβληματική". Μια ομάδα κακοχτισμένη από τον Ζοζέ Μουρίνιο, που δεν μπορούσε να αλλάξει ως δια μαγείας απλά και μόνο με την παρουσία του Σόλσκιερ στην άκρη του πάγκου.

Το φάντασμα του Ζοζέ Μουρίνιο εξακολουθεί να πλανάται πάνω από το "Old Trafford" και στοιχειώνει τον Νορβηγό διάδοχο του, που πλέον αντιλαμβάνεται πως πρέπει να αλλάξει πολλά το ερχόμενο καλοκαίρι για να μην έχει την μοίρα του Πορτογάλου τεχνικού και όσων ακολούθησαν στην μετά-Φέργκιουσον εποχή.

Η επιστροφή της Γιουνάιτεντ στις κακές συνήθειες του πρώτου μισού της σεζόν επιβεβαιώθηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το απόγευμα της Κυριακής (21/04) στο "Goodison Park".

Ο αποκλεισμός "αμαχητί" στο Champions League από την Μπαρτσελόνα και οι ήττες από Άρσεναλ και Γουλβς, ήρθαν και γιγαντώθηκαν στη συνείδηση των οπαδών της, τη στιγμή που ο Θίο Γουόλκοτ σκόραρε στο 64' το τέταρτο (!) γκολ της Έβερτον στο ματς!

Έτσι μετά το σκαλπ των Έμερι (Άρσεναλ) και Σάρι (Τσέλσι), ο Μάρκο Σίλβα έπαιρνε και αυτό του Σόλσκιερ, μόνο που αυτή τη φορά τεχνικός των "ζαχαρωτών" έπαιρνε και την εκδίκηση του για τον συμπατριώτη του, Ζοζέ Μουρίνιο, που έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού. Η έκφραση του οπαδού της Γιουνάιτεντ στην κερκίδα τα λέει όλα και ο Σόλσκιερ ξέρει καλά ότι ο μήνας του μέλιτος στον πάγκο των "κόκκινων διαβόλων" έχει τελειώσει για τα καλά...

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

News 24/7

24MEDIA NETWORK