Η "κατάρα" της Premier League που... φοβίζει τον Γκουαρδιόλα!

Η παράδοση της τελευταίας δεκαετίας στην Premier League θέλει τον προπονητή που πανηγυρίζει τίτλο να επιβραβεύεται με απόλυση και τώρα είναι η σειρά του Γκουαρδιόλα: να συνεχίσει ή να σπάσει την κατάρα!

Manchester City head coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Southampton and Manchester City at St Mary's Stadium in Southampton, Sunday, May 13, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Manchester City head coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Southampton and Manchester City at St Mary's Stadium in Southampton, Sunday, May 13, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Είθισται οι προπονητές που καταφέρνουν να οδηγήσουν την ομάδα τους σε έναν τίτλο, ειδικά αν πρόκειται για τίτλο σε μεγάλο πρωτάθλημα, να επιβραβεύονται είτε με μεγάλη πίστωση χρόνου από τους οπαδούς και με στήριξη και -γιατί όχι- με νέο συμβόλαιο από τους διοικούντες τον σύλλογο.

Στην περίπτωση όμως της Premier League τα δεδομένα είναι ολότελα διαφορετικά και η τελευταία τετραετία είναι χαρακτηριστική, με τους προπονητές των τίτλων να μαζεύουν γρήγορα τα πράγματά τους και να αποχωρούν με τη στάμπα του... αποτυχημένου!

Manchester City players lift manager Josep Guardiola during celebrations for winning the English Premier League title after the soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City players lift manager Josep Guardiola during celebrations for winning the English Premier League title after the soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Θέλετε παραδείγματα; Ο Μουρίνιο πήρε τον τίτλο με την Τσέλσι και λίγους μήνες μετά είπε "αντίο" για δεύτερη φορά στους Λονδρέζους, ο Ρανιέρι οδήγησε την Λέστερ στο πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και λίγους μήνες αργότερα "σκουπίστηκε" ενώ ο Κόντε αναδείχτηκε πρωταθλητής Αγγλίας τη σεζόν 20016-17 στην πρώτη του σεζόν στο Νησί και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2018.

Εάν μάλιστα κάποιος κοιτάξει σε βάθος δεκαετίας θα παρατηρήσει πως η λίστα μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ αφού την ίδια σκληρή μοίρα είχαν και οι Αντσελότι και Μαντσίνι, ενώ ο Φέργκιουσον είναι μία ξεχωριστή περίπτωση αφού έκλεισε την καριέρα του στην προπονητική με τίτλο...

Ε, μετά από όλα αυτά τα περίεργα, αρκετοί είναι εκείνοι που θέλουν να δουν αν η Μάντσεστερ Σίτι θα κάνει το ίδιο "φάουλ" με άλλες ομάδες και θα αφήσει να της φύγει ο Γκουαρδιόλα σε περίπτωση που δεν κάνει το ριπίτ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK