Η "κατάρα" της Premier League που... φοβίζει τον Γκουαρδιόλα!

Η παράδοση της τελευταίας δεκαετίας στην Premier League θέλει τον προπονητή που πανηγυρίζει τίτλο να επιβραβεύεται με απόλυση και τώρα είναι η σειρά του Γκουαρδιόλα: να συνεχίσει ή να σπάσει την κατάρα!

Είθισται οι προπονητές που καταφέρνουν να οδηγήσουν την ομάδα τους σε έναν τίτλο, ειδικά αν πρόκειται για τίτλο σε μεγάλο πρωτάθλημα, να επιβραβεύονται είτε με μεγάλη πίστωση χρόνου από τους οπαδούς και με στήριξη και -γιατί όχι- με νέο συμβόλαιο από τους διοικούντες τον σύλλογο.

Στην περίπτωση όμως της Premier League τα δεδομένα είναι ολότελα διαφορετικά και η τελευταία τετραετία είναι χαρακτηριστική, με τους προπονητές των τίτλων να μαζεύουν γρήγορα τα πράγματά τους και να αποχωρούν με τη στάμπα του... αποτυχημένου!

 

Θέλετε παραδείγματα; Ο Μουρίνιο πήρε τον τίτλο με την Τσέλσι και λίγους μήνες μετά είπε "αντίο" για δεύτερη φορά στους Λονδρέζους, ο Ρανιέρι οδήγησε την Λέστερ στο πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και λίγους μήνες αργότερα "σκουπίστηκε" ενώ ο Κόντε αναδείχτηκε πρωταθλητής Αγγλίας τη σεζόν 20016-17 στην πρώτη του σεζόν στο Νησί και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2018.

Εάν μάλιστα κάποιος κοιτάξει σε βάθος δεκαετίας θα παρατηρήσει πως η λίστα μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ αφού την ίδια σκληρή μοίρα είχαν και οι Αντσελότι και Μαντσίνι, ενώ ο Φέργκιουσον είναι μία ξεχωριστή περίπτωση αφού έκλεισε την καριέρα του στην προπονητική με τίτλο...

Ε, μετά από όλα αυτά τα περίεργα, αρκετοί είναι εκείνοι που θέλουν να δουν αν η Μάντσεστερ Σίτι θα κάνει το ίδιο "φάουλ" με άλλες ομάδες και θα αφήσει να της φύγει ο Γκουαρδιόλα σε περίπτωση που δεν κάνει το ριπίτ...