Αυστηρό "τελεσίγραφο" σε πρώην άσο του Ολυμπιακού

Στην Ελλάδα κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο με τη μεταγραφή του να προκαλεί μεγάλο ντόρο στο λιμάνι του Πειραιά. Πλέον δεν διανύει τις καλύτερες μέρες της καριέρας του, με τον τωρινό του σύλλογο να τον θέτει εκτός ρόστερ.

Olympiacos Jimmy Durmaz from Sweden, center no. 9, is congratulated by his teammate Ibrahim Afellay of the Netherlands after scoring the second goal of his team against OFI during a Greek Soccer League match at the Georgios Karaiskakis stadium in the port of Piraeus, near Athens on Saturday, Sept. 13, 2014. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Olympiacos Jimmy Durmaz from Sweden, center no. 9, is congratulated by his teammate Ibrahim Afellay of the Netherlands after scoring the second goal of his team against OFI during a Greek Soccer League match at the Georgios Karaiskakis stadium in the port of Piraeus, near Athens on Saturday, Sept. 13, 2014. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP IMAGE

Δανεικός από τη πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, ο Ιμπραχίμ Αφελάι έφτασε τον Αύγουστο του 2014 στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, υποδεχόμενος μετά βαΐων και κλάδων στο Ελ. Βενιζέλος από τους φίλους των «κόκκινων».

Ο Ολλανδός κατάφερε να φτάσει με τους Πειραιώτες στο νταμπλ, έχοντας συντελέσει με δικό του τέρμα και στη μεγάλη νίκη του συλλόγου επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με σκορ 3-2, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League εκείνης της περιόδου.

Η αγορά του ποδοσφαιριστή από τη «Μπάρτσα» δεν προχώρησε τελικά από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να καταλήγει στην Αγγλία και συγκεκριμένα στη Στόουκ Σίτι.

Στην ομάδα του Νησιού υπέγραψε διετές συμβόλαιο, καταφέρνοντας να πείσει με τις εμφανίσεις του και πείθοντας τους ιθύνοντες να του προσφέρουν τον Δεκέμβριο του 2016 επέκταση συνεργασίας για ακόμη δύο χρόνια.

Ωστόσο, οι συνεχόμενοι τραυματισμοί και η πτώση της απόδοσής του, σε συνδυασμό με το φετινό «φλερτ» του αγγλικού κλαμπ με τον υποβιβασμό, έφεραν τον Αφελάι στην πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με τη Telegraph, ο προπονητής της Στόουκ Πολ Λάμπερτ έχει ενημερώσει τον πρώην άσο του Ολυμπιακού να μείνει μακριά από την ομάδα, ενόψει των τελευταίων επτά παιχνιδιών.

Ο Ολλανδός έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019 με τους «πότερς» και θα συνεχίσει να αμοίβεται με 30.000 λίρες την εβδομάδα, παρότι δεν πρόκειται να αγωνίζεται από εδώ και στο εξής.

Αναμένεται όμως οι εκπρόσωποί του να ξεκινήσουν σύντομα τις συζητήσεις με τη διοίκηση με στόχο την εξεύρεση μίας κοινής λύσης, ώστε να μείνει τελικά ελεύθερος στην αγορά και να ψάξει να βρει από τον προσεχή Ιούλιο τον νέο σταθμό της καριέρας του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK