Τα δίδυμα αδέρφια που έγραψαν ιστορία στην Premier League!

Ο αγώνας Κάρντιφ-Νιούκαστλ μπήκε στα ψηλά ράφια με τα βιβλία της ιστορίας της Premier League. Όχι για το ποδόσφαιρο που (δεν) είδαμε αλλά για τους Τζος και Τζέικομπ Μέρφι, που έγιναν μόλις το δεύτερο ζευγάρι διδύμων στην ιστορία του πρωταθλήματος που βρέθηκαν σε αντίπαλες ομάδες στο ίδιο ματς! Διαβάστε το story.

Τα δίδυμα αδέρφια που έγραψαν ιστορία στην Premier League!

H ιστορία των δίδυμων αδερφών Μέρφι θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη. Και αυτό γιατί όχι μόνο ακολούθησαν το ίδιο επάγγελμα, αυτό του ποδοσφαιριστή, όχι μόνο αγωνίζονται στην ίδια θέση στο χορτάρι (εξτρέμ), αλλά επιπλέον θα έχουν να λένε πως έχουν παίξει σε αγώνες και ως συμπαίκτες και ως αντίπαλοι!

Φορώντας αμφότεροι τη φανέλα της Νόριτς με την οποία άρχισαν την επαγγελματική τους καριέρα (ήταν μαζί και στα τμήματα υποδομής των "καναρινιών) έπαιξαν μαζί σε 304 επίσημα παιχνίδια, ωστόσο το απόγευμα του Σαββάτου ήρθε μία ακόμα μεγαλύτερη στιγμή για τους 28χρονους Άγγλους παίκτες.

Και αυτό χάρη στην αναμέτρηση της Κάρντιφ με την Νιούκαστλ για την 2η αγωνιστική της Premier League, με τους Τζος και Τζέικομ Μέρφι να γίνεται μόλις το δεύτερο ζευγάρι διδύμων στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος που έπαιξε ο ένας απέναντι στον άλλο.

Οι πρώτοι ήταν οι Γουίλ και Μάικλ Κιν που αναμετρήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2016 στο πλαίσιο του αγώνα Χάλ-Μπέρνλι (1-1), με τους Μέρφι να έχουν κοινό με τους... πρώτους διδάξαντες πως και εκείνοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι (0-0, με τον κίπερ Έθεριτζ της Κάρντιφ να αποκρούει πέναλτι του Κένεντι της Νιούκαστλ στο 95').

Για πόσα λεπτά βρέθηκαν αντίπαλοι στο χορτάρι; Για περίπου 8 λεπτά, με τον Τζος Μέρφι να είναι στο αρχικό σχήμα της Νόριτς και να γίνεται αλλαγή στο 78' και τον Τζέικομπ Μέρφι της Νιούκαστλ να μπαίνει στο γήπεδο στο 70' αντί του Ρίτσι, αποτελώντας την τρίτη και τελευταία αλλαγή του Ράφα Μπενίτεθ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK