Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει πάλι τον Ποτσετίνο και εκείνος θέλει τίτλους

Η Ρεάλ φέρεται να χτύπησε ξανά την πόρτα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος φέρεται να θέλει να φύγει από την Τότεναμ, γιατί θέλει 5 με 10 χρόνια να δημιουργήσει νοοτροπία νικητή. Η Τσέλσι απέκτησε ανταγωνιστή στο 'κυνήγι' του Ζινεντίν Ζιντάν: τη Γιουβέντους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει πάλι τον Ποτσετίνο και εκείνος θέλει τίτλους

Σε πέντε ημέρες, η Τότεναμ εξελίχθηκε από διεκδικήτρια του τίτλου σε ταπεινό μέλος της τετράδας. Το Σάββατο 23/2 έχασε στο 'Turf Moor' από την Μπέρνλι (2-1) και την Τετάρτη 27/2 στο 'Stamford Bridge' από την Τσέλσι (2-0), για να βρεθεί με 60 πόντους στην τρίτη θέση, πίσω από τη Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι που δίνουν πια τη δική τους μάχη. Α, και αύριο (Σάββατο 2/3) παίζει με την Άρσεναλ, στο Wembley.

Παρ' όλα αυτά, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο κέρδισε έναν τίτλο: αυτόν του καλύτερου προπονητή της χρονιάς στα London Football Awards, τα οποία απονεμήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (σ.σ.28/2).

Τα London Football Awards τα αποφασίζει ένα πάνελ από εκπροσώπους του Τύπου και διοικούντων το ποδόσφαιρο και φυσικά, αφορά τους καλύτερους του Λονδίνου. Δηλαδή τις AFC Wimbledon, Arsenal, Brentford, Charlton Athletic, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Millwall, QPR, Tottenham Hotspur, Watford και West Ham United.

Αναλυτικά, οι νικητές των βραβείων

> Εξαιρετική προσφορά για το ποδόσφαιρο του Λονδίνου: Γκλεν Χοντλ (ο εκ των καλύτερων παικτών της γενιάς του -σε Τσέλσι, Τότεναμ και για 53 παρουσίες στα 'τρία λιοντάρια' είχε καταρρεύσει σε παρουσία του σε τηλεοπτικό στούντιο, στα 61α γενέθλια του και υπεβλήθη σε τετραπλό bypass).

> Κοινοτικό έργο της χρονιάς: Πείτε όχι στον αντισημιτισμό (Τσέλσι).

> Άγγλος παίκτης της χρονιάς: Νιλ Μοπάι (Mπρέντφορντ)

> Γκολκίπερ της χρονιάς: Μπεν Φόστερ (Ουότφορντ)

> Καλύτερος παίκτης της Premier League: Χιούνγκ-Μιν Σον (Τότεναμ)

> Καλύτερη παίκτρια της χρονιάς: Βιβιάν Μίιντέμα (Άρσεναλ, είναι 22, από την Ολλανδία και έχει για παρατσούκλι το 'Goal Machine').

> Καλύτερος νέος παίκτης (u21): Ντέκλαν Ράις (Ουέστ Χαμ)

> Το γκολ της σεζόν: Άντρος Τάουνσεντ (Κρίσταλ Πάλας)

Πίσω στον Ποτσετίνο, ώρες μετά τη βράβευση προέκυψε η πληροφορία ότι θα διεκδικήσει περαιτέρω τίτλους -πιο ομαδικούς και ενδεχομένως πιο σημαντικούς- στην Ισπανία, με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Tα βρετανικά μέσα συμφώνησαν -αν κρίνουμε από το παράλληλο των σχετικών δημοσιεύσεων- ότι οι Σπερς νιώθουν μια αυξανόμενη ανησυχία που αφορά τον Αργεντινό και τις πιθανότητες εγκατάλειψης της ομάδας.

Θυμίζουν ότι ο 'Poch' είναι ο στόχος των 'μερένγκες' εδώ και καιρό, για να αντικαταστήσει τον Σαντιάγκο Σολάρι το καλοκαίρι, με τους 'κύκλους' (παντού υπάρχει ένας 'κύκλος') να αναφέρουν ότι o 46χρονος προπονητής ανυπομονεί να επιστρέψει στην Ισπανία -όπου ξεκίνησε τη διαδρομή του στην προπονητική το 2009, ως τρίτος κόουτς της Εσπανιόλ.

Η Sun έγραψε ότι o ίδιος ο πρωταγωνιστής της ιστορίας εξομολογήθηκε στο αφεντικό (Ντάνιελ Λίβι), τη διάθεση του να πάει στη Μαδρίτη γιατί 'φλέγεται' από επιθυμία να κερδίζει τίτλους. Και όπως είπε στον Λίβι αυτό δεν 'βλέπει' να γίνεται σύντομα με την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου.

Σύμφωνα με όσα γράφει η αγγλική εφημερίδα, είπε στον Λίβι και ότι θα χρειαστεί πέντε με δέκα χρόνια, για να κάνει την Τότεναμ διεκδικήτρια του τίτλου. Για την ακρίβεια, είπε πως χρειάζεται αυτό το διάστημα για να δημιουργήσει νοοτροπία νικητή στην ομάδα, δεδομένης της πνευματικής αδυναμίας όπως την επέδειξαν στα τελευταία ματς -κατά του ιδίου το ρηθέν.

'Έκλεισε' με το ότι έχει βαρεθεί να τον κατακρίνουν που δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει τους Σπερς σε ένα τρόπαιο, από το 2014 όταν τους ανέλαβε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε επικοινωνήσει με τον Ποτσετίνο το καλοκαίρι του 2018, λίγες ημέρες πριν βάλει αυτός την υπογραφή του στο νέο πενταετές συμβόλαιο με την Τότεναμ.

Μολονότι ο Poch ήταν προετοιμασμένος για αυτή τη συζήτηση, ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ είχε την οδηγία ότι έπρεπε να μιλήσει επισήμως, με τον Λίβι, ο οποίος αρκέστηκε στο 'δεν τον δίνουμε'. Ούτε για 46.500.000 ευρώ 'αποζημίωσης'.

Αυτό ήταν τότε. Πάμε στο τώρα, με τη Ρεάλ να είναι σε νέα κρίση, μετά το 0-3 από την Μπαρτσελόνα στο 'Bernabeu' και τον αποκλεισμό από το Copa del Rey, στα ημιτελικά. Επιπροσθέτως, είναι στην τρίτη θέση της LaLiga Santander, σε απόσταση 9 πόντων από την πρωτοπόρο Μπάρσα και με διαφορά δύο πόντων από τη γειτόνισσα Ατλέτικο.

Ο Σολάρι δεν ξέρει αν αύριο θα ξημερωθεί ως προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, τέσσερις μήνες αφότου αντικατέστησε τον Λοπετέγκι. O οποίος Λοπετέγκι ανέλαβε αφότου σηκώθηκε από τον πάγκο ο Ζινεντίν Ζιντάν

Ο οποίος Ζινεντίν Ζιντάν είναι γνωστό πως ηγείται της λίστας της Τσέλσι, με τους προπονητές που θέλει -μόλις λήξει τη σχέση της με τον Μαουρίτσιο Σάρι, κάτι που μάλλον θα 'χε συμβεί ήδη αν δεν είχε θετικές εμφανίσεις εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι και της Τότεναμ την τελευταία εβδομάδα.

Αυτό που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες είναι πως πέραν των 'Μπλε', το δικαίωμα τους στον 'Ζιζού' θα διεκδικήσει και η Γιουβέντους. Ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για πέντε σεζόν (1996-2001) και με την οποία πήρε δυο πρωταθλήματα, ένα Supercoppa, ένα Super Cup της ΟΥΕΦΑ (1996) και το Intertoto (1999). Πήγε και σε δυο τελικούς του UEFA Champions League -αλλά έχασε τα τρόπαια από την Ντόρτμουντ και τη Ρεάλ, αντίστοιχα. Ως παίκτης της 'Μεγάλης Κυρίας' είχε κάνει και αυτό.

Ομολογουμένως με πέντε scudetti σε ισάριθμα χρόνια, ουδείς μπορεί να πει τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι 'αποτυχημένο'. Το πλήθος όμως, απαιτεί την ευρωπαϊκή διάκριση για τη Γιουβέντους. Που δεν έχει έλθει. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές -κατά την SunSport.

Bλέπεις πως υπάρχουν πολλά 'αν'. Όπως βλέπεις ότι αν γίνει το πρώτο, μετά θα 'χουμε ντόμινο.

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK