Γήπεδο Τότεναμ: Το πρωί το έχτιζαν, το βράδυ γκρεμιζόταν

Γήπεδο περιμένουν οι οπαδοί της Τότεναμ, αλλά γήπεδο δεν βλέπουν. Η νέα αναβολή έφερε... ξέσπασμα στο twitter.

Tottenham forward Harry Kane after the Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium in London, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Tottenham forward Harry Kane after the Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium in London, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Θα είχε τελειώσει το καλοκαίρι, θα είχε παραδοθεί προς χρήση και θα είχε φιλοξενήσει ήδη τους πρώτους αγώνες της Τότεναμ στο πρωτάθλημα και στο Champions League.

Από τα 'θα' του συντελεσμένου μέλλοντος 'χόρτασαν' οι οπαδοί των Λονδρέζων, περιμένοντας από μέρα σε μέρα ν' ανοίξουν οι πόρτες του νέου γηπέδου που ακόμη χτίζεται στη θέση του 'Γουάιτ Χαρτ Λέιν'. Αντ' αυτού βλέπουν την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να ταλαιπωρείται στο 'Γουέμπλεϊ', να μην βολεύεται στην προσωρινή έδρα της, να έχει μπλέξει σε μια λαβυρινθώδη κατάσταση χωρίς να βρίσκει διέξοδο.

Η ανακοίνωση της Παρασκευής κάθε άλλο παρά καθησυχαστική ήταν. Περισσότερο σκοτάδι έριξε, παρά φώτισε πτυχές της ιστορίας που οι άνθρωποι της Τότεναμ δεν ήθελαν να θίξουν.

"Όλα τα εντός έδρας παιχνίδια θα δοθούν στο Γουέμπλεϊ, συμπεριλαμβανομένου αυτού απέναντι στη Γουλβς στις 29 Δεκεμβρίου", ανέφερε το κείμενο που μοίρασαν οι Λονδρέζοι με την υπογραφή του προέδρου Ντάνιελ Λέβι και μέσα από την οποία επιχείρησαν να μεταθέσουν την ευθύνη της κωλυσιεργίας στους εργολάβους. Διότι σύμφωνα με τους επιτελείς της Τότεναμ, δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα σε ό,τι είχε να κάνει με το χρονοδιάγραμμα.

Εκτιμάται πως το εμπόδιο είναι η εκπλήρωση οικονομικών εκκρεμοτήτων, τις οποίες η Τότεναμ προσπαθεί να διευθετήσει μέσα από δανεισμό. Μια διαδικασία που αναπόφευκτα θ' αυξήσει το συνολικό χρέος στα βιβλία, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι δεδομένο πλέον πως με Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Σαουθάμπτον, Μπέρνλι, Μπόρνμουθ και Γουλβς η Τότεναμ θα παίξει στο Γουέμπλεϊ. Η επόμενη... διαθέσιμη ημερομηνία για εγκαίνια είναι η 13η Ιανουαρίου. Τη στιγμή που ο αμέσως προηγούμενος προγραμματισμός ήθελε να κάνει πρεμιέρα στις 15 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Λίβερπουλ. Στις 13/1 τα 'σπιρούνια' θα υποδεχθούν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέχρι τότε... η κατάσταση θ' αποτελεί ένα από τα αγαπημένα trends των χρηστών του twitter.

News 24/7

24MEDIA NETWORK