Γιουνάιτεντ - Σίτι: Το Μάντσεστερ είναι... καραφλό μπλε

Καταγράφοντας μια σειρά από ρεκόρ, η Σίτι ήταν αδύνατον να μην κερδίσει την Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ και να αφήσει τις ελπίδες τίτλου της Λίβερπουλ σε επίπεδο... προσευχής.

Manchester City coach Pep Guardiola looks from the touchline during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Wednesday April 24, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Manchester City coach Pep Guardiola looks from the touchline during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Wednesday April 24, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ έμοιαζε ως το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο της Σίτι για τον τίτλο και συνάμα ως η τελευταία μεγάλη (;) ελπίδα της Λίβερπουλ για στραβοπάτημα των ανταγωνιστών της στην κούρσα για την κορυφή της Premier League.

Όπως αποδείχθηκε μετά το πέρας της αναμέτρησης, ήταν μάλλον αδύνατο να χάσει βαθμούς στο "Old Trafford" η Σίτι. Μια σειρά από ρεκόρ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η Γιουνάιτεντ έφτασε τα 50 τέρματα παθητικό σε σεζόν 38 αγώνων, κάτι που είχε να συμβεί από την αγωνιστική περίοδο 1914 - 1915!

Ο Γκουαρδιόλα έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Premier League που κερδίζει τρία συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα της Γιουνάιτεντ. Και η Σίτι έφτασε τις 7 νίκες στο "Old Trafford", τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο συγκεκριμένο γήπεδο, σε επίπεδο Premier League.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε τα 157 γκολ για όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, τα περισσότερα από κάθε άλλο αγγλικό κλαμπ στην ιστορία. Πώς λοιπόν να αφήσει βαθμούς στο ντέρμπι του Μάντσεστερ;

Στο 54' ο Μπερνάρντο Σίλβα και στο 66' ο Λερουά Σανέ, υπέγραψαν το 2-0 υπέρ των "πολιτών" κόντρα στην Γιουνάιτεντ και έφεραν σε ρόλο απόλυτου φαβορί την Σίτι για την κατάκτηση του τίτλου. Τόσο απλά, όσο περιγράφεται σε μια πρόταση.

Εξάλλου το ξέσπασμα του Ρόι Κιν, που ποτέ δεν μασάει τα λόγια του, ήταν χαρακτηριστικό. "Ο Πογκμπά είναι ταλαντούχος. Μερικές φορές χρειάζεσαι περισσότερα από ένα ταλέντο, να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Δεν παίζει για την ομάδα, παίζει για την πάρτη του. Άκουσα ότι άναψαν τα αίματα στ' αποδυτήρια μετά το ματς με την Έβερτον", υποστήριξε για τον Γάλλο χαφ ο πάλαι πότε χαλκέντερος αρχηγός των "κόκκινων διαβόλων", πριν... περιλάβει τον Φρεντ.

"Ο Φρεντ κοροϊδεύει, άφησε τους αντιπάλους να τρέχουν μόνοι τους στο γκολ. Η Σίτι ήταν πολύ καλή, ήταν εύκολο βράδυ γι' αυτούς. Θα κάθονται στ' αποδυτήρια και δεν θα μπορούν να πιστέψουν πόσο εύκολα πέρασαν από το Old Trafford". Enough said. Και το video που ακολουθεί δικαιώνει πανηγυρικά τον Ιρλανδό.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε να χάσει με το συγκεκριμένο σκορ 28 ολόκληρα χρόνια στην έδρα της! Στις 2 Μαρτίου του 1991 ήταν η Έβερτον που είχε περάσει με 2-0 από το "Old Trafford". Τώρα το έκανε η Σίτι, με παρέλαση. Το μαρτυρά και το παρακάτω γράφημα:

Σόλσκιερ και Γκουαρδιόλα είχαν μια αντιπαράθεση μέσω δηλώσεων, ένα 24ωρο πριν την σέντρα. Ο Ισπανός τεχνικός αποδείχθηκε σαφώς πιο τολμηρός, το Μάντσεστερ είναι... bald blue.

A man sells scarves with pictures of Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer, left, and Manchester City coach Pep Guardiola outside the stadium before before the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Wednesday April 24, 2019. (AP Photo/Jon Super)
A man sells scarves with pictures of Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer, left, and Manchester City coach Pep Guardiola outside the stadium before before the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Wednesday April 24, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η Σίτι ακουμπά με το ένα χέρι τον τίτλο, η Λίβερπουλ μπορεί πλέον μόνο να κερδίσει τα δικά της παιχνίδια ως το τέλος και να προσεύχεται για μια ανέλπιστη γκέλα των αντιπάλων της. Δύσκολο.

Photo credits: AP Photo/Jon Super

News 24/7

24MEDIA NETWORK