Η Άρσεναλ αφήνει την Puma για την adidas για 340 εκ. ευρώ

Σε μια συμφωνία που θα γεμίσει τα ταμεία της, η Άρσεναλ καλωσορίζει πίσω στις φανέλες της την adidas, μετά από 25 χρόνια.

Η Άρσεναλ αφήνει την Puma για την adidas για 340 εκ. ευρώ
AP IMAGES

Ενώ η Άρσεναλ δείχνει να βρίσκει ρυθμό στην Premier League μετά την επιβλητική της νίκη στην έδρα της Φούλαμ με 5-1, τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν εξαιρετικά και στο γήπεδο των οικονομικών.

Αυτή είναι η τελευταία χρονιά που η Άρσεναλ θα φοράει εμφανίσεις Puma, καθώς από τη σεζόν 2019-20, η adidas επιστρέφει στη φανέλα των κανονιέρηδων, μετά από ένα deal 340 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία θα ισχύει για πέντε χρόνια, ενώ η Puma μετακομίζει πολύ κοντά στην Άρσεναλ, μένοντας Λονδίνο. Για 56 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, η Puma θα ντύνει τις φανέλες της Τσέλσι από την επόμενη σεζόν.

Το deal με την Άρσεναλ είναι το τρίτο μεγαλύτερο που έχει κάνει ομάδα για τη φανέλα της, μετά το συμβόλαιο της Μπαρτσελόνα με τη Nike και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την adidas.

Arsenals John Jensen, left, and Paris St. Germains Patrick Colleter fight for the ball during their European Cup Winners Cup semi-final first leg match in Paris, March 29, 1994. (AP Photo/Lionel Cironneau)
Arsenals John Jensen, left, and Paris St. Germains Patrick Colleter fight for the ball during their European Cup Winners Cup semi-final first leg match in Paris, March 29, 1994. (AP Photo/Lionel Cironneau) AP IMAGES

(στιγμιότυπο από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1993-94, μεταξύ Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτή είναι η τελευταία χρονιά που η adidas υπήρξε στη φανέλα της Άρσεναλ - AP Photo/Lionel Cironneau)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιουνάιτεντ παίρνει 85 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από την adidas, ενώ η Άρσεναλ θα παίρνει λίγο λιγότερα από 70. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Άγγλων, τα χρήματα που έβαζε η ομάδα του Έμερι στο ταμείο της από το deal με την Puma ήταν λίγο παραπάνω από τα μισά από αυτά που θα κερδίζει από την adidas.

Για τους λάτρεις της ιστορίας και των παραδόσεων, η τελευταία περίοδος που η Άρσεναλ φορούσε adidas ήταν από το 1986 μέχρι το 1994, διάστημα στο οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα.

(κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

News 24/7

24MEDIA NETWORK