Ο νέος τεχνικός της Άρσεναλ φέρνει στον πάγκο δύο... Champions League

Η Άρσεναλ ψάχνει τον "εκλεκτό" που θα αντικαταστήσει τον Βενγκέρ και μάλλον αυτός έχει βρεθεί. Δεν έρχεται όμως μόνος, καθώς φέρνει "πακέτο" τον άνθρωπο των δύο Champions League, ο οποίος θέλει να "γράψει" το επόμενο... κεφάλαιο της καριέρας του.

Arsenal's Alexis Sanchez, left, and Bayern's Xabi Alonso battle for the ball during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Arsenal and Bayern Munich at the Emirates Stadium in London, Tuesday, March 7, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
Arsenal's Alexis Sanchez, left, and Bayern's Xabi Alonso battle for the ball during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Arsenal and Bayern Munich at the Emirates Stadium in London, Tuesday, March 7, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP IMAGE

Ο διάδοχος του Αρσέν Βενγκέρ πλησιάζει στην Άρσεναλ, καθώς ένα όνομα άρχισε να απομακρύνεται από το "φως" της δημοσιότητας, ενώ ένα άλλο έχει καταλάβει πλέον τη θέση του φαβορί. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι φαίνεται ότι θα παραμείνει στη Γιουβέντους. Αντίθετα, ο Μικέλ Αρτέτα μοιάζει έτοιμος να λάβει το "χρίσμα" από τη διοίκηση των "κανονιέρηδων".

Ο Ισπανός όμως δεν έρχεται μόνος στον πάγκο της ομάδας, καθώς έχει αποφασίσει ήδη ποια άτομα θα τον πλαισιώσουν σε αυτόν. Και σύμφωνα με την " Express" ο εκλεκτός που σκέφτηκε, ώστε να τον συνοδεύσει στο νέο του "έργο", είναι ο συμπατριώτης του και κάτοχος δύο Champions League, Τσάμπι Αλόνσο.

Ο Αλόνσο και ο Αρτέτα διατηρούν άριστες σχέσεις μεταξύ τους, αφού πέρασαν 6 χρόνια μαζί στην ερασιτεχνική Αντιγκουόκο όταν ήταν μικροί, πριν ο πρώτος μεταγραφεί στα φυτώρια της Μπαρτσελόνα και ο δεύτερος σε αυτά της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο πρώην μέσος των Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και ένα χρόνο και "ψάχνεται" να συνεχίσει στον "χώρο" του ποδοσφαίρου από τη θέση του προπονητή. Και για να συμβεί αυτό, ο 36χρονος πρέπει να περάσει πρώτα από το πόστο του βοηθού προπονητή, προκειμένου να πάρει τις απαιτούμενες άδειες της UEFA.

Μπορεί βέβαια να μην έχουν συνεργαστεί ποτέ σε επαγγελματικό επίπεδο, όμως διατηρούν στενές επαφές. Όπως είχε δηλώσει το 2016 ο νικητής της "κούπας με τα μεγάλα αυτιά" του 2005 και του 2014 για τον Αρτέτα: " Τον έχω από κοντά, επειδή διατηρούσαμε πάντα επαφές, από τότε που μεταγράφηκε από την Έβερτον στην Άρσεναλ".

Πάντως, αν το συγκεκριμένο σενάριο δεν επιβεβαιωθεί, τότε ακόμα ένας Ισπανός και "παιδί" των Λονδρέζων θα συνοδεύσει τον Αρτέτα, με τον Σάντι Καθόρλα να "κρεμάει" τα παπούτσια του και να βοηθάει βοηθάει αλλιώς το κλαμπ στο οποίο αγωνίζεται αυτή τη στιγμή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK