Μίνι στρατός για τα μάτια των Μουρίνιο - Γκουαρδιόλα

Η Αστυνομία στην Αγγλία φοβάται για επεισόδια στο σαββατιάτικο Γιουνάιτεντ - Σίτι λόγω της κόντρας του Ζοζέ Μουρίνιο με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Διαβάστε πότε ξεκίνησε η έχθρα.

Μίνι στρατός για τα μάτια των Μουρίνιο - Γκουαρδιόλα
Μουρίνιο - Γκουαρδιόλα

Η σχέση τους κρατάει πάνω από 20 χρόνια. Από τότε που βρέθηκαν μαζί κάτω από τη στέγη της Μπαρτσελόνα. Ο Ζοζέ Μουρίνιο ως βοηθός/μεταφραστής του Μπόμπι Ρόμπσον και αργότερα του Λουίς Φαν Χάαλ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα ως ποδοσφαιριστής.

Οι δυο τους ανέπτυξαν βαθιά φιλία που αποτυπώνεται στον πανηγυρισμό για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1997, όπου πηδούσαν στον αέρα αγκαλιασμένοι. Αργότερα οι δρόμοι τους χώρισαν για να βρεθούν ξανά στην Βαρκελώνη αυτή τη φορά ως υποψήφιοι για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα!

Μίνι στρατός για τα μάτια των Μουρίνιο - Γκουαρδιόλα
Ζοζέ Μουρίνιο με τον Πεπ Γκουαρδιόλα 460

Οι "μπλαουγκράνα" αναζητούσαν τον αντικαταστάτη του Φρανκ Ράικαρντ και έκλεισαν δυο ραντεβού με τα δικά τους παιδιά. Τελικά ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν ( τότε τεχνικός διευθυντής) επέλεξε τον Γκουαρδιόλα, αφήνοντας τον Μουρίνιο στα κρύα του λουτρού.

Ο Πορτογάλος το πήρε προσωπικά, ανέλαβε την Ίντερ και μαζί της κατέκτησε το Champions League το 2010 αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα του Πεπ στους "4" της διοργάνωσης. Κάπως έτσι χτίστηκε μία κόντρα που πολλές φορές ξέφυγε από τα νορμάλ πλαίσια.

Ένας στρατός Αστυνομικοί

Γιατί όλος αυτός ο πρόλογος; Σύμφωνα με την Daily Mail, περίπου 400 Αστυνομικοί και σεκιούριτι θα βρεθούν στο "Ολντ Τράφορντ" το Σάββατο με σκοπό να επιβάλουν την τάξη στο ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μάντσεστερ Σίτι.

Υπάρχει φόβος πως η κόντρα των δυο προπονητών μπορεί να μεταφερθεί και στην κερκίδα με... εκρηκτικό αποτέλεσμα. Διακριτικά δυνάμεις θα υπάρχουν κοντά και στους δυο πάγκους σε περίπτωση που δημιουργηθεί επικίνδυνο τετ α τετ των δυο τεχνικών.

Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι των διοργανωτών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK