Ο "Loco" Μπιέλσα... διέλυσε τον Αγκουέρο

Ο Σέρχιο Αγκουέρο έδωσε τρίποντο τίτλου στην Μάντσεστερ Σίτι στο "Turf Moor", όμως ήταν το ανεπανάληπτο fair play του Μαρσέλο Μπιέλσα που άφησε άφωνο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Lille coach Marcelo Bielsa watches the action during their French League one soccer match against Marseille at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d'Ascq, northern France, Sunday, Oct. 29, 2017. (AP Photo/Michel Spingler)
Lille coach Marcelo Bielsa watches the action during their French League one soccer match against Marseille at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d'Ascq, northern France, Sunday, Oct. 29, 2017. (AP Photo/Michel Spingler) AP PHOTO/MICHEL SPINGLER

Για την 36η αγωνιστική της Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι ταξίδεψε στο "Turf Moor" για να αντιμετωπίσει την Μπέρνλι. Οι 'πολίτες' του Πεπ Γκουαρδιόλα είχαν ανάγκη το τρίποντο προκειμένου να διατηρήσουν το αβαντάζ τίτλου απέναντι στην Λίβερπουλ, ωστόσο το έργο τους δεν ήταν εύκολο.

Συμπληρώνοντας μια ώρα αγώνα, η γραμμή άμυνας της Μπέρνλι κρατούσε τον Αγκουέρο και την παρέα του μακριά από το γκολ. Όμως κάπου εκεί ο Αργεντίνος αρχισκόρερ της Σίτι έδωσε τη λύση και μαζί το τρίποντο, που σβήνει τα... κανονάκια ελπίδας της Λίβερπουλ και για τον φετινό τίτλο.

Η Σίτι κράτησε το υπέρ της 1-0 μέχρι το τέλος και μετέθεσε την αγωνία για τις δύο τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έχει να παίξει στις 6/5 με την Λέστερ εντός έδρας και στις 12/5 εκτός με την Μπράιτον.

Αυτή του Γιούργκεν Κλοπ παίζει στην έδρα της Νιούκαστλ στις 4/5 και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο "Anfield" με αντίπαλο την Γουλβς στις 12/5.

Ωστόσο η είδηση της ημέρας που έρχεται από το Νησί δεν αφορά ούτε την Σίτι, ούτε τον Αγκουέρο. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα είναι ο άνθρωπος που στρέφει όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του.

Και αυτό γιατί ο Αργεντίνος τεχνικός πήρε μια απόφαση που αποδεικνύει το μεγαλείο του. Τόσο το ποδοσφαιρικό, όσο και του χαρακτήρα του. Η Λιντς φιλοξένησε την Άστον Βίλα στο "Eland Road" και έψαχνε αποκλειστικά το τρίποντο, για να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες της για απευθείας άνοδο την τελευταία αγωνιστική της Championship.

Στα μέσα του δεύτερου μέρους ο Κοτζιά τραυματίστηκε σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου, ωστόσο ο ρέφερι Attwell που ήταν μπροστά στη φάση έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι παίκτες της Βίλα σάστισαν -κακώς αφού δεν υπήρχε σφύριγμα- ζητώντας από τους αντιπάλους τους να βγάλουν τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Εκείνοι συνέχισαν, με τον Κλιχ να πατάει περιοχή και να εκτελεί για το 1-0 στο 72'! Ακολούθησε ένας χαμός στον αγωνιστικό χώρο, ξέσπασε σύρραξη μεταξύ των παικτών και ο Ελ Γκαζί της Άστον Βίλα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Και κάπου εκεί ήρθε μια απόφαση του Μαρσέλο Μπιέλσα για να αφήσει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό! Παρά την ανάγκη της ομάδας του και την κρισιμότητα του αγώνα, αλλά και το γεγονός πως ο κανόνας είναι ξεκάθαρος (δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για fair play, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει τραυματισμός στο κεφάλι και ο ρέφερι κρίνει πως δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τον παίκτη που έχει τραυματιστεί), ο "Loco" έδωσε εντολή στους παίκτες να κάτσουν ακίνητοι και να αφήσουν τους παίκτες της Βίλα να σκοράρουν για το 1-1!

Χωρίς καμία αμφιβολία, μιλάμε για το απόλυτο fair play, για την φάση της σεζόν και αυτή ανήκει στον Μαρσέλο Μπιέλσα. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε δύο πράγματα:

Από το video είναι ξεκάθαρο πως ο Πόντους Γιάνσον δεν ήταν καθόλου χαρούμενος με την απόφαση του προπονητή του, επιχειρώντας μάλιστα να κόψει τον Αντομά πριν αυτός σκοράρει για το 1-1!

Το δεύτερο αφορά την λεκτική επίθεση του Τζον Τέρι, που δεν έμεινε αναπάντητη από τον Αργεντίνο τεχνικό, ενώ ο ποδοσφαιρόκοσμος στο Νησί πήρε το μέρος του Μπιέλσα θυμίζοντας πως ο Τέρι δεν μπορεί να μιλάει για fair play όταν α) έχει συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα συμπαίκτη του, β) έχει κάνει ρατσιστική επίθεση τον Άντον Φέρντιναντ και γ) τραυματίσει με το γόνατο του τον Αλέξις Σάντσες στη μέση.

Για την ιστορία, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ισόπαλη και η Λιντς θα διεκδικήσει την άνοδο της στην Premier League μέσω των play offs της Championship.

Ίσως μάλιστα να χρειαστεί να συναντηθεί ξανά με την Άστον Βίλα, που μαζί με την Γουέστ Μπρομ και μια από τις Ντέρμπι ή Μίντλεσμπρο συμπληρώνει την τετράδα των play offs...

Photo credits: AP Photo/Michel Spingler

News 24/7

24MEDIA NETWORK