O J'Neil Bennett μαγάρισε γήπεδο 1 δισ. λιρών!

Μια περίοπτη θέση στην ιστορία του ποδοσφαίρου εξασφάλισε ο 17χρονος J'Neil Bennet, ως ο πρώτος παίκτης που σκόραρε σε ένα γήπεδο αξίας 1.000.000.000 λιρών.

O J'Neil Bennett μαγάρισε γήπεδο 1 δισ. λιρών!

Την φετινή σεζόν η Tottenham κατόποιν δικής της επιθυμίας ζήτησε να παίξει τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της Premier League εκτός έδρας, περιμένοντας πως τον Σεπτέμβρη θα εγκαινίαζε το Tottenham Hotspur Stadium, το νέο υπερσύγχρονο -ιδιόκτητο- γήπεδο της, συνολικής χωρητικότητας 62.062 θέσεων. Οι καθυστερήσεις στο τελικό στάδιο των έργων κατασκευής, μετέθεσαν τα εγκαίνια για λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα για τις 3 Απριλίου.

Ενδιάμεσα ωστόσο έπρεπε να ολοκληρωθούν δύο test events που θα μαρτυρούσαν την ασφάλεια διεξαγωγής αγώνων. Το πρώτο από αυτά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (24/30 και αφορούσε ένα παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες U-18 των Tottenham και Southampton. Ματς το οποίο παρακολούθησαν 30.000 φίλοι των Spurs, ο Mauricio Pocchetino και ο πρόεδρος της ομάδας Daniel Levi.

Με το ρολόι να σημαδεύει το 11ο λεπτό ήρθε ένας 17χρονος να κάνει σεφτέ στο γήπεδο του 1.000.000.000 λιρών (!), περνώντας στην ιστορία της Tottenham. Ο J'Neil Bennett έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε σε επίσημη αναμέτρηση του Tottenham Hotspur Stadium και έκλεψε λίγη από την δόξα των Harry Kane, Christian Eriksen, Dele Alli, Son Heung-Min και των υπόλοιπων φημισμένων ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας.

O Bennett μεγάλωσε στο Camden, φοίτησε στο Haverstock School και αγωνίστηκε στην Queens Park Rangers πριν μετακινηθεί στους Spurs. Πέρσι πραγματοποίησε 11 συμμετοχές με απολογισμό δύο γκολ με τη φανέλα της Tottenham U-18, ενώ ξεκίνησε βασικός και στα τρία παιχνίδια του FA Youth Cup. Φέτος έκανε ντεμπούτο με την U-21, σε αναμέτρηση για το Checkatrade Trophy κόντρα στην Crawley. Και το μεσημέρι της Κυριακής πέρασε στην ιστορία ως ο παρθενικός σκόρερ στο γήπεδο που διαδέχθηκε το ιστορικό White Hart Lane.

Το δεύτερο test event στο Tottenham Hotspur Stadium είναι προγραμματισμένο για τις 30 Μαρτίου, όπου κοντράρονται παλαίμαχοι των Spurs με τους αντίστοιχους της ιταλικής Inter.

Photo credits: Tottenham official twitter account

News 24/7

24MEDIA NETWORK