Ο ξάδερφος του Τζέραρντ έχασε τη δουλειά του για ρατσιστικό σχόλιο

Στην Όλνταμ δεν δίστασαν να διώξουν κακήν κακώς έναν βασικό ποδοσφαιριστή τους και να τον καταγγείλουν για το γεγονός πως προσέβαλε άπαντες με όσα έγραψε σε εσωτερικό διάλογο που δεν είχε δε το φως της δημοσιότητας.

Ας αρχίσουμε από τις συστάσεις. Ο Άντονι Τζέραρντ είναι ξάδερφος του διάσημου Στίβεν, κεντρικός αμυντικός και στα 32 του ανήκει πλέον στην Καρλάιλ ομάδα της League Two (τέταρτη κατηγορία), έχοντας φτάσει να παίξει ως την Κάρντιφ και τη Χαλ.

Προς τι ο πρόλογος; Ως μια πρώτη γρήγορη γνωριμία με τον ποδοσφαιριστή που προ μηνός απολύθηκε από την Όλνταμ, μολονότι είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Κρατήστε τη λεπτομέρεια της απόλυσης, διότι δεν τερματίστηκε απλώς το συμβόλαιό του. Καταγγέλθηκε η σύμβαση και το όλο θέμα τέθηκε προς διερεύνηση από την αγγλική ομοσπονδία.

Η αιτιολογία της πρόωρης αποχώρησής του από την ομάδα, παρότι βασικό στέλεχος, ήταν πως υπέπεσε σε παράπτωμα που προσέβαλε την Όλνταμ. Τότε οι άνθρωποι των "λάτικς" δεν θέλησαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Διέρρευσε ωστόσο μέσω ρεπορτάζ πως ο μίστερ Τζέραρντ, σε γκρουπ του WhatsApp, έκανε χλευαστικό-ρατσιστικό αστείο για το ραμαζάνι, μιας ιερής περιόδου για τους μουσουλμάνους.

Προφανώς ήταν κάτι που μαθεύτηκε, με αποτέλεσμα ο Τζέραρντ όχι μόνο να χάσει τη δουλειά, αλλά να κινδυνεύει πλέον με έξτρα τιμωρία από την FA.