Ο Ρούνεϊ θα παίξει για μία τελευταία φορά με τα 'τρία λιοντάρια'. Ο σκοπός ιερός

Στις 15 Νοεμβρίου ο Γουέιν Ρούνεϊ θα βγει από τη ναφθαλίνη, θα ενεργοποιηθεί μετά από 15 μήνες και θα φορέσει ξανά τα λευκά της Εθνικής Αγγλίας.

Englands Wayne Rooney controls the ball during the World Cup Group F qualifying soccer match between England and Malta at Wembley stadium in London, Saturday, Oct. 8, 2016. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Englands Wayne Rooney controls the ball during the World Cup Group F qualifying soccer match between England and Malta at Wembley stadium in London, Saturday, Oct. 8, 2016. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Το κοινό της Αγγλίας δεν πρόλαβε να αποχαιρετήσει τον Γουέιν Ρούνεϊ. Να υποκλιθεί και να χειροκροτήσει τον δεύτερο σε συμμετοχές (129) και αρχισκόρερ (53 γκολ) του εθνικού συγκροτήματος.

Τον Αύγουστο του 2017, αφού πρώτα αρνήθηκε την πρόσκληση του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ενόψει των αγώνων με τη Μάλτα και τη Σλοβακία δεδομένου του παροπλισμού λόγω του παραγκωνισμού στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 33χρονος επιθετικός ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Σαν ένας ροκ σταρ που δεν θέλει ν' ανέβει άλλη φορά στη σκηνή. Απότομα και χωρίς περιστροφές ομολογούσε τότε πως "είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά πιστεύω ότι τώρα είναι η στιγμή να πω το αντίο". Συμπληρώνοντας ότι "πάντα θα είμαι ένας παθιασμένος οπαδός της Εθνικής".

Έκτοτε μεσολάβησαν 15 μήνες. Φυσικά έλειπε από το Παγκόσμιο Κύπελλο, τη διοργάνωση στην οποία η Αγγλία έφτασε πιο μακριά από ποτέ μετά το 1990. Χωρίς αυτόν. Το ίδιο διάστημα ο Ρούνεϊ άλλαζε ξανά ζωή. Έφυγε από την Έβερτον και κατοικώντας πλέον στην Ουάσινγκτον βιώνει μια νέα ξεχωριστή εμπειρία. Αν η δυτική ακτή έχει τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, η ανατολική έχει τον Άγγλο σταρ με τα 12 γκολ σε 21 παιχνίδια! Ασχέτως αν έχασε το κρίσιμο πέναλτι, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από την Columbus Crew στη επίπονη διαδικασία στον πρώτο γύρο των playoffs.

D.C. United forward Wayne Rooney (9) works with the ball during the second half of an MLS soccer match against the Vancouver Whitecaps, at Audi Field, Saturday, July 14, 2018, in Washington. DC United won 3-1. (AP Photo/Alex Brandon)
D.C. United forward Wayne Rooney (9) works with the ball during the second half of an MLS soccer match against the Vancouver Whitecaps, at Audi Field, Saturday, July 14, 2018, in Washington. DC United won 3-1. (AP Photo/Alex Brandon) AP

Η επιστροφή στην Εθνική Αγγλίας δεν θα περνούσε από το μυαλό του, αν δεν συνέβαιναν ταυτόχρονα δύο πράγματα.

α) Το προγραμματισμένο για τις 15 Νοεμβρίου φιλικό δεν γινόταν με αντίπαλο τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες ζει, εργάζεται και θέλει να προβάλλεται.

β) Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν από τις εισπράξεις δεν θα ενίσχυαν τον 'κουμπαρά' του ιδρύματος που έχει συστήσει προκειμένου να βοηθάει οργανώσεις που αφορούν παιδιά.

Αυτή θα είναι η 120η και τελευταία συμμετοχή του Γουέιν Ρούνεϊ με τα 'τρία λιοντάρια' στο στήθος. Ο Ρούνεϊ έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2003 και πρόλαβε να δουλέψει με έξι διαφορετικούς προπονητές. Τον Σβεν-Γκόραν Έρικστον, που τον πρωτοκάλεσε, και τους Στιβ ΜακΛάρεν, Φάμπιο Καπέλο, Στιούαρτ Πιρς, Ρόι Χόντσον, Σαμ Αλαρντάις και Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.

Αρχηγός διετέλεσε 23 φορές - στην τελευταία παράστασή του δεν θα είναι.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

News 24/7

24MEDIA NETWORK