Σκάνδαλο ντόπινγκ με ποδοσφαιριστές της Premier League

Το σημερινό φύλλο των Sunday Times φέρνει στην επιφάνεια ένα τεράστιο σκάνδαλο ντόπινγκ το οποίο αφορά 150 αθλητές στη Βρετανία αλλά και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιριστές της Premier League. Ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ, της Τσέλσι και της Λέστερ φέρονται να είναι εμπλεκόμενοι.

Σκάνδαλο ντόπινγκ με ποδοσφαιριστές της Premier League

Η είδηση σχετικά με την αποκάλυψη της κυριακάτικης εφημερίδας έγινε γνωστή στο ημίχρονο του Λίβερπουλ - Τότεναμ, από δημοσιογράφους των Sunday Times, οι οποίοι προανήγγειλαν μέσω του twitter για το ρεπορτάζ.

Σκάνδαλο ντόπινγκ με ποδοσφαιριστές της Premier League

Στο σχετικό δημοσίευμα, ο 38χρονος γιατρός, Mark Bonar, με ειδικότητα στην αντιγήρανση, αποκαλύπτει ότι έχει στοιχεία που προκύπτουν από ένα δίκτυο "μυστικών πελατών" που ο ίδιος ντόπαρε. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ, της Τσέλσι, αλλά και της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος, Λέστερ.

Πάντως ο Bonar δεν παραθέτει αποδείξεις για όσα ισχυρίζεται, ενώ δεν ονοματίζεται κανένας από τους αθλητές οι οποίοι φέρονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο Bonar μαγνητοσκοπήθηκε κρυφά από τους δημοσιογράφους και ακούγεται να λέει ότι έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με παίκτη του κρίκετ της Αγγλίας, με Βρετανούς ποδηλάτες, με πυγμάχο πρωταθλητή, με παίκτες του τένις, αλλά και με άλλους αθλητές πολεμικών τεχνών.

"Στα προηγούμενα έξι χρόνια έχει περιθάλψει περισσότερους από 150 αθλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, ποικιλοτρόπως, με απαγορευμένες ουσίες, όπως η ερυθροποιητίνη (EPO), στεροειδή και ανθρώπινη αυξητική ορμόνη, και οι βελτιώσεις των επιδόσεων ήταν πρωτοφανείς", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο Bonar ισχυρίζεται ότι οι υπηρεσίες του γίνονταν γνωστές από στόμα σε στόμα και πως δεν έχει κάνει καμία δαφήμιση.

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Βρετανίας John Whittingdale, τόνισε πως είναι σοκαρισμένος από τις εξελίξεις και ότι τρέφει βαθιά ανησυχία: "Οι φίλαθλοι διαικαιούνται να γνωρίζουν ότι αυτό που παρακολουθούν είναι αληθινό και δίκαιο με όλους τους αθλητές να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις.

Ζήτησα να υπάρξει επειγόντως ανεξάρτητη έρευνα για το τι μέτρα ελήφθησαν όταν αυτοί οι ισχυρισμοί έγιναν γνωστοί και τι περισσότερο πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί ότι ο βρετανικός αθλητισμός παραμένει καθαρός.

Η κυβέρνηση κοιτά ήδη εάν η υφιστάμενη νομοθεσία σε αυτόν τον τομέα πηγαίνει αρκετά μακριά ... Αν καταστεί σαφές ότι είναι απαιτητές αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις, τότε δεν θα διστάσουμε να δράσουμε".

Αντιδράσεις από Άρσεναλ και Τσέλσι

Η Άρσεναλ και η Τσέλσι αντέδρασαν αμέσως και απάντησαν στα όσα καταγγέλονται μέσω του σχετικού δημοσιεύματος.

Η ανακοίνωση των "κανονιέρηδων" αναφέρει: "Η Άρσεναλ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη από τη δημοσίευση αυτών των ψευδών ισχυρισμών που είναι αβάσιμοι. Η Sunday Times ξέρει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι, αλλά προτίμησε να τους δημοσιεύσει. Ο σύλλογος παίρνει τις ευθύνες του στον τομέα αυτό πολύ σοβαρά και οι παίκτες μας γνωρίζουν πολύ καλά τι αναμένουμε από αυτούς. Ακολουθούμε πιστά όλες τις οδηγίες που καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ".

Η ανακοίνωση της Τσέλσι, αναφέρει: "Οι ισχυρισμοί The Sunday Times είναι ψευδείς και εντελώς αβάσιμοι. Η Τσέλσι ποτέ δεν χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες του γιατρού Bonar και δεν έχει καμία γνώση ότι οποιοσδήποτε από τους παίκτες της έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών του. Παίρνουμε το θέμα της ενίσχυσης της απόδοσης μέσω φαρμάκων στον αθλητισμό εξαιρετικά σοβαρά και είμαστε συμμορφωμένοι πλήρως με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ. Οι παίκτες της Τσέλσι τακτικά παρακολουθούνται από τις αρμόδιες αρχές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θέμης Καίσαρης: Είναι ντοπαρισμένη η Λέστερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK