ΑΕΚ - Μπάγερν: Τα τάκλιν του Γαλανόπουλου δεν ήταν αρκετά

Ο Κώστας Γαλανόπουλος, ένας οπαδός της ΑΕΚ από παιδί, έκανε τα πάντα στο χορτάρι του ΟΑΚΑ και τον έμαθε και ο τελευταίος Βαυαρός φίλαθλος, έστω κι αν η Μπάγερν θα νικούσε ούτως ή άλλως.

ΑΕΚ - Μπάγερν: Τα τάκλιν του Γαλανόπουλου δεν ήταν αρκετά
EUROKINISSI

Τα 17 μέλη του γραφείου ΜΜΕ της Μπάγερν Μονάχου έπιασαν δουλειά από νωρίς την Τρίτη. Ακόμα και ο Μπέρνι, η μασκότ της Μπάγερν, έκλεινε ραντεβού στο ΟΑΚΑ με τον Χάγκα, τον... συνάδελφό του της ΑΕΚ. Οι Γερμανοί φίλαθλοι, δε, έκαναν απόβαση κατά (τρεις) χιλιάδες στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χώρος συγκέντρωσης από το μεσημέρι, για να αρχίσουν την πορεία για το γήπεδο.

Οι Γερμανοί ξαναήρθαν. Τρία χρόνια μετά από τη σεζόν 2015-2016 και τους αγώνες με τον Ολυμπιακό στο Champions League και μισό αιώνα μετά από το παιχνίδι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Οι Έλληνες προετοιμάστηκαν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε εντολή σε Αντρέ Σιμόες και Κώστα Γαλανόπουλο να μην ανεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είχε την εμπειρία από τέτοιους αντιπάλους και διοργανώσεις με τη Σαχτάρ (περισσότερο και από την Μπαρτσελόνα), ενώ επιθετικά οι 'κιτρινόμαυροι' πόνταραν ξανά στον... πρώτο σκόρερ του Champions League, Βίκτωρα Κλωναρίδη, μαζί με τον Εσεκιέλ Πόνσε, τον Πέτρο Μάνταλο και τον Τάσο Μπακασέτα.

Η πραγματική ζαριά της Ένωσης ήταν η ίδια η Μπάγερν. Η ομάδα προερχόταν από εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Βόλφσμπουργκ, όμως ουδείς ξεχνάει τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Ούλι Χένες και του προέδρου Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (στο ίδιο οργανόγραμμα!) στην οποία ουσιαστικά έκαναν κήρυγμα σε δημοσιογράφους για την κριτική τους στην ομάδα.

Τέσσερις αγώνες δίχως νίκη για τους Βαυαρούς ήταν μεγάλο διάστημα και μετά από το 'τρίποντο' κόντρα στους 'λύκους' έψαχναν το σερί που θα επιβεβαίωνε ότι η μίνι κρίση ανήκε στο παρελθόν.

Τα γερμανικά κομπιούτερ, όμως, δεν έκαναν ορθούς υπολογισμούς. Ναι, ο Σερζ Νιαμπρί έκανε ό,τι ήθελε από αριστερά, έχοντας αντίπαλο μόνο τον Μιχάλη Μπακάκη, αφού ο Τάσος Μπακασέτας δεν βοηθούσε ιδιαίτερα ανασταλτικά. Κάπου εκεί, όμως, η ΑΕΚ βρήκε τον δικό της... who is Galanopoulos?

ΑΕΚ - Μπάγερν: Τα τάκλιν του Γαλανόπουλου δεν ήταν αρκετά
EUROKINISSI

Ο 20χρονος αμυντικός μέσος έμεινε εκτός αποστολής του αγώνα με τον Απόλλωνα για να πάρει ανάσες. Τις χρειάζεται, αφού παρότι είναι μόλις 20 ετών, η ΑΕΚ βασίζει μία ολόκληρη θέση του αρχικού σχήματος πάνω του. Ο Γιάκουμπ Γιόχανσον δεν είπε ποτέ το 'ναι' στην περσινή πρόταση ανανέωσης και ο Αλέφ δεν δείχνει ικανός να τον αντικαταστήσει, την ώρα που Έρικ Μοράν και Αστρίτ Αϊντάρεβιτς μοιάζουν από άλλο... ανέκδοτο.

Προερχόμενος από τον Κεραυνό Βριλησσίων, το 2011 μετακόμισε στα τμήματα υποδομής της Ένωσης και τον Αύγουστο του 2015 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας. 'Επαγγελματικά συμβόλαια υπέγραψαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ20 της ΑΕΚ Ανδρέας Βλαχομήτρος, Αλκης Μαρκοπουλιώτης και Κώστας Γαλανόπουλος. Οι δύο πρώτοι υπέγραψαν τετραετή συμβόλαια και ο τελευταίος τριετές', ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στο τέλος εκείνης της σεζόν και από το 2016-2017 άρχισε να χρησιμοποιείται ως back-up του διδύμου Σιμόες - Γιόχανσον. Όταν πέρυσι ο Σουηδός υπέστη ρήξη χιαστών, είδε την πόρτα της ενδεκάδας, αν και είχε και τον Παναγιώτη Κονέ ως συναγωνιστή για μια θέση.

Φέτος, δεν υπάρχει κανείς για να του πάρει τη φανέλα του βασικού. Δικαίως, όταν μιλάμε για έναν παίκτη που σε κινήσεις θυμίζει σε κάποιες περιπτώσεις Θοδωρή Ζαγοράκη και σε άλλες Άκη Ζήκο. Μπορεί να υπολείπεται αρκετά στην κλάση των δύο βετεράνων, ωστόσο το ξέρει και δουλεύει γι' αυτό. Όπως και για να βρει ακριβώς σε ποιον από τους δύο μοιάζει παραπάνω, ως προς τη θέση στο γήπεδο. 'Εγώ μπορώ να αγωνιστώ καλύτερα σαν 6αρι, γιατί σαν 8αρι θέλω πολλή δουλειά, είναι πιο δύσκολο να δημιουργήσεις απ’ το να κόψεις', εξηγούσε στη φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία.

Το καλοκαίρι ήταν που βίωσε την πρώτη πραγματικά μεγάλη απογοήτευση. Η ομάδα που υποστήριζε από παιδί 'φλέρταρε' με την πρώτη πρόκριση στους ομίλους του Champions League μετά από 12 χρόνια και παραλίγο να της την στερήσει! Η δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στη Γλασκώβη κόντρα στη Σέλτικ (ανύπαρκτη μεν, δόθηκε δε) άφησε την ΑΕΚ με 10 παίκτες και δίχως τις υπηρεσίες του στη ρεβάνς.

Εν τέλει, η Ένωση κατάφερε να προκριθεί, έστω κι αν έχασε κι άλλους παίκτες στην πορεία με τιμωρίες. Περίπου δύο μήνες μετά από αυτό το ατυχές συμβάν, ο Γαλανόπουλος είχε ραντεβού με την ιστορία και τους σκάουτς ομάδων που κάθισαν στα επίσημα του ΟΑΚΑ για να τον δουν. Ομάδων επιπέδου Τότεναμ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Οι αμφιβολίες από τις τρεις σεζόν που αγωνίζεται στη Super League έχουν να κάνουν με τα ψυχικά χαρίσματά του, τις πνευματικές αρετές όταν έχει δύσκολα απέναντί του. Το βράδυ της Τρίτης, απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση που συνάντησε στην καριέρα του, έδωσε απαντήσεις.

Ακατάπαυστα χιλιόμετρα, 2 τάκλιν (αμφότερα επιτυχημένα), 4 ανακτήσεις μπάλας, 24/30 μεταβιβάσεις και μία πάσα κλειδί, ένα σώσιμο της τελευταίας στιγμής που τελικά δεν έπαιξε ρόλο (στο σουτ του Άριεν Ρόμπεν στο πρώτο γκολ της Μπάγερν), ένα εκπληκτικό σόλο στο 2ο ημίχρονο προτού δώσει πάσα στον Μπακασέτα για σουτ εκτός περιοχής το οποίο κατέληξε άουτ. Όλα αυτά σε 46 επαφές με την μπάλα και σε 84 λεπτά αγώνα, προτού ο Ουζουνίδης τον αντικαταστήσει, σκασμένο πια, με τον Ροντρίγκο Γκάλο.

'Θα ήταν όμως χαζό να πω ότι συγκρινόμαστε με αυτήν την ομάδα. Αλλιώς δεν θα ήξερα που βρίσκομαι', δήλωσε στο flash interview μετά από τον αγώνα, επιβεβαιώνοντας ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του, διαθέτει αντίληψη των δεδομένων. Δεν είναι τυχαίο που έχει επωμιστεί μεταξύ άλλων και το βάρος να δείχνει πράγματα σε νεαρότερους παίκτες της ομάδας για να τους εντάξει στο κλίμα.

Ο Γαλανόπουλος δεν είναι πια ο 'μικρός' στην ΑΕΚ. Κοίταξε την Μπάγερν στα μάτια, δύο μήνες πριν γίνει 21 ετών. Αυτό που επίσης είδε στο τελευταίο σφύριγμα του Αλιακσέι Κουλμπάκοβ, όμως, είναι η τελευταία θέση του 5ου ομίλου του Champions League. Δίχως πόντο, με τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες η Ένωση, πηγαίνει στη Γερμανία σε δύο εβδομάδες για την... τέταρτη ήττα.

Ακόμα κι αν έρθει, η συλλογή εμπειριών του θα συνεχιστεί. Από το συμβόλαιο του 2015, στο Κύπελλο Ελλάδας του 2015-2016 και από το Πρωτάθλημα Ελλάδας του 2017-2018 στη συμμετοχή στο Champions League του 2018-2019. Την ώρα που οι Μαρκοπουλιώτης και Βλαχομήτρος, ακόμα ψάχνουν τις ευκαιρίες τους...

AEK - Mπάγερν: Το LIVE Chat με τους Θωμά Ζάμπρα και Κώστα Μανιάτη

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK