ΑΕΚ στον όμιλο με Μπάρκα την ελπίδα

Βασίλισσα ξανά και ξανά η ΑΕΚ! Η επιστροφή της Ένωσης στην ελίτ του Champions League μετά από 12 χρόνια επικυρώθηκε. Σφραγίδα το αγχωτικό 1-1 με τη Βίντι στο βροχερό ΟΑΚΑ, το οποίο είχε σκόρερ τον "κάπτεν" Μάνταλο αλλά και οσκαρική εμφάνιση από τον Μπάρκα.

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ επέστρεψε από τα τάρταρα στη Super League. Η ΑΕΚ πήρε κύπελλο. Η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια. Η ΑΕΚ γύρισε στους ομίλους του Champions League! Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά της έγιναν (όλα)!

To 1-1 με τη Βίντι στο ΟΑΚΑ δεν ήταν πανηγυρικό. Ήρθε όμως να σφραγίσει την επιστροφή της στον έναστρο ουρανό της Ευρώπης. Κι ας ήταν συννεφιασμένος ο δικός μας ο αττικός. Κι ας έβρεχε αδιάκοπα. Κι ας ισοφάρισε ο Νεγκό στο 57', με αποτέλεσμα το τελευταίο ημίωρο και ως το 98', όταν και ο Μαρτσίνιακ σφύριξε τη λήξη, να είναι γεμάτο άγχος, πίεση, αγωνία, σασπένς.

Της βγήκε η ψυχή της ΑΕΚ. Απόρροια και της αποβολής που πήρε ο Λόπες στο 80' για χτύπημα αντιπάλου μπροστά στον διαιτητή.

Ο Μάνταλος είχε ανοίξει το σκορ στο 47', με την εύστοχη εκτέλεση φάουλ, αλλά σ' αυτή τη βραδιά ο Μπάρκας ήταν ο μυθικός ήρωας. Άγιος... Βασίλης που έφερε τα δώρα του καλοκαιριάτικα. Νωρίς-νωρίς στη σεζόν. Οι δικές του επεμβάσεις απέτρεψαν το προβάδισμα της Βίντι, αλλά και την παράταση. Σε ό,τι κι αν δοκίμασε ο Λάζοβιτς, ψηλά ή χαμηλά. Ήταν και ο Στσέποβιτς που τον απείλησε στο φινάλε, αλλά εκεί η τύχη ήταν τότε με την ΑΕΚ. Δεν γινόταν να χαθεί αυτή η πρόκριση.

Το γεγονός πάντως πως ο Λιβάγια αποβλήθηκε μετά το φινάλε έκανε γκρίζα την πολύχρωμη εικόνα. Κακώς παρασύρθηκε ο ηγετικός Κροάτης, γιατί είναι βέβαιο θα χάσει τα πρώτα ματς του ομίλου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (89' Τσόσιτς), Λόπες, Κλωναρίδης (62' Πόνσε), Λιβάγια (84' Άλεφ)

Βίντι: Κόβατσικ, Φιόλα, Γιούχαζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Χάντζιτς, Νεγκό, Νικόλοφ (46' Πάτκαϊ), Κόβατς, Λάζοβιτς, Στσέποβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK