H ΑΕΚ τσάκισε την Σέλτικ και ονειρεύεται... σεντόνι!

Δεν κρατιέται η ΑΕΚ και ετοιμάζεται να κουνήσει σεντόνι! Μετά το ηρωικό 1-1 στη Σκωτία, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη "πλήγωσε" για δεύτερη φορά την Σέλτικ επικρατώντας 2-1 στο ΟΑΚΑ και πανηγυρίσε μαζί με πάνω από 30.000 φιλάθλους την παρουσία στα πλέι οφ του CL. Γκάλο και Λιβάγια οι χρυσοί σκόρερ της Ένωσης.

ΑΕΚ - ΣΕΛΤΙΚ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΣΕΛΤΙΚ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αυτό που αρκετοί χαρακτήριζαν ως "ακατόρθωτο" όταν η κλήρωση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League έφερε αντίπαλο της ΑΕΚ της Σέλτικ, έγινε πραγματικότητα.

Μία εβδομάδα πριν έμεινε όρθια (αν και έπαιζε για πάνω από μισή ώρα με 10 παίκτες) στην Σκωτία και τώρα, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη "τρέλανε" τους οπαδούς της αφού υπέταξε καθαρά και δίκαια με 2-1 την ιστορική ομάδα της Γλασκώβης και έκλεισε εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Εκεί όπου θα έχει θεωρητικά ευκολότερη αποστολή απέναντι στην ουγγρική Βίντι και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί πως θα επιστρέψει στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια!

ÁÅÊ - ÓÅËÔÉÊ / CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÁÅÊ - ÓÅËÔÉÊ / CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ουσιαστικά η ελληνική ομάδα εκμεταλλεύτηκε το τρομερό ξεκίνημα που είχε τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, όπου αιφνιδίασε την Σέλτικ και την έστησε στον τοίχο. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο κλασικές ευκαιρίες και στην πρώτη εξ αυτών ο Γκάλο έκανε το 1-0 πιάνοντας στον ύμνο την σκωτσέζικη άμυνα ενώ στο πέμπτο λεπτό του δευτέρου μέρους, οι "κιτρινόμαυροι" χτύπησαν τη νέα αδράνεια των παικτών του Ρότζερς στο κέντρο της άμυνας και με κεφαλιά του Λιβάγια μέσα από στημένη φάση έκαναν το 2-0.

Έχοντας αποτελεσματικότητα στις δικές της "καθαρές" ευκαιρίες για γκολ και παίζοντας με πλάνο, οργάνωση και με σωστή αλληλοκάλυψη όταν ήταν πίσω από τη μπάλα, η πρωταθλήτρια Ελλάδας "έβαλε δύσκολα" στην Σέλτικ. Ναι μεν της έδωσε χώρο και γήπεδο, όμως την πίεσε ασφυκτικά και δεν της επέτρεπε να πατάει με ευκολία στην περιοχή της.

ÁÅÊ - ÓÅËÔÉÊ / CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÁÅÊ - ÓÅËÔÉÊ / CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Απόδειξη το γεγονός πως οι Σκωτσέζοι είχαν μόνο μία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, στο 33' με τον Γκρίφιθς, ενώ στο δεύτερο μέρος άργησαν να "πάρουν μπρος". Ουσιαστικά αυτό έγινε μετά το 77' όταν και μείωσαν σε 2-1 με την κεφαλιά του Σινκλέρ, όμως αποδείχτηκε πως ήταν πλέον αργά.

Η ΑΕΚ "ζορίστηκε" στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν και δέχτηκε μεγάλη πίεση και είχε αρχίσει να βγάζει κούραση αλλά άντεξε (με τη βοήθεια και των οπαδών της που έπαιζαν και αυτοί... φοβερή άμυνα από την εξέδρα, αποδοκιμάζοντας τους παίκτες του Ρότζερς), με τον Σιμούνοβιτς να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 95' με απίστευτο τακουνάκι και την πρόκριση να μένει δίκαια σε κιτρινόμαυρα χέρια!

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο (82' Αλμπάνης), Κλωναρίδης (72' Μάνταλος), Μπακασέτας (91' Τσόσιτς), Λιβάγια

Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιγκ (59' Ντεμπελέ), Σιμούνοβιτς, Χέντρι, Τίερνι, Μπράουν, Εντσάμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς (75' Σινκλέρ), ΜακΓκρέγκορ, Γκρίφιθς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK