Η ατάκα του Χιμένεθ για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ εμψύχωσε τους ποδοσφαιριστές του μετά το τέλος του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και τον αποκλεισμό από τους Ρώσους για το Champions League. Ο Ισπανός τεχνικός συνόδεψε το κακό αποτέλεσμα με μία ατάκα που αφορούσε τα κόρνερ.

Η πρώτη αντίδραση του Μανόλο Χιμένεθ μετά τη λήξη του αγώνα της ΑΕΚ στη Μόσχα με αντίπαλό της ΤΣΣΚΑ περιέγραψε... μπαμ την κατάσταση: "Τρία κόρνερ - μηδέν" είπε Ισπανός τεχνικός, τονίζοντας ότι η Ένωση δέχθηκε τρία γκολ από την αντίπαλό της και όλα από κόρνερ.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές τους εμψύχωσε λέγοντας τους: "Ψηλά το κεφάλι, είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Συγχαρητήρια για την εμφάνιση. Δεν είμαι χαρούμενος για το παιχνίδι αλλά περήφανος για σας."

Στη συνέχεια, ο προπονητής ΑΕΚ ανέπτυξε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για το ματς στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας στους δημοσιογράφους:

"Μια μικρή σύνοψη είναι, τρία κόρνερ, μηδέν. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια μεγάλη ομάδα. Αλλά απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, εξαιρώντας τα στημένα, δεν ήμασταν κατώτερη, είχαμε καλή εικόνα. Ήθελα να δω αν έμπαινε το σουτ του Γιόχανσον και αν έμπαινε η φάση του Κλωναρίδη, αν ήμασταν ικανοί να περάσουμε. Δεν είμαι χαρούμενος για το παιχνίδι, αλλά περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου".

- Είχατε δουλέψει στα κόρνερ; Έχετε ξεχωρίσει κάποιον από την ΤΣΣΚΑ;

"Δουλέψαμε πολύ στα στημένα. Από την στιγμή που είμαι εγώ στην ΑΕΚ, η ΤΣΣΚΑ είναι η πρώτη ομάδα που μας έβαλε γκολ σε στημένη φάση. Δεν ήταν θέμα να το δουλέψουμε. Ηταν θέμα της φυσικής δύναμης της ΤΣΣΚΑ. Το να ξεχωρίσω κάποιον ποδοσφαιριστή της ΤΣΣΚΑ, θα ήταν άδικο. Είναι συνολική η δουλειά που κάνει ως ομάδα. Δουλεύει σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή".

- Τι κρατάει τώρα η ΑΕΚ για το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι;

"Τώρα μπορώ να το πω, όταν άκουσα πως η ΤΣΣΚΑ θα ήταν αντίπαλος μας, δεν ήμουν καθόλου χαρούμενος. Ήδη η ΤΣΣΚΑ έχει παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως έχει έναν μήνα παραπάνω προετοιμασίας. Και όπως καταλαβαίνετε, ένας μήνας παραπάνω, έχει την σημασία του. Αυτό που μου μένει, είναι πως είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα πιο δυνατή".