Αδύναμη ΑΕΚ, προδόθηκε (από Ανέστη) και πρόδωσε (τον κόσμο)

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 2-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δείχνοντας πως έχει σημαντικά προβλήματα στα στημένα, κυρίως εξαιτίας της αναποφασιστικότητας του γκολκίπερ Ανέστη. Μεγάλη έκπληξη από Χιμένεθ που άφησε εκτός για αγωνιστικούς λόγους Τρίστασον και Γιακουμάκη.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
cska EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιμένεθ έκανε την έκπληξη και πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα στις όποιες προβλέψεις παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, αλλάζοντας εντελώς τα πλάνα του Γκοτσαρένκο που περίμενε 4-2-3-1, όπως στο τελευταίο φιλικό της Ένωσης με την Γάνδη.

Το Contra.gr είχε προβλέψει πως ένας εκ των Μπακάκη ή Γκάλο θα τοποθετηθεί στα άκρα της άμυνας μια και ο Λόπες είχε δείξει αδυναμίες με την Γάνδη. Πράγματι, ο Ισπανός μας δικαίωσε και ρίσκαρε με τον Μπακάκη στη συγκεκριμένη θέση.

Στα χαφ ξεκίνησε και ο Αϊντάρεβιτς σε μία προσπάθεια η ΑΕΚ να βρει κάθετες μπαλιές και να εκμεταλλευτεί τα καλά στημένα του Σουηδού.

Η ΤΣΣΚΑ, όπως το περιμέναμε κλείστηκε πίσω αποποιήθηκε το ρόλο του φαβορί και περίμενε την ΑΕΚ για να βγει στην κόντρα και να την αιφνιδιάσει. Η Ένωση που κράτησε τη μπάλα έδειξε ξανά ότι με τον Μάνταλο στα... φτερά δεν μπορεί να γίνει επικίνδυνη, ενώ παράλληλα ο Λιβάγια συνέχισε να τρέχει περιφερειακά ψάχνοντας μπάλα, γεγονός που δυσκόλεψε τους "κιτρινόμαυρους" στην επίθεση μια και η περιοχή του Ακινφέεβ ήταν... γυμνή από πλευράς ΑΕΚ.

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το πρώτο ημίχρονο η Ένωση το σπατάλησε ξεκάθαρα και δεν χτύπησε την ΤΣΣΚΑ, στις τρανταχτές αδυναμίες που έχει στην άμυνα, αλλά και στα γεμίσματα του γκολκίπερ της. Την έλλειψη ευκαιριών και παραγωγικότητας η ομάδα του Χιμένεθ την πλήρωσε άδοξα στο τέλος του σαρανταπενταλέπτου από κόρνερ που οι Ρώσοι έπαιξαν... κεφαλίτσες στην περιοχή και σκόραραν με τον Τζαγκόεφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ μπήκε καρμπόν με το πρώτο ημίχρονο. Περίμενε, κέρδισε μία στημένη φάση και την εκμεταλλεύτηκε ξανά από κόρνερ, αυτή τη φορά με τον Βερντλούμ που βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στο 55'.

Ο Χιμένεθ ανακάτεψε την τράπουλα, πέρασε στο παιχνίδι τον Κλωναρίδη και τον Αλμέιδα, ενώ λίγο αργότερα μπήκε και ο Πατίτο. Ο Αργεντινός προσπάθησε με ατομικές προσπάθειες να κάνει την ΑΕΚ απειλητική, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το γεγονός πως η Ένωση δεν μπορούσε να πατήσει στην περιοχή δεν ευθύνεται αποκλειστικά στο... ταμπούρι των Ρώσων, όμως κυρίως στην απουσία φαντασίας από τους ποδοσφαιριστές του Χιμενέθ που εμέναν στατικοί, χωρίς να κάνουν κινήσεις πράγμα που είχε ως συνέπεια η μπάλα να κολλάει στα πόδια και να χάνεται...

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το 2-0 υπέρ των Ρώσων δεν αφήνει πολλές πιθανότητες στην ελληνική ομάδα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, παρ'ολα αυτά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, και με πιο ορθολογικές επιλογές στη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ που δεν είναι φόβητρο να δυσκολευτεί.

Σημαντική η ανταπόκριση του κόσμου του "δικεφάλου" αφού 30.000 οπαδοί ήρθαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και έστησαν ένα μικρό πάρτι για την επιστροφή της ομάδας τους στο Champions League και την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του γηπέδου. Δυστυχώς, γι' αυτούς τόσο το αποτέλεσμα όσο και η εικόνα τους ματς δεν συνδυάστηκε με την γιορτινή διάθεση.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες (59' Κλωναρίδης), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70' Ροντρίγκες), Μάνταλος, Λιβάγια (60' Αλμέιδα).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Βίκτορ Γκοντσάρενκο): Ακινφέεβ, Β. Μπερεζούτσκι, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Μάριο Φερνάντες, Σένικοβ, Βέρνμπλουμ, Τζαγκόεβ΄(75' Νάτχο), Γκολοβίν (83' Μιλάνοβ), Βιτίνιο, Τσάλοβ (87' Μακάροβ).

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK