Στ' αστέρια πάει η ΑΕΚ, άνοιξε τα φτερά της, πετάει

Η επιστροφή της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League θα σφραγιστεί στο ΟΑΚΑ. Το 2-1 στη Βουδαπέστη μετατρέπει την πρωταθλήτρια Ελλάδας σε απόλυτο φαβορί, αν και θα μπορούσε να έχει ήδη κλείσει θέση στον αστεράτο ουρανό!

CHAMPIONS LEAGUE / ΒΙΝΤΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΒΙΝΤΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αν το 1-1 με τη Σέλτικ στη Γλασκώβη αποδείχθηκε χρυσάφι, το 2-1 επί της Βίντι στη Βουδαπέστη είναι θησαυρός ολάκερος. Ανεκτίμητης αξίας, αφού η ΑΕΚ έχει πλέον την τεράστια ευκαιρία να σφραγίσει την επάνοδό της στην ευρωπαϊκή ελίτ ακόμη και με ήττα 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Αυτό θα είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο. Δεδομένης της εικόνας του αγώνα της Τρίτης, τουλάχιστον ως το 65', και της δυναμικής των δύο ομάδων, δεν είναι ένα ενδεχόμενο που συγκεντρώνει πιθανότητες.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας υπερτερεί των Ούγγρων και φάνηκε ως τη στιγμή της αδράνειας του 67', όταν επετράπη στον Λάζοβιτς να βρεθεί μόνος του απέναντι στον Μπάρκα και να μειώσει σε 2-1.

Ως εκείνο το σημείο η ΑΕΚ έκανε τα πάντα άριστα. Είχε αναμφίβολα ευνοηθεί από την αποβολή του Χούζτι στο 23', αφού ο Ρόκι σωστά δεν του χαρίστηκε, παρόλα αυτά δούλευε όπως έπρεπε. Αμυνόταν με συνέπεια, κρατούσε και κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, έβγαζε ορθές επιθέσεις με αλάνθαστες συνεργασίες. Είχε και τελειώματα. Το πρώτο του Κλωναρίδη στο 34' και το δεύτερο του Μπακασέτα στο 49'.

Η κόκκινη του δεύτερου, εκ των κορυφαίων του γηπέδου, στο 54' δεν φάνηκε να επηρεάζει την απόδοση των "κιτρινόμαυρων". Όχι ως τη στιγμή που έγινε το 2-1 από τον πολύπειρο Σέρβο που ξέφυγε. Τουλάχιστον στο τελευταίο 20λεπτο η ΑΕΚ δεν "πλήρωσε" την κακή διαχείριση, την κόπωση και το θάρρος που πήραν οι γηπεδούχοι μειώνοντας. Το πολύτιμο αποτέλεσμα έμεινε ανέγγιχτο και όλα πλέον εξαρτώνται από την ΑΕΚ.

Τέτοιες ευκαιρίες βέβαια δεν χάνονται από μια τόσο αποτελεσματική και γεμάτη αυτοπεποίθηση Ένωση!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Βίντι: Κόβατσικ, Φιόλα, Γιούχαζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Χάντζιτς, Νεγκό, Νικόλοφ (54' Στσέποβιτς), Κόβατς, Χούζτι, Λάζοβιτς

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66' Άλεφ), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (81' Λόπες), Μάνταλος, Λιβάγια (86' Πόνσε)

News 24/7

24MEDIA NETWORK