Τι τραγούδησαν οι οπαδοί του Άγιαξ στο ημίχρονο του ματς με την ΑΕΚ

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία, το τραγούδι του Bob Marley ‘Three Little Birds’ και οι φίλοι του Ajax συνεχίζουν μαζί. Η ιστορία πίσω από τη σχέση που ξεκίνησε σε ένα φιλικό στην Ουαλία το 2008 και το τραγούδι πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο Ajax - ΑΕΚ στην πρεμιέρα του Champions League.

Ajax fans cheer for their team during the first leg semi final soccer match between Ajax and Olympique Lyon in the Amsterdam ArenA stadium, Netherlands, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Peter Dejong)
Ajax fans cheer for their team during the first leg semi final soccer match between Ajax and Olympique Lyon in the Amsterdam ArenA stadium, Netherlands, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Peter Dejong) AP

O Bob Marley απλά λάτρευε το ποδόσφαιρο. Δεδομένα η μουσική ήταν ο ένας μεγάλος έρωτας της ζωή του, αλλά κάθε μέρα ακόμα και όταν ήταν σε περιοδεία ή σε στούντιο για ηχογράφηση, θα έβρισκε λίγο χρόνο για να κλωτσήσει μία μπάλα.

Κάποτε μάλιστα, σε ένα ταξίδι του στη Βραζιλία το 1970 βρέθηκε να παίζει μαζί με τον Paulo Cesar, ο οποίος του χάρισε μία φανέλα της Santos, αγαπημένης ομάδας του Marley, με το Νο10 στην πλάτη. Ο θρυλικός τραγουδιστής χαμογέλασε και όταν την φόρεσε είπε μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις όπως και ο Edson Arantes do Nascimento.

Η αγάπη του για την στρογγυλή θεά ήταν και είναι γνωστή σε όλους αλλά μάλλον ούτε ο ίδιος θα περίμενε πως οι δύο μεγάλοι του έρωτες θα έβρισκαν τρόπο να συνυπάρχουν κάθε Κυριακή ενώ άνθρωποι θα διασκεδάζουν βλέποντας μπάλα και τραγουδώντας ταυτόχρονα. Και όμως συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι του Ajax καθώς το ‘Three Little Birds’ με ένα περίεργο τρόπο συνδέθηκε με τους οπαδούς του Αίαντα.

Στην Ουαλία η αρχή από έναν DJ - κιθαρίστα

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια ο Ajax δίνει ένα φιλικό στην Ουαλία με αντίπαλο την Cardiff το καλοκαίρι του 2008 και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί. Η αναμέτρηση μετατράπηκε σε φιάσκο καθώς αρκετοί φίλοι της City δεν κατάφεραν να βρεθούν στο γήπεδο ή έχασαν μεγάλο μέρος του αγώνα περιμένοντας στη βροχή.

Το παιχνίδι αυτό κάθε αυτό λήγει χωρίς σκορ και στην Ουαλία όλοι ασχολούνται με τα προβλήματα στην διοργάνωση του φιλικού με τους ταλαιπωρημένους οπαδούς να τα βάζουν με την διοίκηση του συλλόγου. Εκείνες τις ημέρες κανείς δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί στο αντίπαλο στρατόπεδο και πως το βροχερό απόγευμα στο Ninian Park έμελλε να είναι ιστορικό για τους φίλους του Ajax.

Ο DJ του Βρετανικού συλλόγου εκείνη την εποχή, Ali Yassine, εκτός από την part time δουλειά που είχε όταν η Cardiff έπαιζε εντός έδρας, ήταν κιθαρίστας σε μία ρέγκε μπάντα και πάντα συμπαθούσε τον Ajax.

" Είναι ένας φανταστικός σύλλογος. Αγαπάω το Άμστερνταμ και την ρέγκε, αλλά επίσης αγαπώ το total footbal (σ.σ. το ποδόσφαιρο που έπαιζε η Ολλανδία το 1974). Όταν έμαθα πως θα παίξουμε φιλικό με τον Ajax, αποφάσισα να παίξω όσο περισσότερη μπορούσα εκείνο το απόγευμα".

Οι φίλοι του Αίαντα που έχουν ταξιδέψει μαζί με την ομάδα ξεχνούν εύκολα το αδιάφορο φιλικό που δεν τους πρόσφερε θέαμα και διασκεδάζουν με τις μουσικές επιλογές του Yassine και όταν από τα μεγάφωνα ακούγεται το ‘Three Little Birds’, όλοι ξεσηκώνονται και τραγουδούν.

Singing' don't worry 'bout a thing
'Cause every little thing gonna be alright
Singing' don't worry (don't worry) 'bout a thing
'Cause every little thing gonna be alright

Ιδανικοί στίχοι για ένα φιλικό προετοιμασίας που έχει ολοκληρωθεί 0-0. Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά. Οι φίλοι του Ajax κρατούν μόνο το συγκεκριμένο τραγούδι από το ταξίδι στην Ουαλία και το μεταφέρουν στις εξέδρες του Amsterdam Arena, όπου και ακούγεται πριν η ομάδα βγει για το δεύτερο ημίχρονο.

Όταν ο Ajax επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012 για να παίξει με την Manchester United, οι άνθρωποι του Old Traford έβαλαν το τραγούδι στα μεγάφωνα ξανά και οι Ολλανδοί δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα και έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο πως το ‘Three Little Birds’ είναι του Ajax.

Ακόμα μία μεγάλη στιγμή της σχέσης του ‘Three Little Birds’ με την ομάδα του Άμστερνταμ, ήρθε όταν ένας Marley έδωσε το παρών σε αγώνα του Ajax. Ένα από τα τουλάχιστον 11 αναγνωρισμένα παιδιά του Bob Marley, ο Ky-mani Marley, βρέθηκε στην Johan Cruyff Arena παρακολουθώντας την αναμέτρηση με την Emmen και όταν οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας τον αντιλήφθηκαν άρχισαν να τραγουδούν τους στίχους με την ατμόσφαιρα να είναι φανταστική.

Bonus Video: Οι φίλοι του Άγιαξ τραγουδούν στο Λιόν πριν την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Europa League με ένα μουσικό στο δρόμο. Απλά εκπληκτικό, απλά One Love. Ρέγκε μουσική, Bob Marley και ποδόσφαιρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK