Άλλαξε η ώρα έναρξης του Champions League

Στη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας στη Νιόν πάρθηκαν ιστορικές αποφάσεις για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η πιο σημαντική αφορά την αλλαγή ώρας των αγώνων, ενώ ευνοημένες είναι πλέον οι ισχυρές χώρες που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο Champions League.

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως το Champions League θα αλλάξει δραματικά και φυσικά υπέρ των δυνατών που θα γίνουν... δυνατότεροι. Στη συνεδρίαση της UEFA την Παρασκευή δυο είναι σημαντικές αποφάσεις που κλείδωσαν.

ΠΡΩΤΟΝ: Οι τέσσερις πρώτες χώρες στην κατάταξη της UEFA εξασφαλίζουν από τέσσερις θέσεις στο Champions League. Έτσι, τα στάνταρ εισιτήρια μειώνονται για τις υπόλοιπες χώρες από 21 σε 16 (με τα προηγούμενα δεδομένα).

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής είχαμε (11 ομάδες + 21 οι υπόλοιπες χώρες):

Ισπανία: 3 ομάδες απευθείας στους ομίλους (συν μία προκριματικά)

Γερμανία: 3 ομάδες απευθείας στους ομίλους (συν μία προκριματικά)

Αγγλία: 3 ομάδες απευθείας στους ομίλους (συν μία προκριματικά)

Ιταλία: 2 ομάδες απευθείας στους ομίλους (συν δυο προκριματικά)

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Αλλάζουν οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων και όχι οι μέρες, αφού θα συνεχίζουν να γίνονται Τρίτη και Τετάρτη. Πλέον κάποια παιχνίδια θα διεξάγονται στις 20:00 και κάποια άλλα στις 22:00, κάτι που θα αποφασιστεί καλύτερα τους επόμενους μήνες.

Πρέπει να σημειώσουμε πως αυτές οι αλλαγές αφορούν από τη σεζόν 2018-2019 και αργότερα.

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.

Longread

Ελλάδα-Ρωσία 1-0: "10 και 11 πέφτουν για πεν."

Μετά από 25 χρόνια, ο δημιουργός Νιόπλιας, ο σκόρερ Μαχλάς και ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου Γιάννης Καραλής αναπολούν και διηγούνται στο Contra.gr την ιστορία της τεράστιας νίκης επί των Ρώσων (1-0).