Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Ισόπαλη στο ντέρμπι η Ντιναμό, βίοι αντίθετοι για Μπάγερν και Άρσεναλ

Ισόπαλη χωρίς γκολ εκτός έδρας με την Χάιντουκ Σπλιτ αναδείχθηκε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του κροατικού πρωταθλήματος. Η Μπάγερν υπέταξε την Ντάρμσταντ, η Άρσεναλ ηττήθηκε 2-0 από την Τσέλσι στη λονδρέζικη παραδοσιακή μονομαχία.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Ισόπαλη στο ντέρμπι η Ντιναμό, βίοι αντίθετοι για Μπάγερν και Άρσεναλ

Έπειτα από τη σπουδαία νίκη επί της Άρσεναλ στο Champions League, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν κατάφερε να διευρύνει στις τρεις νίκες το σερί της στο πρωτάθλημα, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Χάιντουκ Σπλιτ στο "Πόλιουντ". Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, δημιούργησαν έξι περισσότερες τελικές και κέρδισαν εννέα κόρνερ παραπάνω από την αντίπαλο του Ολυμπιακού , αλλά το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Ο διαιτητής Μάριτς , μάλιστα, καταλόγισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στην ομάδα της κροατικής πρωτεύουσας λίγο πριν από το τέλος, αλλά ο Άνχελο Ροντρίγκες έστειλε την μπάλα άουτ. Η Χάιντουκ ολοκλήρωσε το ντέρμπι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χούλιαν Βελάσκες στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Ισόπαλη στο ντέρμπι η Ντιναμό, βίοι αντίθετοι για Μπάγερν και Άρσεναλ

Ο Μάρκο Πιάτσα αποχώρησε τραυματίας στο 74ο λεπτό

Η σύνθεση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4-2-3-1): Καρβάλιο, Μάτελ, Μπένκοβιτς, Ταραβέλ, Πίβαριτς, Αντέμι, Άντολιτς (64' Μασάντο), Σουντάνι, Ρογκ (58' Τσόριτς), Πιάτσα (74' Γκονσάλο), Ενρίκες.

Ακόμα μια μέρα στη δουλειά για την Μπάγερν , η οποία υπέταξε με 3-0 τη μαχητική Ντάρμσταντ και έκανε το πέντε στα πέντε, περιμένοντας την απάντηση της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου στην ισοβαθμία, Ντόρτμουντ, η οποία αγωνίζεται την Κυριακή με τη Λεβερκούζεν. Τρεις ημέρες μετά από τη νίκη με το ίδιο σκορ στο "Γ. Καραϊσκάκης", η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα παρατάχθηκε δίχως τον Τόμας Μίλερ στην ενδεκάδα, έχοντας και το ντέρμπι με τη Βόλφσμπουργκ να ακολουθεί την προσεχή Τρίτη. Ένας "κεραυνός" του Αρτούρο Βιδάλ στο 20ό λεπτό άνοιξε τον δρόμο στους φιλοξενούμενους και παρά τις προσπάθειες των "νεοφώτιστων" και αήττητων μέχρι σήμερα (είχαν και μία καλή στιγμή στο 1ο ημίχρονο), δεν έγινε κάτι ουσιαστικό. Μέσα σε δύο λεπτά στο 2ο μέρος ήταν η κατάρρευση των γηπεδούχων. Ο Ζεμπάστιαν Ρόντε πρώτα δημιούργησε το γκολ του Κινγκσλέ Κομάν και στη συνέχεια σκόραρε ο ίδιος με ριμπάουντ από δοκάρι που είχε, γράφοντας το τελικό 3-0.

Η σύνθεση της Μπάγερν (4-1-4-1): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ (72' Αλόνσο), Αλάμπα, Μπερνάτ, Κίμιχ, Κομάν, Ρόντε, Βιδάλ (66' Μαρτίνεθ), Κόστα (68' Μίλερ), Γκέτσε.

Σε ένα επεισοδιακό ματς, η Τσέλσι επικράτησε 2-0 της Άρσεναλ , η οποία ολοκλήρωσε το ντέρμπι με 9 παίκτες. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν με προϋποθέσεις την εστία του Ασμίρ Μπέγκοβιτς, ενώ στον αντίποδα, οι "μπλε" αντιμετώπισαν προβλήματα στην ανάπτυξη. Η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα σουτ του Πέδρο σε τετ α τετ με τον Πετρ Τσεχ, το οποίο απέκρουσε ο Τσέχος γκολκίπερ. Λίγο πριν ο Μάικ Ντιν στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, υπήρξε μία φάση που προκάλεσε συζητήσεις κι είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Γκάμπριελ.

Οι "μπλε" εκμεταλλεύτηκαν" το αριθμητικό πλεονέκτημα κι άνοιξαν το σκορ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 53' με κεφαλιά του Κουρτ Ζουμά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Εντέν Αζάρ. Το γρήγορο γκολ βοήθησε τους παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο να ρίξουν το ρυθμό της αναμέτρησης. Στο 78' η Άρσεναλ έμεινε με 9 παίκτες, λόγω αποβολής και του Σάντι Καθόρλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στις καθυστερήσεις ο Αζάρ από δημιουργός έγινε εκτελεστής και "κλείδωσε" τη νίκη για τους Λονδρέζους.

Η σύνθεση της Άρσεναλ (4-2-3-1): Τσεχ, Μπεγιερίν, Γκαμπριέλ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν (46' Τσέιμπερς), Καθόρλα, Ράμσεϊ, Εζίλ (75' Ζιρού), Σάντσες (75' Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν), Γουόλκοτ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK