Άθλος για ΠΑΟΚ και πρόκριση στην... Τούμπα!

ΠΑΟΚ έτοιμος για... σεντόνι! Η Μπενφίκα σφυροκόπησε την εστία του Πασχαλάκη στο πρώτο μέρος και άνοιξε το σκορ λίγο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα όμως ο "Δικέφαλος" όχι μόνο δεν έχασε την πίστη του αλλά βρήκε την ισοφάριση στο 76' με τον Ουάρντα και πλέον έχει στα πόδια του την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ομίλους Champions League.

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δέχτηκε πολύ μεγάλη πίεση, ενίοτε (από το 20' μέχρι το 30') και "βομβαρδισμό". Είδε την Μπενφίκα να παράγει πολλές φάσεις και να αναγκάζει τον Πασχαλάκη σε σημαντικές επεμβάσεις αλλά και να ανοίγει το σκορ στη χειρότερη δυνατή στιγμή για αυτόν. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και μάλιστα με πέναλτι συζητήσιμο.

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν στάθηκε αρκετό για να "λυγίσει" τον ΠΑΟΚ και να παραδοθεί. Υπέφερε μεν (16 τελικές προσπάθειες η Μπενφίκα εκ των οποίων 9 εντός εστίας, 9 η ελληνική ομάδα με μόλις 1 στην εστία του Βλαχοδήμου) αλλά δεν λιγοψύχησε, έμεινε όρθιος και δικαιώθηκε.

Η λύτρωση μάλιστα ήρθε μέσα από έναν εκ των αγαπημένων της ασπρόμαυρης εξέδρας, του Αμρ Ουάρντα, ο οποίος μετά από μία εκπληκτική σεζόν ως δανεικός στον Ατρόμητο, έχει βαλθεί να τρελάνει τώρα και τους ασπρόμαυρους της Θεσσαλονίκης από την εκκίνηση της σεζόν.

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Και πώς να μην το κάνει όταν στο 76' πάγωσε το "Λουζ" και απογείωσε την ομάδα του; Εκτέλεση φάουλ του Πέλκα από τα δεξιά, κεφαλιά του Βαρέλα στο οριζόντιο δοκάρι, "ριμπάουντ" ο Αιγύπτιος και 1-1 με σουτ-κεραυνό από την καρδιά της περιοχής της Μπενφίκα!

Ο Πίζι, αφού πρώτα έχασε τέσσερις (!) ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Πασχαλάκη στο 45+1' (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες και ο προπονητής του ΠΑΟΚ για την υπόδειξη το Μάζιτς στο μαρκάρισμα του Μαουρίσιο στον Ζέντσον), όμως δεν έμελε αυτό το γκολ να "σκοτώσει" τους Θεσσαλονικείς.

Από τη στιγμή που άντεξαν στην πίεση του δευτέρου μέρους και απέφυγαν το (καταδικαστικό) 2-0, βγήκαν μπροστά, απείλησαν και σκόραραν, και εν συνεχεία έπαιξαν με πάθος και ψυχή, για να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τη χρυσή εκτός έδρας ισοπαλία και να έχουν πλέον 90λεπτά μπροστά τους για να γράψουν ιστορία.

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την ερχόμενη εβδομάδα στην κατάμεστη Τούμπα, όπου θα διεκδικήσουν απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα (το απέδειξε σε μεγάλα διαστήματα του ματς) που έχει όμως και τις αδυναμίες της, μία μεγαλειώδη πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΠΑΟΚ 1-1 (GOALS)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΠΑΟΚ 1-1 (HIGHLIGHTS)

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Ζίβκοβιτς (64' Ράφα Σίλβα), Πίζι (79' Ζοάο Φέλιξ), Σέρβι (79' Σεφέροβιτς), Φερέιρα

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (52' Ουάρντα), Πέλκας, Ζαμπά (81' Σάχοφ), Πρίγιοβιτς (87' Άκπομ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK