Ινιέστα: Ο MVP των μεγάλων τελικών

Ο Αντρές Ινιέστα μετά την ανάδειξη του ως MVP του τελικού του Champions League, κατόρθωσε να γίνει ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία με 3 τίτλους MVP σε 3 μεγάλους τελικούς,αφήνοντας πίσω του τον Ζινεντίν Ζιντάν. Διαβάστε το απίθανο επίτευγμα του Ισπανού.

Ινιέστα: Ο MVP των μεγάλων τελικών

Ο Αντρές Ινιέστα στην πολύχρονη πορεία του έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με την επιτυχία, τόσο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα όσο και με της εθνικής Ισπανίας. Ο 31χρόνος επιτελικός ανήκει στην ελίτ των παικτών που είναι γεννημένοι για τα μεγάλα ματς. Τελευταία εκπληκτική παράσταση του, αυτή στον τελικό του Champions League κόντρα στη Γιουβέντους, κατακτώντας τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.

Ο Ισπανός "βιρτουόζος", με αυτή την προσωπική διάκριση του, έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στα χρονικά που έχει αναδειχθεί 3 φορές MVP σε ένα μεγάλο τελικό, τόσο συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Σε συλλογικό, ο παρθενικός τίτλος του ήταν αυτός κόντρα στη Γιουβέντους, ενώ οι άλλοι οι δύο είναι με την εθνική Ισπανίας.

Στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010, ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ του τελικού κόντρα στην Ολλανδία, στο 116' της παράτασης, στέλνοντας τη "Φούρια Ρόχα" για πρώτη φορά στην κορυφή του κόσμου.

Με κεκτημένη ταχύτητα, στον τελικό του Euro 2012 -που συνδιοργανώθηκε από Πολωνία και Ουκρανία- ο μικρόσωμος "μάγος" ήταν και πάλι εκεί. Η Ισπανία επικράτησε εύκολα με 4-0 επί των Ιταλών, με τον Ινιέστα να έχει καταλυτική συνεισφορά και να καθορίζει εν πολλοίς την έκβαση του αγώνα.

Ο μέχρι πρότινος συναγωνιστής του Ισπανού σε αυτή την ιδιαίτερη επίδοση, ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο παλαίμαχος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Γαλλίας είχε αναδειχθεί MVP στον τελικό του Champions League του 2002 απέναντι στη Λεβερκούζεν, με την αριστουργηματική εκτέλεση του να μνημονεύεται μέχρι και σήμερα ως ένα από τα καλύτερο γκολ όλων των εποχών.

Στο Μουντιάλ 1998 που διεξήχθη στη χώρα του, ο Γάλλος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον τελικό με τη Βραζιλία, πετυχαίνοντας δύο γκολ από ισάριθμες κεφαλιές.

Το γκολ του Ινιέστα κόντρα στην Ολλανδία λίγα λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης:

Ένα από τα καλύτερα γκολ της ιστορίας, αυτό του Ζιντάν ενάντια στη Λεβερκούζεν:

News 24/7

24MEDIA NETWORK