Κατακραυγή σε Μπάγερν για tweet με... ναζιστικές αποχρώσεις

Η Μπάγερν Μονάχου ζήτησε συγγνώμη για το tweet που έκανε και ξύπνησε μνήμες ναζιστικής Γερμανίας ενόψει Γιουβέντους.

Κατακραυγή σε Μπάγερν για tweet με... ναζιστικές αποχρώσεις
Μπάγερν-tweet

Μία ημέρα μετά από το έξυπνο tweet απάντηση στη Γιουβέντους, η Μπάγερν προσπάθησε να κάνει το ίδιο ώρες πριν από την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Μόναχο, ωστόσο απέτυχε οικτρά προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή για... ναζιστικές επιρροές!

Ο λόγος για ένα φωτομοντάζ, στο οποίο απεικονίζονται σιδηροδρομικές γραμμές που καταλήγουν στην "Άλιαντς Αρένα" και σε μία πινακίδα που γράφει στα ιταλικά "Μέχρι το Τέλος", το οποίο αποτελεί και σύνθημα της Γιουβέντους.

"Εδώ είναι το τέλος", είναι το μήνυμα της φωτογραφίας, στην οποία υπάρχει και ο Μανουέλ Νόιερ, πιθανότατα σηματοδοτώντας αυτό το φινάλε.

Η εικόνα αυτή, όμως, μόνο θετική γεύση δεν άφησε τόσο στην Ιταλία, όσο και σε αρκετές γωνιές του κόσμου. Αιτία, αυτές οι σιδηροδρομικές γραμμές με την προοπτική προς ένα... αδιέξοδο, που θυμίζουν εκείνες που οδηγούσαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας.

Η "Tuttosport", μάλιστα, έκανε ένα σχετικό tweet στο οποίο συνδυάζει τέτοιες εικόνες, προωθώντας το hashtag #viaibinarinazisti (βγάλτε τις γραμμές των ναζί).

Λίγο αργότερα, η Μπάγερν απολογήθηκε για το γεγονός, τονίζοντας με νέο ποστάρισμα στα social media: "Δυστυχώς, το γραφικό μας για τον αγώνα παρεξηγήθηκε ότι απεικονίζει ιστορικά γεγονότα, κάτι που ποτέ δεν είχαμε ως σκοπό. Εάν πληγώσαμε τα αισθήματα των φίλων της Γιουβέντους συγκεκριμένα ή οποιουδήποτε χρήστη ως αποτέλεσμα, ειλικρινά απολογούμαστε. Η μόνη πρόθεσή μας με το γραφικό ήταν να αναπτύξουμε το αθλητικό κομμάτι της απογευματινής αναμέτρησης για τη φάση των 16 του Champions League, όπου η μία από τις δύο ομάδες θα φύγει από τη διοργάνωση".

Ο διευθυντής επικοινωνίας των Βαυαρών, Μάρκους Χέρβικ, μίλησε στο "Sport1" για το περιστατικό και εξήγησε: "Το γραφικό δημιουργήθηκε από νεαρούς ανθρώπους, που δεν έχουν ιδέα για τη γερμανική ιστορία. Φυσικά και απολογούμαστε. Οι φιλοξενούμενοί μας, είτε είναι η Ντάρμσταντ είτε η Γιουβέντους, απολαμβάνουν σωστής μεταχείρισης από μέρους μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Μπάγερν... χαλάει το πάρτι για Πογκμπά!

News 24/7

24MEDIA NETWORK