Κίνγκσλεϊ Κομάν: "Σκότωσε" την... ομάδα του και έγινε ο νέος "βασιλιάς" του Μονάχου

Μπορεί να είναι μόλις 19 ετών. Μπορεί να ανήκει στη Γιουβέντους και να αγωνίζεται ως δανεικός στη Μπάγερν. Τίποτα από τα δύο όμως δεν τον σταμάτησε από το να "σκοτώσει" τους Ιταλούς και να στείλει τους Βαυαρούς στους "8" του Champions League. Αυτός είναι ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο νέος "βασιλιάς" του Μονάχου.

Κίνγκσλεϊ Κομάν: "Σκότωσε" την... ομάδα του και έγινε ο νέος "βασιλιάς" του Μονάχου

Στο καλύτερο παιχνίδι του φετινού Champions League, η ΜπάγερνΜονάχου βρέθηκε να χάνει με 0-2 από τη Γιουβέντους, όμως με ένα τρομερό comeback στο φινάλε έστειλε βρήκε δύο γκολ και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου πήρε μια ιστορική πρόκριση με 4-2. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα όμως οφείλει πολλά στον 19χρονο Κίνγκσεϊ Κομάν, τον 19χρονο Γάλλο επιθετικό που πέρασε στο ματς ως αλλαγή στη θέση του Αλόνσο στο 60ο λεπτό και έμελλε να αλλάξει τα πάντα.

Έδωσε πνοή στην Μπάγερν, την έκανε πιο επιθετική, κράτησε μπάλα, "έφτιαξε" το κρίσιμο γκολ του Μίλερ με τη σέντρα "μοιρογνωμόνιο" που έβγαλε για το κεφάλι του Γερμανού, αλλά πέτυχε και το τέταρτο γκολ που "σκότωσε" τη Γιουβέντους. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι τα έκανε όλα αυτά κόντρα στην... ομάδα του!

Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν για όσους δεν το γνωρίζουν, ανήκει στη Γιουβέντους (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019), αλλά αγωνίζεται ως δανεικός στη Μπάγερν!

"Δεν μπορώ να πω ότι μετανιώνω που αποκλείσαμε τη Γιουβέντους. Τώρα ανήκω στη Μπάγερν", δήλωσε μετά το ματς του Champions League, ενώ ο πρώην προπονητής του, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, τόνισε "έχει βελτιωθεί πολύ. Έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Νομίζω του πάει η Γερμανία και η Μπάγερν. Έχουν μια ομάδα ένα σκαλί πάνω από τις υπόλοιπες κι αυτό του επιτρέπει να δείξει το ταλέντο του".

Στο Τορίνο δεν τον πίστεψαν όσο θα έπρεπε, όμως ο Γκουαρδιόλα έβλεπε κάτι πάνω του. Ο Ισπανός κόουτς λοιπόν έδωσε τη συγκατάθεσή του προκειμένου να μετακομίσει το καλοκαίρι ο Κομάν στο Μόχανο ως δανεικός, προκειμένου να έχει επιπλέον λύσεις για την επίθεση, ξέροντας ότι οι Ριμπερί και Ρόμπεν είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Κίνγκσλεϊ Κομάν: "Σκότωσε" την... ομάδα του και έγινε ο νέος "βασιλιάς" του Μονάχου

Η συμφωνία που έγινε μεταξύ των δύο πλευρών έχει διετή διάρκεια, με του Βαυαρούς να δίνουν το καλοκαίρι του 2015 στην ιταλική ομάδα 5.000.000 ευρώ, το φετινό καλοκαίρι θα δώσουν άλλα 2.000.000 ενώ σε περίπτωση που το 2017 επιθυμούν να τον κρατήσουν, τότε θα πρέπει να δαπανήσουν 21.000.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή 28.000.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του νεαρού Γάλλου άσου.

Η Παρί, ο Ζλάταν και το "άρπαγμα" της Γιουβέντους

Η αλήθεια είναι πως ακόμη ο Κομάν δεν έχει κάνει "όνομα". Το σίγουρο όμως είναι πως από το βράδυ της 16ης Μαρτίου έκανε πολλούς να μάθουν γι' αυτόν και θα κάνει ακόμη περισσότερους στο προσεχές μέλλον. Γεννημένος στο Παρίσι το 1996, ο Κομάν έγινε ο νεότερος παίκτης που έκανε ποτέ ντεμπούτο με τη φανέλα της Παρί σε ηλικία 16 ετών, οκτώ μηνών και τεσσάρων ημερών, το 2013. Υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι, ο Γάλλος πέρασε στο ματς κόντρα στη Σοσό (ήττα με 3-2) τρία λεπτά πριν το φινάλε στη θέση του Μάρκο Βεράτι.

Κίνγκσλεϊ Κομάν: "Σκότωσε" την... ομάδα του και έγινε ο νέος "βασιλιάς" του Μονάχου

Μπορεί να αγωνίστηκε ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν, όμως αναδείχθηκε πρωταθλητής Γαλλίας πριν καν κλείσει τα 17 του. Όλοι άρχισαν να μιλάνε για ένα νέο ταλέντο του γαλλικού ποδοσφαίρου. Για έναν ποδοσφαιριστή που έχει τεράστια τεχνική, ταχύτητα και τσαμπουκά. Ωστόσο οι σχέσεις του νεαρού δεν ήταν καλές με το αστέρι της ομάδας, τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς:

"O Ζλάταν νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του. Δεν είναι ο τύπος του παίκτη που θα πλησιάσει τους νέους και θα τους δώσει συμβουλές. Η σχέση μου μαζί του ήταν εντελώς ουδέτερη. Στην Παρί ήταν πολύ δύσκολο να εξελιχθώ. Δεν μπορούσες να μπεις εύκολα στην πρώτη ομάδα. Ποτέ δεν ένιωσα καλά. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος", θα πει λίγο αργότερα ο Κομάν σε συνέντευξή του.

Κίνγκσλεϊ Κομάν: "Σκότωσε" την... ομάδα του και έγινε ο νέος "βασιλιάς" του Μονάχου

Αυτός ο ανταγωνισμός τον ώθησε προς την πόρτα της εξόδου ένα χρόνο αργότερα. Ο Κομάν ήθελε να αγωνίζεται, ήθελε να δείξει το πλούσιο ταλέντο του και ήξερε πως αυτό δεν θα μπορούσε να το πετύχει στην Παρί των αστέρων. Δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2014 κι έτσι η Γιουβέντους βρήκε την ευκαιρία και τον έκανε δικό της ως ελεύθερο!

Στις 7 Ιουλίου του 2014 ο Γάλλος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας και ενάμιση μήνα μετά στις 30 του Αυγούστου έκανε το ντεμπούτο σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Κιέβο. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τους Γιορέντε και Τζιοβίνκο και να δώσει στον Κομάν την ευκαιρία. Τι έκανε ο νεαρός; Την έπιασε από τα μαλλιά.

Στα 68 λεπτά που αγωνίστηκε με την ασπρόμαυρη φανέλα πριν γίνει αλλαγή, ήταν απίστευτος. Ξεδίπλωσε τεχνική και προσωπικότητα, έχοντας μάλιστα άψογη συνεργασία με τον Τέβες και πρωταγωνιστώντας σε τρεις φάσεις για γκολ. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσμετρηθεί το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο έπαιζε με πυρετό, με τα ιταλικά ΜΜΕ να αποθεώνουν την επόμενη ημέρα. Ήταν πρωτοσέλιδο σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες, οι οποίες τον αποκαλούσαν νέο Πογκμπά. Είχε άλλωστε το στυλ και το μαλλί.

Κίνγκσλεϊ Κομάν: "Σκότωσε" την... ομάδα του και έγινε ο νέος "βασιλιάς" του Μονάχου

"Έκανε ένα παιχνίδι σαν βετεράνος. Έχει ωραίες κινήσεις, διαθέτει ποιότητα και προσωπικότητα", δήλωσε για τον Κομάν ο Αλέγκρι τότε, ενώ ο Μπουφόν υπογράμμισε πως "είναι ένα παιδί με ασυνήθιστη ποιότητα".

Ο Αλέγκρι προτίμησε τον Ντιμπάλα

Στην πρώτη του σεζόν στο Τορίνο αγωνίστηκε 14 φορές για το πρωτάθλημα, τέσσερις για το Κύπελλο κι άλλες δύο στην Ευρώπη, καταφέρνοντας να βρει δίχτυα μία φορά. Παρά το γεγονός πως είχε εντυπωσιάσει με το ταλέντο του, ο Αλέγκρι δεν τον εμπιστεύτηκε τη φετινή σεζόν. Αγωνίστηκε σε ένα ματς πρωταθλήματος το καλοκαίρι, όμως όταν έφτασε ο Ντιμπάλα, ο Ιταλός τεχνικός προτίμησε να παραχωρήσει δανεικό τον Κομάν.

Η Μπάγερν που τον παρακολουθούσε από τον καιρό που αγωνιζόταν στην Παρί, τον περίμενε στη γωνία. Αμέσως "έσκασε" η πρόταση και τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία.

Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά

Έχοντας εκμεταλλευτεί τους συχνούς τραυματισμούς των Ρόμπεν και Ριμπερί, ο Κομάν έχει βρει θέση στο σχήμα της Μπάγερν. Άπαντες είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι από την πρόοδο του νεαρού επιθετικού. Άλλωστε χαρακτηρίζεται ως το "καλύτερο νέο ταλέντο που πέρασε από την Μπάγερν μετά τον Νταβίντ Αλάμπα".

Και μιας και αναφερθήκαμε στον Αυστριακό, η αλήθεια είναι πως αποτελεί κάτι σαν δάσκαλο για τον Κομάν. Παρά τα 23 του χρόνια ο Αλάμπα αγωνίζεται βασικός στην Μπάγερν εδώ και πέντε χρόνια έχοντας "γράψει" πάνω από 120 συμμετοχές. Έχει περάσει λοιπόν από την κατάσταση του Γάλλου και του δίνει τις κατάλληλες συμβουλές. Οι δυο τους συνεργάζονται καλά εντός γηπέδου, αλλά είναι και πολύ καλοί φίλοι, με τον Κομάν να λέει για εκείνον: " Μπορεί να κάνει τα πάντα. Είναι ήδη τόσο ώριμος και με αυτοπεποίθηση. Απίστευτος".

Ο Κομάν δουλεύει πολύ και αυτό είναι κάτι που το βλέπει ο Γκουραδιόλα. Ο Ισπανός που είναι λάτρης του rotation και αρέσκεται στο να δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά, τον έχει χρησιμοποιήσει φέτος σε 19 ματς πρωταθλήματος, 2 Κυπέλλου και 5 ευρωπαϊκά, με τον Γάλλο να πετυχαίνει 6 τέρματα, ένα εκ των οποίων κόντρα στη Γιουβέντους, την πρώην ομάδα του.

Κίνγκσλεϊ Κομάν: "Σκότωσε" την... ομάδα του και έγινε ο νέος "βασιλιάς" του Μονάχου

"Στο Μόναχο νιώθω πολύ καλά. Δεν θέλω να αποχωρήσω από το σύλλογο. Θα ήθελα να μείνω και περισσότερο, αν η ομάδα θέλει τελικά να με αγοράσει. Είναι κρίμα που φεύγει ο Γκουραδιόλα, αλλά πιστεύω ότι κάποιος άλλος εξίσου καλός θα τον ακολουθήσει. Ο Αντσελότι έχει κερδίσει το Champions League πέντε φορές, ξέρει να φτιάχνει πρωταθλητές", δηλώνει ο Κομάν για την περιπέτειά του μέχρι στιγμής στο Μόναχο. "Θέλω να κερδίσω όσο περισσότερους τίτλους μπορώ στην καριέρα μου", υπογράμμισε σε συνέντευξή του και αν συνεχίσει με το ίδιο τέμπο, είναι σίγουρο πως θα το πετύχει.

Πόσοι άλλωστε στα 19 τους έχουν στην τροπαιοθήκη τους 2 πρωταθλήματα Γαλλίας, 1 Κύπελλο Γαλλίας, 1 Πρωτάθλημα Ιταλίας, 1 Κύπελλο Ιταλίας, 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας και έχουν αγωνιστεί σε τελικό Champions League; Ναι γιατί ο Κομάν το έχει κάνει και αυτό, καθώς είχε περάσει ως αλλαγή στο 89ο λεπτό του τελικού του Βερολίνου το 2015 σε ηλικία 18 ετών! Μπορεί να μην κατέκτησε το τρόπαιο, αλλά ίσως φέτος να έχει την ευκαιρία του.

Σε πρόσφατη ερώτηση που έγινε προς τον Γκουαρδιόλα, για το αν οι Βαυαροί θα ενεργοποιήσουν την οψιόν του Κομάν το καλοκαίρι του 2017 πάντως, ο Ισπανός ήταν κατηγορηματικός "σίγουρα θα το κάνουν". Και πως να μην το κάνουν με αυτά που βλέπουν...

Αυτοί που "σκότωσαν" τις ομάδες τους

Η ιστορία του Κομάν έφερε αμέσως το μυαλό μια πολύ πρόσφατη παρόμοια. Την άνοιξη του 2015, ο Άλβαρο Μοράτα έμελλε να κάνει κάτι αντίστοιχο αποκλείοντας στην ουσία τη Ρεάλ, προκειμένου η Γιουβέντους να φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League.

O Ισπανός επιθετικός αγοράστηκε από τη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2014, με τη Ρεάλ να διατηρεί μια ρήτρα αγοράς για το μέλλον. Στη Μαδρίτη δεν τον πίστεψε κανείς. Οι Ιταλοί όμως τον αγκάλιασαν, τον ανέδειξαν, του έδωσαν φανέλα βασικού και αυτός την κατάλληλη στιγμή της χάρισε μια σπουδαία πρόκριση στον τελικό του περσινού Champions League. Ο Μοράτα στα ημιτελικά της διοργάνωσης μεταμορφώθηκε σε δήμιο των Μαδριλένων σκοράροντας και στα δύο παιχνίδια (2-1 και 1-1), έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό και έκανε τους οπαδούς της Ρεάλ να αναρωτιούνται "γιατί τον πουλήσαμε;".

Ακόμη μια περίπτωση σαν αυτή του Κομάν είναι και του Φερνάντο Μοριέντες. O πρώην επιθετικός τη σεζόν 2003-04, την ονειρική χρονιά που η Μονακό έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League, αγωνιζόταν στους Μονεγάσκους ως δανεικός από τη Ρεάλ.

Η μοίρα τον έφερε αντιμέτωπο με την ομάδα του στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Τι έκανε ο Μοριέντες; Πυροβόλησε δίχως έλεος. Σκόραρε στην εκτός έδρας ήττα με 4-2 και χρίστηκε ξανά σκόρερ στην εντός έδρας νίκη με 3-1 που έδωσε την πρόκριση στη Μονακό! Επόμενο ήταν να επιστρέψει την επόμενη χρονιά στη Μαδρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θέμης Καίσαρης: Το ματς που ήταν όλο το ποδόσφαιρο

ΒΑΥΑΡΙΚΟ ΕΠΟΣ: Μεγαλύτερη Κυρία η Μπάγερν

News 24/7

24MEDIA NETWORK