Ουδείς άλλος: Ο Αντσελότι ξεπερνάει και τον εαυτό του

Σε διάρκεια 20 ετών επτά κορυφαία κλαμπ, όλα στο Champions League. Ο Κάρλο Αντσελότι είναι φτιαγμένος γι' αυτήν τη διοργάνωση.

Πολέμιους ο Κάρλο Αντσελότι έχει πολλούς, εντός κι εκτός Ιταλίας. Τόσους που η προπονητική επάρκειά του αμφισβητείται σε μεγάλο βαθμό ανεξαρτήτως επιτυχιών.

Γι' αυτό που ουδείς μπορεί να τον αμφισβητήσει είναι η συνέπειά του στο Champions League.

Δεν είναι μονάχα το γεγονός πως έχει κατακτήσει τρεις φορές το "ιερό δισκοπότηρο". Η προσαρμοστικότητά του στην κορυφαία διοργάνωση είναι ανεπανάληπτη και αποτυπώνεται με τον πιο πειστικό τρόπο στο γεγονός πως οι ομάδες τον επιλέγουν γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό: τη διάκριση στο Champions League. Με την παρουσία του στον πάγκο της Μπάγερν ο "Καρλίτο" έγινε ο μοναδικός προπονητής που έχει κοουτσάρει επτά διαφορετικές ομάδες στη σάλα με τ' αστέρια.

Άρχισε από την Πάρμα (1997-98), προτού έρθουν η Γιουβέντους, η Μίλαν, η Τσέλσι, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ρεάλ Μαδρίτης. Καθόλου μικρό το επίτευγμά του. Να βρεις άλλον που σε 20 χρόνια έχει δουλέψει  σε τόσα μεγάλα κλαμπ δεν θα βρεις.

 

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!