Β' προκρ.: 4άρα ο ΑΠΟΕΛ, περιμένει τη Σλόβαν

Με νέα άνετη νίκη επί της Σκεντέρμπεου σφράγισε ο ΑΠΟΕΛ την πρόκρισή του στον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σλόβαν από τη Σλοβακία.

Β' προκρ.: 4άρα ο ΑΠΟΕΛ, περιμένει τη Σλόβαν

Με προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα στην Αλβανία οι πρωταθλητές Κύπρου είχαν εύκολο έργο στη ρεβάνς του "ΓΣΠ" και με τέσσερα γκολ στο τελευταίο μισάωρο πήραν δύναμη για τη συνέχεια. Το σκορ άνοιξε στο 59' ο Σολάρι, μετά από επτά λεπτά (66') ο Αΐλτον έκανε το 2-0, ενώ στο τελευταίο 10λεπτο Αντόρνο (80') και Χαραλαμπίδης (86') διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η σύνθεση τρου ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Μαρτσέλο, Πουρσαϊτίδης (81' Σολωμού), Σολάρι (62' Αΐλτον), Χαραλαμπίδης, Αντόρνο, Μαντούκα, Πίντο (72' Γιάχιτς), Κόντης, Μοράις, Μποαβεντούρα

Στον επόμενο γύρο προκρίθηκε και η πρωταθλήτρια Γεωργίας Ζεσταφόνι, η οποία ηττήθηκε μεν 2-0 στο Τσιτσινάου από την Ντάτσια, προκρίθηκε δε χάρη στο 3-0 του πρώτου αγώνα. Το εισιτήριο σφράγισε επίσης η Ρόζενμποργκ, καθώς η Μπρεϊντάμπλικ παρότι νίκησε 2-0 δεν ήταν δυνατόν να ανατρέψει το 0-5 του πρώτου αγώνα στο Τροντχάιμ. Μαζί με τους πρωταθλητές Νορβηγίας και η Μακάμπι Χάιφα, η οποία έχασε 3-2 στη Μπανιαλούκα από την Μπόρατς, αλλά είχε το "μαξιλάρι" του 5-1 από το ματς στη Χάιφα για να αισθάνεται σιγουριά.

Η μόνη που θεωρητικά κινδύνευσε ήταν η Στουρμ, καθώς η Βιντεότον τα έπαιξε όλα για όλα. Ωστόσο η αυστριακά ομάδα παρά την ήττα (3-2) στην Ουγγαρία πήρε αυτό που ήθελε.

Τι έγινε την Τρίτη

Με το ανεπανάληπτο 10-0 επί της Μπάνγκορ Σίτι προκρίθηκε η Ελσίνκι. Η φινλανδική ομάδα... άργησε να σκοράρει (στο 37' με τον Ρινγκ), από εκεί και πέρα όμως το γήπεδο έγινε κατηφορικό. Ο Σάντικ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 44' και δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ζένελι έκανε το 3-0.

Τη σκυτάλη πήρε ο Ραφίνια στο 52', δύο λεπτά αργότερα σκόραρε και πάλι ο Ζένελι, ενώ μέσα σε ένα τρίλεπτο (64', 66', 67') οι Πούκι (2) και Καστράτι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 8-0. Στο 71' ο Παρίκα έκανε το 9-0 και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Καστράτι στο 88'.

Η Παρτιζάν διπλασίασε τις νίκες της επί της Σκεντίγια και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Γιόβατσιτς στο 68ο λεπτό.

Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο αγώνας του Αζερμπαϊτζάν μεταξύ της Νέφτσι και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν στον τρίτο γύρο, χάρη στο σκορ του πρώτου ματς (3-0).

Αμφίρροπη ήταν η αναμέτρηση της Τόρσαβν με τη Μάλμε, όμως στο τέλος χαμογέλασαν οι Σουηδοί. Ο Μπεντζάμινσεν είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα από τα Νησιά Φερόε και τα πάντα κρέμονταν σε μια κλωστή (0-2 το σκορ του πρώτου αγώνα), όμως ο Φιγκεϊρέδο ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και χάρισε την πρόκριση στους φιλοξενούμενους.

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων του β' γύρου

Φλόρα (Εσθονία) - Σάμροκ Ρόβερς (ΕΪΡΕ) 0-0 (0-1)
Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) - Μάριμπορ (Σλοβενία) 1-3 (0-2)
Τομπόλ (Καζακστάν) - Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) 1-1 (0-2)
Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 0-0 (0-3)
Εκράνας (Λιθουανία) - Βαλέτα (Μάλτα) 1-0 (3-2)
Ελσίνκι (Φινλανδία) - Μπάνγκορ Σίτι (Ουαλία) 10-0 (3-0)
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (Λευκορωσία) - Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) 2-0 (1-1)
Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία) - Μόγκρεν (Μαυροβούνιο) 3-0 (2-1)
Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε) - Μάλμε (Σουηδία) 1-1 (0-2)
Πλζεν (Τσεχία) - Πιούνικ (Αρμενία) 5-1 (4-0)
Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) - Σκόντο (Λετονία) 2-0 (1-0)
Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) - Παρτιζάν (Σερβία) 0-1 (0-4)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Σκεντέρμπεου (Αλβανία) 4-0 (2-0)
Ντάτσια (Μολδαβία) - Ζεσταφόνι (Γεωργία) 2-0 (0-3)
Βιντεότον (Ουγγαία) - Στουρμ 3-2 (Αυστρία) (0-2)
Μπόρατς (Βοσνία) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 3-2 (1-5)
Μπρεϊντάμπλικ (Ισλανδία) - Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 2-0 (0-5)

Τα ζευγάρια του γ' προκριματικού γύρου

Ταμπλό πρωταθλητών

Λίτεξ - Βίσλα
Μακάμπι Χάιφα- Μάριμπορ
Ελσίνκι - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΑΠΟΕΛ - Σλόβαν Μπρατισλάβα
Κοπεγχάγη - Σάμροκ Ρόβερς
Γκενκ - Παρτζάν
Ρόζενμποργκ - Πλζεν
Ζεσταφόνι - Βιντεότον
Εκράνας - ΜΠΑΤΕ
Ρέιντζερς - Μάλμε

Ταμπλό μη πρωταθλητών

Σταντάρ Λιέγης - Ζυρίχη
Τβέντε - Βασλούι
Μπενφίκα - Τράμπζονσπορ
Ντιναμό Κιέβου - Ρούμπιν Καζάν
Οντένσε - Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK