Σαχτάρ - Ντόρτμουντ 2-2

Το γκολ του Ματς Χούμελς στο 87ο λεπτό χάρισε την ισοπαλία στην Ντόρτμουντ (2-2 με τη Σαχτάρ) και μαζί τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League.

Σαχτάρ - Ντόρτμουντ 2-2

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η γηραιότερη ενδεκάδα που αγωνίστηκε ποτέ σε νοκ-άουτ αγώνα του Champions League (Σαχτάρ) αντιμετώπισε ουκ ολίγες δυσκολίες απέναντι στην αντίστοιχη νεότερη ενδεκάδα (Ντόρτμουντ), ωστόσο ευτύχησε να προηγηθεί στο 31ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντάριο Σρνα (προήλθε από ανόητο μαρκάρισμα του Φελίπε Σαντάνα).

Οι πρωταθλητές Γερμανίας, πάντως, που είχαν δοκάρι στο 17ο λεπτό με κεφαλιά του Ματς Χούμελς (μετά από εκτέλεση κόρνερ), δεν το έβαλαν κάτω και στην 11η τελική τους προσπάθεια (στο 41ο λεπτό), ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ισοφάρισε. Στην επίμαχη φάση, ο Πολωνός κλότσησε αέρα, ωστόσο μπέρδεψε τους Φερναντίνιο και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, οι οποίοι "τράκαραν" μεταξύ τους και έπεσαν κάτω (!)

Η Σαχτάρ λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα με τον Τεϊσέιρα (απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Μάρσελ Σμέλτσερ), το δεύτερο τέρμα της όμως, έμελλε να σημειωθεί στο 68ο λεπτό από τον νεοεισελθόντα Ντάγκλας Κόστα, σε μία φάση που αδράνησαν οι Χούμελς και Σμέλτσερ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Ντόρτμουντ πήρε τα ηνία και αφού έστειλε την προειδοποιητική βολή με τον Λεβαντόφσκι (στο 73'), ισοφάρισε με κεφαλιά του Χούμελς στο 87'.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η διαφορά ηλικίας μεταξύ των δύο ομάδων. Φάνηκε ξεκάθαρα, εξάλλου, η μακρόχρονη απραξία των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν, σχεδόν, σε κανένα χρονικό σημείο την έδρα τους.

MVP

Ο Ματς Χούμελς. Εξιλεώθηκε για την αδράνειά του στο γκολ του Ντάγκλας Κόστα με το ιδιαίτερα σημαντικό τέρμα που σημείωσε στο 87ο λεπτό. Είχε απειλήσει και στο 17' (δοκάρι).

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Φερναντίνιο και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Αμφότεροι αδράνησαν και στα δύο γκολ της Ντόρτμουντ. Κρίμα, ειδικά για τον πρώτο, αφού στο κέντρο βοήθησε πολύ.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης

Σε ρυθμούς twitter

# Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στη μνήμη των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος που έγινε πριν από λίγες ώρες στο Ντόνετσκ.

# Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφτασε τα 7 γκολ στα 7 τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτου διοργάνωσης.

# Περισσότεροι από 51.000 φίλαθλοι έδωσαν το "παρών" στην "Donbass Arena". Οι 2.000 εξ αυτών ήταν υποστηρικτές της Ντόρτμουντ.

Σαχτάρ - Ντόρτμουντ 2-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK