"Ο Κylian Mbappe είχε συμφωνήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης"

Οι νέες αποκαλύψεις των #FootballLeaks αφορούν τον 'καλύτερο νεαρό παίκτη του κόσμου', Kylian Mbappe, σε περίοδο που η Παρί Σεν Ζερμέν προσπαθεί να σταματήσει τη νέα έρευνα για τις οικονομικές της ατασθαλίες. Διαβάστε για τα εξωπραγματικά 'θέλω' του πατέρα Mbappe.

"Ο Κylian Mbappe είχε συμφωνήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης"

Δεν θα έλεγες πως η Paris Saint-Germain ήταν ο θρίαμβος του Financial Fair Play. To 2014 είχε πληρώσει σχετικό πρόστιμο, αφότου η ανεξάρτητη ερευνητική αρχή της UEFA έβγαλε 'άδικη' την αξία της συμφωνίας που φερόταν να υπάρχει με την Qatar Tourism Authority.

Γενικά, στους ιδιοκτήτες-μέλη της Qatar Sports Investments δεν φαίνεται να της αρέσει ο κανονισμός που λέει πως ένα club οφείλει να έχει ισοσταθμισμένα έσοδα με έξοδα -να μη ξοδεύει περισσότερα από αυτά που βάζει στο ταμείο του. Λέει και κάτι άλλο. Πως το μείον δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ, σε μια τριετία. Και όλα αυτά είναι τροχοπέδη, για τα αφεντικά.

Το καλοκαίρι του 2017 οι ιδιοκτήτες της γαλλικής ομάδας είχαν ξοδέψει σπάταλα το ευρώ. Είχαν δώσει 222 εκατατομμύρια για να πάρουν τον Neymar από την Βarcelona. Ποσό που δημιούργησε νέο ρεκόρ στην κατηγορία 'μεταγραφές'. Ελπίζω να θυμάσαι πως στα συμβόλαια της LaLiga Santander, υπάρχει ένα ποσό που αφορά ποσοστό του συνολικού συμβολαίου και λειτουργεί ως buy out -εννοώ ότι δεν επρόκειτο για οption που δέχθηκε η Barça.

Λες και αυτό δεν ήταν αρκετό, η Paris προχώρησε και στην απόκτηση του Kylian Mbappé, από τη Monaco, για 180 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Οκτώβρη του ίδιου έτους, κάποιοι εκ των κορυφαίων οργανισμών συσπειρώθηκαν και ζήτησαν από την UEFA να ερευνήσει κατά πόσο η PSG τιμά το οικονομικό Fair Play. Τα αφεντικά της γαλλικής ομάδας έκαναν μια προσπάθεια να είναι τυπικοί και δήλωσαν πως ο Mbappe έπαιξε μαζί τους, τον πρώτο χρόνο ως δανεικός. Ακόμα όμως, δεν είχαν δικαιολογήσει τα χρήματα του Neymar. Έκαναν μια συμφωνία με την Qatar National Bank και την τουριστική αρχή του Κόλπου και 'καθάρισε'. Ή έτσι νόμισε.

Τον περασμένο Ιούνιο η UEFA ενημέρωσε ότι η Paris Saint-Germain είναι αθώα και ο φάκελος της έκλεισε. Δεν πρόλαβε να σκονιστεί και τον Ιούλιο άνοιξε εκ νέου "για περαιτέρω έρευνα". Που αν καταλήξει στο ότι PSG είναι ένοχη, μπορεί να αποβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για περισσότερες από μια σεζόν. Βέβαια, μπορεί και να μην ανοίξει ποτέ ξανά η υπόθεση, μετά τη σχετική ένσταση που κατέθεσαν οι διοικούντες το σύλλογο στο ευρωπαϊκό διαιτητικό δικαστήριο για αθλητικές διαφορές (CAS, Court of Arbitration for Sport).

Μέχρι να αποφασίσει το CAS, οι της Paris Saint Germain έχει να διαχειρίζεται τη διαρροή στοιχείων που αφορούν τον Mbappé και την προφορική συμφωνία του με τη Real Madrid, πριν καταλήξει στο ρόστερ τους.

Σύμφωνα με τα #FootballLeaks, ο διεθνής Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τη Real Madrid. Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που τον θέλουν να αποδέχθηκε την αρχική προσφορά των 180 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή, πριν πεταχτεί ο πατέρας του, Wilfrid και εκφράσει ανησυχία για τον ανταγωνισμό που θα 'χε στη θέση (Ronaldo, Bale, Benzema). Έτσι, στις αρχές του Αυγούστου ενημέρωσε τη Monaco πως θα πάει στην Paris. Αυτή έδωσε 180 εκατ. για την απόκτηση, συν 55.000.000 ευρώ στον ίδιο:

> 5.000.000 ως bonus υπογραφής και

> 50.000.000 ευρώ (καθαρά), μισθό για πέντε χρόνια.

Ο πατέρας του ζήτησε το ελεύθερο να είναι καθημερινά στις προπονήσεις και να κάνει ατομικές με το γιο του, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Ήθελε και κάτι ακόμα: να γίνει ο Kylian ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της PSG αν έπαιρνε τη Χρυσή Μπάλα. Η ομάδα απάντησε αρνητικά, στο τελευταίο. Όπως αρνήθηκε να έχει πρόχειρο για τον Kylian ιδιωτικό jet, για 50 ώρες το χρόνο.

Δέχθηκε ωστόσο, να δίνει χαρτζιλίκι 30.000 ευρώ το μήνα, για τα έξοδα του προσωπικού του (οικιακών βοηθών, σοφέρ και bodyguard).

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK