Προκρίθηκε με πεντάρα η Γιουνάιτεντ, δεύτερη η Σαχτάρ

Με το επιβλητικό 5-0 μέσα στη Γερμανία, η Γιουνάιτεντ αφενός νίκησε τη Λεβερκούζεν αφετέρου εξασφάλισε την πρόκρισή της στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρασε 2η η Σαχτάρ μετά το άνετο 4-0 επί της Σοσιεδάδ στην Ουκρανία.

Προκρίθηκε με πεντάρα η Γιουνάιτεντ, δεύτερη η Σαχτάρ

Λεβερκούζεν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-5

(22΄Βαλέντσια, 30' Σπάχιτς (αυτ), 66' Εβανς, 77' Σμόλινγκ, 88' Νάνι)

Μέχρι στιγμής η Μάντσεστερ δεν είχε αντιμετωπίσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη δέουσα σοβαρότητα. Στη Γερμανία αποφάσισε να το πράξει και αφού το έκανε εξασφάλισε και την πρόκριση.

Η καλή μέρα για τους πρωταθλητές Αγγλίας φάνηκε από το 22' όταν ο Ρούνεϊ έδωσε έτοιμο γκολ στον Βαλέντσια με τον τελευταίο να γράφει με άνεση το 0-1. Εν συνεχεία η παροιμοιώδης αδυναμία της Λεβερκούζεν στα αμυντικά στημένα έδωσε το δικαίωμα στη Γιουνάιτεντ από το πρώτο ημίχρονο (30' αυτογκόλ) για να εξασφαλίσει ουσιαστικά τη νίκη.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι μετατράπηκε σε αγγλικό πάρτι αφού τα κενά στην άμυνα της Λεβερκούζεν ήταν τεράστια. Ο Εβανς έκανε σαν σε προπόνηση το 3-0 στο 66', ο Σμόλινγκ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 77' ενώ ο Νάνι έκλεισε το σκορ στο 88' σε μία απίστευτη βραδιά για τη Γιουνάιτεντ.

Λεβερκούζεν: Λένο, Σπάχιτς, Τορπάκ, Ντονάτι, Ρεϊνάρτζ (70' Χέγκελερ), Ρόλφες, Μπέντερ (81' Κορ), Καν, Κάστρο, Χέουνγκ-Μιν (70 Ντερτιγιόκ), Κίσλινγκ.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά (70' Μπάτνερ), Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβανς, Σμόλινγκ, Γκιγκς, Νάνι, Βαλέντσια (79' Γιανγκ), Καγκάβα, Ρούνεϊ (80' Αντερσον)

Σαχτάρ-Σοσιεδάδ 4-0

(37' Αντριάνο 48' Τεϊσέιρα, 68' και 87' Ντάγκλας Κόστα)

Θεωρητικά η Σοσιεδάδ έπαιζε το τελευταίο χαρτί της για κάτι καλό σε αυτόν τον όμιλο. Πρακτικά εμφανίστηκε στο γήπεδο στα πρώτα 25 λεπτά και στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στη Σαχτάρ για μία άνετη νίκη.

Από τη στιγμή που ο Λουίς Αντριάνο έκανε το 1-0 στο 37' η πρωταθλήτρια Ουκρανία δεν κοίταξε ξανά πίσω αφού ήξερε ότι κόντρα σε έναν απογοητευμένο αντίπαλο θα έχει εξ ορισμού το πάνω χέρι.

Αυτό αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου κατά το οποίο η Σαχτάρ δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Βάσκους. Το 2-0 ήρθε σε κομβικό σημείο, μόλις στο 48' από τον Τεϊσέιρα, και έτσι τα δύο γκολ του Κόστα στο 68' και στο 87' αποτέλεσαν απλά το κερασάκι σε μία ωραία τούρτα.

Σαχτάρ: Πιατόφ, Κούτσερ, Σέβτσουκ, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Φρεντ, Μπερνάρ (69' Τάισον), Κόστας, Τεϊσέιρα (75' Εδουάρδο), Σρνα, Αντριάνο (72' Φερέιρα).

Σοσιεδάδ: Μπράβο, Ανσοτέγκι, Καδαμούρο, ντε λα Μπέγια, Ελουστόντο, Μαρτίνεθ, Πριέτο, Πάρδο (68' Ρος), Γκριέζμαν (74' Αγκιρέτχε), Βέλα (74' Σεφέροβιτς), Κάστρο.

Τελευταία αγωνιστική

Μαν. Γιουνάιτεντ-Σαχτάρ

Σοσιεδάδ-Λεβερκούζεν

News 24/7

24MEDIA NETWORK