Απώλειες και στην Ευρώπη η Γιουνάιτεντ, στο τέλος η Λεβερκούζεν

Ούτε στην Ευρώπη μπορεί να βρει την ησυχία της η φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Μόγες προηγήθηκε στο Ντόνεσκ αλλά είδε τον Τάισον να ισοφαρίζει και να της παίρνει την μπουκιά από το στόμα. Νίκη για τη Λεβερκούζεν, 2-1 τη Σοσιεδάδ στο τέλος.

Απώλειες και στην Ευρώπη η Γιουνάιτεντ, στο τέλος η Λεβερκούζεν

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

(76' Τάισον-18' Ουέλμπεκ)

Φυσικά το γεγονός της απουσίας του Ουέιν Ρούνεϊ (έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στην τελευταία προπόνηση) δεν αποτελεί δικαιολογία για την πρωταθλήτρια Αγγλίας η οποία αν και προηγήθηκε νωρίς, στο 18' με τον Ουέλμπεκ, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία το προβάδισμα.

Η Σαχτάρ πήρε την μπάλα στα πόδια της αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχε πολλές καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρει. Επέμεινε όμως και ως γνωστόν, ο επιμένων νικά. Στη φάση του 76' ο Βίντιτς υπέπεσε σε σοβαρό λάθος και ο Τάισον δεν συγχώρησε ισοφαρίζοντας σε 1-1 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Εκτοτε, αμφότερες οι ομάδες βολεύτηκαν με το Χ που τις κρατά στην κορυφή αυτού του γκρουπ. Φύλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά.

Σημαντική σημείωση: Ο αειθαλής Γκιγκς έπαιξε και έφτασε τις 145 ευρωπαϊκές εμφανίσεις, επίδοση που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση όλων των εποχών στην Ευρώπη!

Σαχτάρ: Πιάτοφ, Κούτσερ, Σέφτσουκ, Ρακίτσκι, Χουμπσμάν, Φερνάντο (84' Ιλσίνιο), Κόστας, Τεϊξεϊρα, Σρνα, Αντριάνο (90' Φερέιρα), Ταϊσον (90+1' Μπερνάρντ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Κάρικ, Κλέβερλι, Βαλέντσια, Φελαϊνί (66' Γκιγκς), Ουέλμπεκ (90+2' Τζόουνς), φαν Πέρσι.

Λεβερκούζεν - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

(45+1' Ρόλφες, 90+2' Χέγκελερ- 51' Βέλα)

Αν μην τι άλλο ο χρόνος κατά τον οποίο επιτυγχάνονται τα γκολ σ' ένα ποδοσφαιρικό αγώνα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Δείτε τι έγινε στην αναμέτρηση της Λεβερκούζεν με τη Σοσιεδάδ.

Οι Γερμανοί, χωρίς να έχουν τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή, κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Ομως το γκολ το πέτυχαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ρόλφες κόβωντας τα πόδια των Ισπανών οι οποίοι μάλιστα είδαν στο 35' να τους ακυρώνεται γκολ ως οφ-σάιντ.

Η Σοσιεδάδ βρήκε το κουράγιο να ισοφαρίσει στο 51' με τον Βέλα (πήρε το ριμπάουντ μετά από δικό του χαμένο πέναλτι) αλλά η πίκρα που δοκίμασε στο τέλος είναι αυτές που χρειάζεται αρκετός χρόνος για να σβηστούν. Στο 92' ο Χέγκελερ έστησε την μπάλα για φάουλ και μ' ένα εκπληκτικό χτύπημα έγραψε το τελικό 2-1 (με την 25η (!) τελική προσπάθεια της ομάδας του στο ματς).

Λεβερκούζεν: Λένο, Βόλσιντ, Μπένις (68' Καν), Τορπάκ, Ρεϊνάρτζ, Ρόλφες, Μπέντερ, Χίλμπερτ, Σαμ (85' Χέγκελερ, Χονγκ Μιν (68' Κρούσε), Κίσλινγκ.

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Μπράβο, Μαρτίνεθ, Γκονθάλεθ, ντε λα Μπέγια, Ελουστόντο, Μπεργκάρα, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Ζουρουτούσα (90' Ρος), Γκριέζμαν (84' Κάστρο), Σεφέροβιτς (68' Αγκιρέτσε), Βέλα.

Σε ρυθμούς twitter

Η Λεβερκούζεν έφτασε τα 100 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK