Προκρίθηκαν Βόλφσμπουργκ και Αϊντχόφεν, στο Europa League η Γιουνάιτεντ

Σε έναν όμιλο... φωτιά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε από την... κόλαση στον παράδεισο και αντίστροφα και τελικά γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Champions League. Προκρίθηκε στους 16 η Αϊντχόφεν, στο Europa League συνεχίζουν οι "κόκκινοι διάβολοι".

Προκρίθηκαν Βόλφσμπουργκ και Αϊντχόφεν, στο Europa League η Γιουνάιτεντ

Βόλφσμπουργκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2

Η Βόλφσμπουργκ νίκησε γιατί ήθελε απεγνωσμένα την πρωτιά. Από το ξεκίνημα καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε διατεθειμένη να μείνει στην ισοπαλία. Η Γιουνάιτεντ μάλιστα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με τον Μαρσιάλ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο πλασέ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μάτα. Η χαρά δεν κράτησε πολύ για τους "κόκκινους διαβόλους" καθώς τρία λεπτά αργότερα η Βόλφσμπουργκ έφερε το ματς στα ίσα με σκόρερ τον Νάλντο.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι έφεραν τα... πάνω-κάτω! Ντράξλερ και Κρούζε "έκρυψαν" την μπάλα και ο Βιεϊρίνια προ κενής εστίας έκανε το 2-1. H ομάδα του Φαν Χάαλ δεν το έβαλε κάτω και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο φινάλε του πρώτου μέρους αλλά το γκολ του Λίνγκαρντ ακυρώθηκε, καθώς ο Μάτα που έκανε κίνηση προς την μπάλα βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν σε καμία περίπτωση το ίδιο με το πρώτο, αφού ο ρυθμός ήταν πιο αργός και οι ευκαιρίες λιγότερες, με την Γιουνάιτεντ να είναι πιο κινητική. Όλα αυτά μέχρι το 68', όταν το ματς πήρε και πάλι... φωτιά! Η Βόλφσμπουργκ έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο γκολ με τον Κρούζε, το σουτ του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ. Η Γιουνάιτεντ έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ, το οποίο βρήκε στο 82', με τον Γκιλαβογκί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπενάλιο. Και ενώ με το γκολ αυτό, οι Άγγλοι έπαιρναν την πρόκριση, δεδομένης της μέχρι τότε ισοπαλίας στο άλλο ματς σε λίγα λεπτά τα δεδομένα γύρισαν... τούμπα!

Στο 84' ο Νάλντο με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Βόλφσμπουργκ, την ώρα που ο Κνόπερ έκανε το 2-1 για την Αϊντχόφεν, βάζοντας τέλος στα όνειρα των "κόκκινων διαβόλων" που θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή πορεία τους στο Europa League.

Οι συνθέσεις

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Τρες, Νάλντο, Ντάντε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ (15' Σέφερ), Γκιλαβονγκί, Άρνολντ, Βιεϊρίνια (78' Τιμ Κλόζε), Ντράξλερ (85' Καλιτζούρι), Κρούζε, Σέρλε.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαρέλα, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν (43' Μπόρθγουικ-Τζάκσον), Σβάινσταϊγκερ (69' Κάρικ), Φελαϊνί, Μάτα (69' Πάουελ), Λίνγκαρντ, Ντεπάι, Μαρσιάλ.

Αϊντχόφεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1

Προκρίθηκαν Βόλφσμπουργκ και Αϊντχόφεν, στο Europa League η Γιουνάιτεντ

Η Αϊντχόφεν νίκησε γιατί... πήρε μπρος στο δεύτερο ημίχρονο και εξασφάλισε την πρόκριση στους 16 του Champions League. Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα σε Βόλφσμπουργκ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο Αϊντχόφεν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχαν αμφότερες μεγάλο κίνητρο για τη νίκη στο μεταξύ τους ματς. Οι Ρώσοι εφάρμοσαν όσο καλύτερα μπορούσαν το πλάνο τους που δεν ήταν άλλο από το να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Την ίδια ώρα, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν... καλυμμένοι από το αποτέλεσμα στη Γερμανία και ως εκ τούτου δεν υπερέβαλαν εαυτούς για το γκολ στο πρώτο μέρος.

Και ενώ στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα έμοιαζε ίδια με το πρώτο, στο 75' ένα πέναλτι που κέρδισε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήρθε να δώσει ενδιαφέρον στο ματς! Οι Ρώσοι άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση του Ιγκνάσεβιτς, ωστόσο η απάντηση από τους Ολλανδούς ήταν άμεση, αφού στο 78' ο Ντε Γιονγκ ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας προβάδισμα... πρόκρισης στην ομάδα του! Το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους ήρθε πέντε λεπτά πριν από το φινάλε, όταν ο Κνόπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μονοκόμματο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και "κλείδωσε" την πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Αϊντχόφεν: Ζουτ, Ισιμάτ-Μιρίν, Μπρούμα, Μορένο, Μπρένετ, Χέντριξ, Γκουαρδάδο, Πρόπερ, Λοκάντια, Περέιρο, Ντε Γιονγκ.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Ναμπάμπκιν, Α. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κάουνια, Νάτχο, Βέρνμπλουμ, Τόσιτς, Τζαγκόεφ, Μούσα, Ντουμπιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η βαθμολογία και τα στατιστικά των ομίλων του Champions League

News 24/7

24MEDIA NETWORK