Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3

Η απίστευτη παρασταση και το χατ τρικ του Κώστα Μήτρογλου στο "Κονστάντ Βαντεν Στοκ" των Βρυξελλών έφερε το θριαμβευτικό "διπλό" του Ολυμπιακού επί της Άντερλεχτ που έμεινε στο μηδέν νικημένη από τον Ρομπέρτο (3-0).

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα του αγώνα

Ό,τι χρωστούσε η τύχη στον Ολυμπιακό από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Παρί του το έδωσε απλόχερα στο αντίστοιχο διάστημα απέναντι στην Άντερλεχτ. Την ίδια στιγμή που οι "δαίμονες" των πρωταθλητών Βελγίου (Σουάρες, Πρατ, Μπρούνο) ξεχύνονταν από τις πτέρυγες, εκθέτοντας Μανιάτη από τη μία και Μπονγκ από την άλλη, ο Κώστας Μήτρογλου έκανε γκολ τη μία και μοναδική ευκαιρία των "ερυθρόλευκων" σε 45 λεπτά. Ας είναι καλά ο Χαβιέρ Σαβιόλα.

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη εξέλιξη από το 1-0 του 17' η ελληνική ομάδα δεδομένου ότι η Άντερλεχτ υπερείχε εμφανώς σε τομείς όπως η ταχύτητα και η οργάνωση. Τα αμυντικά χαφ (Εντινγκά και Σάμαρης) δεν κρατούσαν μπάλα, οι πλάγιοι (Βάις, Ολαϊτάν) δεν βοηθούσαν στα μαρκαρίσματα, αφήνοντας ακάλυπτους τους μπακ, και η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, πριν και μετά το "ερυθρόλευκο" γκολ. Η μεγαλύτερη εξ αυτών το χαμένο πέναλτι του Μίτροβιτς στο 25', στο οποίο ο Ρομπέρτο απέδειξε ότι εκτός από σπουδαίος γκολκίπερ διαθέτει και άστρο στα πέναλτι.

Το παράδοξο ήταν πως ο Μίτσελ δεν προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις κατά την ανάπαυλα, επιμένοντας σ' ένα σύστημα που επέτρεπε στην Άντερλεχτ να επιτίθεται με πολλούς παίκτες και ν' απειλεί πατώντας διαρκώς περιοχή. Ήταν ωστόσο γραφτό ο Ολυμπιακός να πανηγυρίσει στις Βρυξέλλες ακόμη ένα μεγάλο ευρωπαϊκό διπλό. Σαν εκείνα στη Βρέμη, στη Μασσαλία, στο Μονπελιέ, στη Ρώμη.

Το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο με προηγουμένως: Σουάρες και Μίτροβιτς έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για την ισοφάριση, στη δεύτερη περίπτωση έσωσε ο Ρομπέρτο, προτού ο Μήτρογλου μόνος απέναντι στον Καμίνσκι, από τη λάθος αντίδραση του Νόιτινγκ, στείλει ξανά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, παραδίδοντας στους αντιπάλους του μαθήματα εκτέλεσης.

Ήταν γκολ - μαχαιριά στην καρδιά της Άντερλεχτ, η οποία παρέδωσε το πνεύμα. Έπαψε να επιτίθεται ορθολογικά, επιδόθηκε σε ενέργειες εκτός αρχικού πλάνου και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να επιβληθεί πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών μίκρυναν απότομα, τα λάθη περιορίστηκαν, η αυτοπεποίθηση των πρωταθλητών ανέβηκε. Εξ ου και το τρίτο γκολ από τον Μήτρογλου στο 72'. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ένα γκολ - σφραγίδα ενός προικισμένου γκολτζή.

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3

MVP

Όχι δεν είναι ο Κώστας Μήτρογλου με το χατ τρικ. Είναι ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός γκολκίπερ ήταν η ισχυρή βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στις Βρυξέλλες. Έπιασε (δύσκολο) πέναλτι στη γωνία, τετ α τετ, δεν έχασε έξοδο, ενέπνευσε σιγουριά στην υπόλοιπη ομάδα. Σπουδαία βραδιά για έναν σπουδαίο τερματοφύλακα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Σέρβος Αλεξάνταρ Μίτροβιτς έχει τις προδιαγραφές να γίνει... Μήτρογλου, απέχει όμως πολύ από να θεωρηθεί φορ τέτοιου επιπέδου. Σπατάλησε τις δύο πιο κλασικές ευκαιρίες της Άντερλεχτ, η οποία θα είχε ισοφαρίσει πριν από το 0-2 του Ολυμπιακού, και έμεινε μετεξεταστέος.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός στήθηκε από τον Μίτσελ για να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, πανηγύρισε ωστόσο ένα μεγάλο διπλό με σεμιναριακές αντεπιθέσεις. Ο Μήτρογλου δεν είναι... Μίτροβιτς ή Σουάρες και τις φορές που βρέθηκε σε θέση βολής άνοιξε πυρ, "θανατώνοντας" την Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι δεν έχουν δικαίωμα να αισθάνονται αδικημένοι από τη στιγμή που απώλεσαν κάθε ευκαιρία που τους δόθηκε μέχρι το 0-2. Η εν λόγω νίκη χαρίζει πλέον ξεκάθαρο πλεονέκτημα στους "ερυθρόλευκους" για την τρίτη θέση και τους επιτρέπει να στοχεύουν τη δεύτερη θέση.

Οι συνθέσεις

Άντερλεχτ: Καμίνσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νόιτινγκ, Νσακαλά, Κλιέσταν, Τίλμαν, Πρατ (74' Ατσεαμπόνγκ), Μπρούνο, Σουάρες, Μίτροβιτς

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Εντινγκά, Σάμαρης, Ολαϊτάν (57' Φουστέρ), Βάις, Σαβιόλα (66' Ντομίνγκες, 74' Χολέμπας), Μήτρογλου

Κίτρινες: Νσακαλά, Μπρούνο - Σάμαρης, Μανιάτης, Μανωλάς

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS
Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS
Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS
Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS
Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK