"Διπλό" η Μπενφίκα στο "Βιθέντε Καλδερόν", τρομερό ματς στο Καζακστάν

Η Μπενφίκα πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη επί της Ατλέτικο στο "Βιθέντε Καλδερόν" με 2-1 και έμεινε μόνη πρώτη στον 3ο όμιλο. Τέσσερα γκολ, πολλές ευκαιρίες και φινάλε βγαλμένο από θρίλερ επεφύλασσε η αναμέτρηση μεταξύ της Αστάνα και της Γαλατάσαραϊ που έληξε 2-2.

"Διπλό" η Μπενφίκα στο "Βιθέντε Καλδερόν", τρομερό ματς στο Καζακστάν

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπενφίκα 1-2

Η Μπενφίκα νίκησε γιατί πολύ απλά βρήκε δίχτυα δύο φορές απέναντι σε μία ομάδα που είχε δεχθεί ισάριθμα γκολ στα προηγούμενα δέκα εντός έδρας ματς. Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε καλύτερα, προηγήθηκε με τον Άνχελ Κορέα, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο Champions League και είχε δοκάρι με τον Τζάκσον Μαρτίνες, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Νικολάς Γκαϊτάν στο 36ο λεπτό και ανέτρεψαν τα δεδομένα με πλασέ του Γκονσάλο Γκέντες από πλάγια θέση στο 51'. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το "διπλό" έχει και ο Ζούλιο Σέζαρ που έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις στο 58ο λεπτό. Οι "αετοί" έγιναν η πρώτη ομάδα που λυγίζουν τους "ροχιμπλάνκος" στο "Βιθέντε Καλδερόν" επί των ημερών του Ντιέγκο Σιμεόνε, σε επίπεδο Champions League.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Χιμένες, Τιάγκο, Γκριεζμάν (71' Βιέτο), Ό. Τόρες (63' Νίγκεθ), Γκάμπι, Κορέα (77' Φ. Τόρες), Μαρτίνες.

Μπενφίκα (4-4-2): Ζούλιο Σέζαρ, Λουιζάο, Ελιζέου, Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Σεμέδο, Σάμαρης (73' Φέισα), Γκαϊτάν, Χιμένες (72' Μήτρογλου), Ζονάς (80' Πίτσι), Γκέντες.

Αστάνα - Γαλατάσαραϊ 2-2

"Διπλό" η Μπενφίκα στο "Βιθέντε Καλδερόν", τρομερό ματς στο Καζακστάν

Το ματς έληξε ισόπαλο γιατί η Αστάνα δεν εκμεταλλεύθηκε τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο και γιατί η Γαλατάσαραϊ στάθηκε τυχερή με την γκάφα του Νέναντ Έριτς στο 86ο λεπτό. Το ματς είχε τρομερό ρυθμό στο πρώτο 20λεπτό, ενώ η τουρκική ομάδα πήρε το προβάδισμα στο 31' με ένα πολύ φαλτσαριστό σουτ του Μπιλάλ Κισά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ουκ ολίγες φορές, προτού ισοφαρίσουν με αυτογκόλ του Χακάν Μπαλτά στο 77', οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν με ανέλπιστο τρόπο το προβάδισμα στο 86' (κάκιστη αντίδραση του Έριτς σε γύρισμα του Σινάν Γκιουμούς), αλλά η Aστάνα δεν έφυγε με σκυμμένο κεφάλι στην πρώτη της εντός έδρας μονομαχία σε ομίλους Champions League, αφού ο Ρόζερ Κάνιας βρήκε δίχτυα στο 89' (ο Λιονέλ Καρόλ αντί να απομακρύνει την μπάλα, συνέβαλε στην πιο... γρήγορη επίτευξη του γκολ).

Αστάνα (4-5-1): Έριτς, Άνισιτς, Μ. Ίλιτς, Ποστνίκοβ, Σόμκο, Μακσίμοβιτς, Ζουκόβ (89' Σετκίν), Κεθεβοάμα (82' Μουζίκοβ), Κάνιας, Τζολτσίγεβ (78' Νουσερμπάγεβ), Καμπανάνγκα.

Γαλατάσαραϊ (4-5-1): Μουσλέρα, Μπαλτά, Καρόλ, Καγιά, Ντενάγερ, Κισά (81' Γκιουμούς), Εζτεκίν (89' Σαρίογλου), Ινάν, Σνάιντερ, Μπουλούτ, Ποντόλσκι (68' Ροντρίγκες).

News 24/7

24MEDIA NETWORK