Πρώτη με περίπατο η Τσέλσι, η Γιούβε των ισοπαλιών

Η Τσέλσι πέρασε με "αέρα" από τη Δανία και με το εμφαντικό 4-0 απολαμβάνει την πρώτη θέση του 5ου ομίλου. Ογδοη σερί ευρωπαϊκή ισοπαλία της Γιουβέντους (1-1 με τη Σαχτάρ στο Τορίνο).

Πρώτη με περίπατο η Τσέλσι, η Γιούβε των ισοπαλιών

Νόρτζελαντ-Τσέλσι 0-4

(33', 82' Μάτα, 79' Λουίς, 89' Ραμίρες)

Δεν μπορεί να κακολογήσει κάποιος τη Νόρτζελαντ ότι δεν κοίταξε στα μάτια την Τσέλσι. Μια χαρά τα πήγαινε κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης, έπαιξε ωραίο πάσινγκ γκέιμ, είχε ευκαιρίες και δοκάρι, αλλά μετά το 0-2 τα παράτησε και η Τσέλσι έφτασε στο άνετο 4-0.

Στο 33ο λεπτό ο Μάτα, μετά από προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Τόρες και τον Λάμπαρντ να βγάζει την τελική πάσα, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντι Ματέο. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, έπαιξαν ώριμα απέναντι στους Λονδρέζους και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία τους. Πάνω, όμως, που πίεζαν για το 1-1 ήρθε (στο 79') το εκπληκτικό γκολ-φάουλ του Λουίζ και... η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Οι Δανοί δεν είχαν δυνάμεις και η Τσέλσι με ακόμη δύο γκολ έφτασε στο εμφαντικό 4-0. Στο 82ο λεπτό ο Μάτα και πάλι έκανε τρία τα τέρματα των "μπλε" με πλασέ από το ύψος του πέναλτι και στο 89' ο Ραμίρες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΝΟΡΝΤΖΕΛΑΝΤ: Χάνσεν, Μτίλιγκα, Ρούνιε, Οκόρε, Πάρκχαρστ, Αντού, Στόκχολμ, Τζον, Λόρεντσεν (85’ Λάουντρουπ), Νόρντστραντ (65’ Τισίνοβιτς), Μπέκμαν (75’ Κρίστενσεν)

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Λουίς, Κέιχιλ, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μόουζες (65’ Αζάρ), Όσκαρ, Μάτα (83’ Μίκελ), Τόρες

Πρώτη με περίπατο η Τσέλσι, η Γιούβε των ισοπαλιών

Γιουβέντους-Σαχτάρ 1-1

(25' Μπονούτσι - 23' Τερέιρα)

Στην Ιταλία τα πάει μια χαρά, στην Ευρώπη είναι το πρόβλημα. Ο λόγος για τη Γιουβέντους, η οποία έφερε την όγδοη συνεχόμενη ευρωπαϊκή της ισοπαλία και κατέχει πλέον το ρεκόρ. Ενα ρεκόρ που τη φέρνει στην τρίτη θέση του ομίλου με μόλις δύο βαθμούς. Η αξιόμαχη Σαχτάρ έβαλε δύσκολα στη Μεγάλη Κυρία σχεδόν από το πρώτο λεπτό. Πήρε μπάλα, δημιούργησε φάσεις, διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και αποβολή που δεν της δόθηκαν και τελικά άνοιξε το σκορ στο 23' με τον Αλεξ Τερέιρα.

Η απάντηση της Γιουβέντους ήταν άμεση και προήλθε... από την άμυνα. Δύο λεπτά μετά το 0-1 ο Μπονούτσι έφερε το ματς στα ίσια και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να διεκδικήσει την ανατροπή. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα μέχρι τη λήξη, είχε τις ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο, αλλά και η Σαχτάρ δεν το έβαλε κάτω αναγκάζοντας ουκ ολίγες φορές τον Μπουφόν σε επεμβάσεις. Αν δούμε ουδέτερα το αποτέλεσμα, μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη. Αν το δούμε, όμως, βάσει εικόνας το 1-1 είναι δίκαιο... μέχρι κεραίας.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Λιχστάινερ, Μαρκίσιο, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ (85' Πογκμπά), Βούτσινιτς (58' Τζιοβίνκο), Μάτρι (65' Κουαλιαρέλα)

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Πιάτοφ, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Γουΐλιαν, Σρνα, Άλεξ Τεϊσέιρα (84' Ιλσίνιο), Λουίζ Αντριάνο, Μκιταριάν

News 24/7

24MEDIA NETWORK