Εξασφάλισε την πρωτιά η Μπάγερν

Η Μπάγερν πάτησε γκάζι μετά την αποβολή του Τζέρομ Μπόατενγκ και επιβλήθηκε 4-1 της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, καταλαμβάνοντας την πρωτιά του 6ου ομίλου. Διπλό της Βαλένθια στο "Μετροπόλ" (1-0 τη Λιλ).

Εξασφάλισε την πρωτιά η Μπάγερν

Μπάγερν - ΜΠΑΤΕ 4-1

(22' Γκόμεζ, 54' Μίλερ, 66' Σατσιρί, 83' Αλάμπα / 89' Φιλιπένκο)

Εκδίκηση για την ήττα του αγώνα της Λευκορωσίας πήρε η Μπάγερν, εξασφαλίζοντας παράλληλα την 1η θέση στον 6ο όμιλο του Champions League. Οι παίκτες του Γιουπ Χάινκες κυριάρχησαν από τα πρώτα λεπτά και μετά από δύο (μικρο)ευκαιρίες, ο Μάριο Γκόμεζ σημείωσε το παρθενικό του γκολ στη διοργάνωση (με κοντινή προβολή, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και γύρισμα του Σατσιρί. Η μοναδική καλή στιγμή για την ΜΠΑΤΕ χάθηκε στο 43ο λεπτό από τον Πολιάκοφ.

Η ανόητη αποβολή του Τζέρομ Μπόατενγκ στο 51' δεν εμπόδισε τους γηπεδούχους να σκοράρουν τρία λεπτά αργότερα με κοντινή προβολή του ευρισκόμενου σε θέση οφσάιντ Μίλερ. Είχε προηγηθεί 40άρα μπαλιά του Κοντέντο και κεφαλιά-πάσα του Σβαϊνστάιγκερ. Η επικράτηση της Μπάγερν πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 65ο λεπτό, όταν ο ύψους 1,69 Σατσιρί νίκησε στον αέρα το... γίγαντα Μπορντάτσεφ και έκανε το 3-0. Στο 83ο λεπτό ο νεοεισελθών Αλάμπα διεύρυνε το προβάδισμα της γερμανικής ομάδας, ενώ ο Φιλιπένκο έβαλε το γκολ της παρηγοριάς για την ΜΠΑΤΕ.

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Βαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Κοντέντο, Τίμοστσουκ, Σβάινσταϊγκερ (72' Ριμπερί), Κρόος (64' Αλάμπα), Μίλερ (54' Ντάντε), Σατσιρί, Γκόμεζ.

ΜΠΑΤΕ: Γκορμπούνοφ, Πολιάκοφ, Ράντκοφ, Φιλιπένκο, Μπορντάτσεφ (84' Γιούρεβιτς), Μπάγκα, Ολεχνόβιτς, Βολόντκο, Κοντσεβόι (58' Μπρεσάν), Χλεμπ, Ροντιόνοφ (66' Βασίλιουκ).

Εξασφάλισε την πρωτιά η Μπάγερν

Λιλ - Βαλένθια 0-1

(36' πέν. Ζόνας)

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζόνας στο 36ο λεπτό χάρισε τη νίκη γοήτρου στη Βαλένθια, η οποία όμως θα πρέπει να νιώθει τυχερή. Η νέα ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε το προβάδισμα, ενώ στη συνέχεια η Λιλ απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Στο δεύτερο ημίχρονο η γαλλική ομάδα έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με κυριότερη αυτή του 86ου λεπτού (δοκάρι Παγέ), ωστόσο, οι "νυχτερίδες" απέδρασαν. Η Βαλένθια συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς με την Μπάγερν, αλλά κατετάγη δεύτερη.

Λιλ: Ελάνα, Μπεριά, Μπάσα, Σετζού, Ντιν, Μαβουμπά (55' Μαρτίν), Γκεγιέ, Μπαλμόν (70' Παγιέ), Καλού, Ροντελέν, Τζάνι Μπρούνο (77' Ρου).

Βαλένθια: Γκουαϊτά, Ρ. Κόστα, Ραμί, Ρουίθ (83' Βίκτορ), Σισοκό, Τ. Κόστα, Αλμπέλδα (74' Γκάγκο), Φεγκουλί (61' Πιάτι), Γκουαρδάδο, Ζόνας, Βαλντές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK