Πρόκριση με πρωτιά για Τσέλσι, μαζί της η Ντιναμό Κιέβου

Όχι μόνο προκρίθηκε, αλλά κατέλαβε και την πρώτη θέση του 7ου ομίλου η Τσέλσι χάρη στο 2-0 επί της Πόρτο στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Στο Europa League οι "δράκοι" μετά το 1-0 της Ντιναμό επί της Μακάμπι στο Κίεβο.

Πρόκριση με πρωτιά για Τσέλσι, μαζί της η Ντιναμό Κιέβου
Τσέλσι Πόρτο Γουίλιαν

Τσέλσι - Πόρτο 2-0

Η Τσέλσι νίκησε γιατί ευνοήθηκε από την εξέλιξη του αγώνα και πήγε το ματς με την Πόρτο εκεί ακριβώς που ήθελε. Η φάση του 12' με τον Κασίγιας ν' αποκρούει το τετ α τετ του Ντιέγκο Κόστα, η μπάλα να χτυπάει στον Μαρκάνο και να καταλήγει στα δίχτυα ήταν κομβική για τη συνέχεια. Οι "μπλε" μαζεύτηκαν πίσω από το κέντρο και αμύνθηκαν σωστά χωρίς ν' αφήσουν στους "δράκους" διόδους για ν' απειλήσουν. Από τη στιγμή δε που ο Γουίλιαν στο 52' έκανε ό,τι δεν μπόρεσε στο 46', σκοράροντας για το 2-0, η κατάσταση ξεδιάλυνε οριστικά. Η Πόρτο είχε την κατοχή και τον Μπραϊμί σε κεφάτη βραδιά, αλλά τίποτα παραπάνω. Ούτε η είσοδος του επιθετικού Αμπουμπακάρ (αντί του χαφ Ιμπιλά) βοήθησε την ομάδα του Λοπετέγι να γίνει επικίνδυνη, αφού οι χαφ του Μουρίνιο (Μάτιτς, Γουίλιαν, Όσκαρ Αζάρ) είχαν εξαιρετική απόδοση. Αν μάλιστα μια ομάδα άξιζε κάτι περισσότερο ήταν η Τσέλσι, στις φάσεις με Κόστα, Όσκαρ και Αζάρ (δοκάρι). Δεν το χρειάστηκε πάντως για τη νίκη και την πρωτιά.

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Ραμίρες, Γουίλιαν, Όσκαρ (81' Πέδρο), Αζάρ (90' Ρεμί), Κόστα (86' Μίκελ)

Πόρτο (4-3-3): Κασίγιας, Μάξι Περέιρα (57' Ρούμπεν Νέβες), Μαϊκόν, Μαρκάνο, Μάρτινς Ίντι, Ντανίλο, Ιμπιλά (56' Αμπουμπακάρ), Ερέρα (71' Τέγιο), Λαγιούν, Κορόνα, Μπραϊμί

Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0

Η Ντιναμό Κιέβου νίκησε γιατί χρειαζόταν περισσότερο τους βαθμούς. Δεινοπάθησε πάντως, αφού παρά το τυχερό γκολ του Χάρμας στο 16', μετά από αυτοδοκάρι σε στημένη, έβγαλε φόβο και επέτρεψε στη Μακάμπι να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για κάτι καλό. Ίσως η απώλεια του Γιαρμολένκο με τραυματισμό ν' αποσυντόνισε τους παίκτες του Ρεμπρόφ σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δεν πήραν κανένα απολύτως ρίσκο. Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν ήταν η ομάδα που θα βάλει δύσκολα στην άμυνα των πρωταθλητών Ουκρανίας και απείλησε μονάχα στο 27' με τον Μίχα. Η Ντιναμό κράτησε το μηδέν χωρίς ιδιαίτερο κόπο και ακολούθησε την Τσέλσι στους 16.

Ντιναμό (4-2-3-1): Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα, Χατσέριντι, Ντράγκοβιτς, Αντούνες, Σίντορτσουκ, Ριμπάλκα, Γιαρμολένκο (18' Χούσεφ), Χάρμας (64' Βελόζο), Γκονσάλες, Μοράες (89' Τεόντορτσικ)

Μακάμπι (4-2-3-1): Ράικοβιτς, Ντάσα, Κάρλος Γκαρσία, Τίμπι, Μπεν Χαρούς, Ιγκιέμπορ (72' Περέτζ), Ρίκαν, Μίχα (72' Βερμούτ), Αλμπερμάν, Μπεν Χαΐμ ΙΙ (83' Ιτζχάκι), Ζάχαβι

News 24/7

24MEDIA NETWORK