Σαχτάρ - Ζενίτ 2-2

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με αρκετά γκολ και ευκαιρίες, Σαχτάρ και Ζενίτ αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2. Έχασαν πέναλτι οι Ρώσοι, χωρίς νίκη παραμένουν οι Ουκρανοί.

Σαχτάρ - Ζενίτ 2-2

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Ζενίτ, αφού μόλις στο 9' ο Φαϊζούλιν κέρδισε πέναλτι από τον Τσιγκρίνσκι, αλλά ο Σιρόκοφ νικήθηκε από τον Ρίμπκα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γουίλιαν γιόρτασε την επιστροφή του στη δράση (απουσίαζε από τον Ιούλιο) με ένα καταπληκτικό γκολ, με το οποίο έδωσε το προβάδισμα στη Σαχτάρ.

Η εικόνα του αγώνα σε εκείνο το χρονικό σημείο κάθε άλλο παρά δικαιολογούσε το προβάδισμα των γηπεδούχων, αφού οι παίκτες του Σπαλέτι έχασαν τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν ή και να προηγηθούν.

Η δικαίωση για τους φιλοξενούμενους και συνάμα η εξιλέωση για τον Σιρόκοφ ήρθε στο 33ο λεπτό, όταν μετά από μπαλιά-τρύπα του Μπουκάροφ με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού, ο πρώτος απέφυγε τον Ρίμπκα και ισοφάρισε από πλάγια θέση.

Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια, όμως, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρατ έκανε ένα σουτ από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Λουίζ Αντριάνο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει από κοντά το όγδοο φετινό του γκολ και ξαναδώσει το προβάδισμα στη Σαχτάρ.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, οι Ουκρανοί έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ που ενδεχομένως θα τους έδινε τη νίκη, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα όμως, ο Φαϊζούλιν εκμεταλλεύθηκε την πτώση του Τσίζοφ και "κρέμασε" με ολύμπια ψυχραιμία τον Ρίμπκα για να γράψει το τελικό 2-2.

Η Ζενίτ ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές και το τελικό αποτέλεσμα την αδικεί, καθώς δημιούργησε 24 τελικές προσπάθειες έναντι 12 της Σαχτάρ.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ:

Το γεγονός ότι η Σαχτάρ έκανε το 2-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου. Αν ο Αντριάνο δεν σκόραρε, η Ζενίτ θα είχε αυξημένες πιθανότητες για να φύγει με το διπλό.

MVP:

Ο Φαϊζούλιν. Ισοφάρισε με ένα καταπληκτικό γκολ σε ένα χρονικό σημείο που η Σαχτάρ πίεζε για το τρίτο γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Ο Τζέιντσον. Έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να κάνει το 3-1 και να κλειδώσει την πρώτη νίκη της ουκρανικής ομάδας.

Οι συνθέσεις:

Σαχτάρ: Ρίμπκα, Ρατ, Τσιγκρίνσκι, Τσίζοφ (73' Κούτσερ), Χούμπτσμαν, Φερναντίνιο, Τζέιντσον (67' Μκιταριάν), Γουίλιαν, Ντάγκλας Κόστα (75' Άλεξ Τεϊξέιρα), Σρνα, Λουίζ Αντριάνο.

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Μπρούνο Άλβες, Κρισκίτο, Λόμπερτς, Χουμποτσάν, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ (91' Σέμακ), Φαϊζούλιν, Ντενίσοφ, Μπουκάροφ (74' Λάζοβιτς), Ντάνι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK