Ζενίτ – Σαχτάρ 1-0

Στην 1η θέση του 7ου ομίλου φιγουράρει η Ζενίτ (εκκρεμεί η αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με την Πόρτο) μετά τη νίκη της επί της Σαχτάρ με 1-0.

Ζενίτ – Σαχτάρ 1-0

Η εικόνα του αγώνα:

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο πρόσωπα. Μέχρι το πρώτο 25λεπτο, οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε αναγνωριστικό παιχνίδι, με ελάχιστες ατομικές προσπάθειες, ενώ από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Ζενίτ κέρδισε κατά κράτος τη μάχη του κέντρου, δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών.

Δυστυχώς για τη ρωσική ομάδα, όμως, ο Ολεξάντρ Ρίμπκα βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, σώζοντας την εστία του ουκ ολίγες φορές από βέβαιη παραβίαση. Στη σημαντικότερη ευκαιρία των γηπεδούχων, πάντως, το αριστερό δοκάρι ήταν αυτό που κράτησε το "μηδέν" (δυνατό σουτ του Ντάνι στο 37ο λεπτό).

Τελικά, η πίεση της Ζενίτ απέφερε καρπούς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζιριάνοφ, ο Λόμπερτς με κοντινή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες της Σαχτάρ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας ότι παίζουν το τελευταίο τους -ίσως- χαρτί για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης.

Πράγματι, κέρδισαν αρκετές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, απείλησαν με στημένες φάσεις, ωστόσο το βάθος στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων δεν τους επέτρεψε να βγάλουν κάθετες μπαλιές και αντεπιθέσεις, με συνέπεια να μείνει το 1-0 μέχρι τέλους.

Αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη ευρωπαϊκή νίκη της Ζενίτ στο "Πετρόφσκι" και 16ο ματς ανεξαρτήτου διοργάνωσης που δεν χάνει (τελευταία ήττα στις 20 Απριλίου από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Αντίθετα, η Σαχτάρ παραμένει χωρίς νίκη, δυσαρεστώντας τους 1.000 και πλέον οπαδούς της που ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα.

Το κλειδί:

Το χρονικό σημείο που μπήκε το γκολ της Ζενίτ. Εκεί που οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν ότι η... μπόρα πέρασε, ο Λόμπερτς άνοιξε το σκορ και τσάκισε την ψυχολογία τους.

MVP:

Ο Ολεξάντρ Ρίμπκα. Έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι, αλλά χάρη στις επεμβάσεις του (στο πρώτο μέρος) κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα

Αδύναμος κρίκος:

Ο Χένρικ Μκιταριάν. Ο Αρμένιος μεσοεπιθετικός έκανε πολλά λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κερδίσουν άκοπα την κατοχή της μπάλας.

Οι συνθέσεις:

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Κρισκίτο, Λόμπερτς, Χουμπότσαν, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ, Φαϊζούλιν, Ντενίσοφ, Μπουκάροφ (81' Σέμακ), Ντάνι (85' Λάζοβιτς).

Σαχτάρ: Ρίμπκα, Κούτσερ, Σέβτσουκ, Ρακίτσκι, Χούμπστσμαν, Βιλιάν, Άλεξ Τεϊξέιρα (68' Ντάγκλας Κόστα), Σρνα, Λουίς Αντριάνο (77' Σελέζνιοφ), Εντουάρντο, Μκιταριάν.

Τα στατιστικά

- Μέχρι το γκολ του Νίκολας Λομπάερτς, τα τελευταία 5 βελγικά γκολ στον θεσμό ήταν υπέρ ολλανδικών ομάδων. Μόνο 1 από τα τελευταία 12 βελγικά γκολ έχουν σημειωθεί υπέρ βελγικής ομάδας, του Ιγκόρ ντε Καμαργκό για τη Σταντάρ Λιέγης το 2009.

- Η Σαχτάρ έγινε η πρώτη ομάδα μετά τη Φενέρμπαχτσε το 2008 που δεν καταφέρνει να πάρει "τρίποντο" στις πρώτες 4 αγωνιστικές της φάσης των ομίλων, έχοντας φτάσει στα προημιτελικά του θεσμού την προηγούμενη σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK