Πέρασε η Πόρτο, νέο πάρτι της Σαχτάρ (VIDEOS)

Η Πόρτο "χτύπησε" δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης του "Σαν Μαμές" κι επικρατώντας 2-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο, εξασφάλισε το εισιτήριο για τη φάση των "16" του Champions League. Δεύτερος θρίαμβος της Σαχτάρ επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, αυτή τη φορά με 5-0.

Πέρασε η Πόρτο, νέο πάρτι της Σαχτάρ (VIDEOS)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Πόρτο 0-2

(56' Μαρτίνες, 73' Μπραϊμί)

Το εισιτήριο της φάσης των "16" του Champions League εξασφάλισε η Πόρτο, η οποία ήταν σαν να έπαιζε εντός έδρας, αφού ως γνωστόν το ισπανικό στοιχείο είναι πολύ έντονο, αρχής γενομένης από τον προπονητή Χουλέν Λοπετέγκι (και πέντε παίκτες). Δύο εκτελέσεις φάουλ (από Μάικον και Γιασίν Μπραϊμί) κι ορισμένες καλές ευκαιρίες του Τζάκσον Μαρτίνες, με σημαντικότερη το πέναλτι στο οριζόντιο δοκάρι (42') σημάδεψαν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του "Σαν Μαμές".

Οι αλλαγές του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν λειτούργησαν ευεργετικά για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, καθώς ο Τζάκσον Μαρτίνες άνοιξε το σκορ, έπειτα από τρομερή ατομική ενέργεια του Μπραϊμί στο 56ο λεπτό. Ο Γκιγέρμο Φερνάντες, αντικαταστάτης του Άριτς Αντούριθ, έχασε χρυσή ευκαιρία για να βρει δίχτυα στο ντεμπούτο του και να ισοφαρίσει στο 70' (δοκάρι), με συνέπεια η σεμνή τελετή να λάβει τέλος τρία λεπτά αργότερα χάρη σε ένα τυχερό γκολ του Μπραϊμί (η μπάλα βρήκε σε λακκούβα).

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Γκουρπέγκι, Λαπόρτε, Μπαλενσιάγκα, Σαν Χοσέ, Ρίκο, Σουσαέτα (46' Μουνιαΐν), Μπενιάτ (46' Ιραόλα), Ι. Γκόμεθ (73' Βιγκέρα), Γ. Φερνάντεθ.

Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Ίντι, Σάντρο, Ό. Τόρες (82' Νέβες), Καζεμίρο, Ερέρα, Τέγιο (60' Κουαρέσμα), Μπραϊμί (91' A. Λόπες), Μαρτίνες.

Πέρασε η Πόρτο, νέο πάρτι της Σαχτάρ (VIDEOS)

Σαχτάρ - ΜΠΑΤΕ 5-0

(19' Σρνα, 48' Τεϊσέιρα, 58' πέν, 83', 93' Αντριάνο)

Το εκκωφαντικό 0-7 του προηγούμενου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων δεν αποδείχθηκε διδακτικό για την ΜΠΑΤΕ, η οποία έμεινε πίσω στο σκορ με σουτ του Ντάριο Σρνα (η μπάλα άλλαξε πορεία στο σώμα του Μιχαΐλ Γκορντέιτσουκ) και στάθηκε τυχερή σε πολλές περιπτώσεις. Η ανόητη αποβολή του Άνρι Κάγκους τη στιγμή που έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια μετά από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο των φιλοξενούμενων.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του δευτέρου μέρους στην "Λβιβ Αρίνα", ο Σρνα μετατράπηκε σε δημιουργό κι ο Άλεξ Τεϊσέιρα διπλασίασε το προβάδισμα της Σαχτάρ, ενώ ο Λουίζ Αντριάνο προσέθεσε ακόμα τρία γκολ κατά της λευκορωσικής ομάδας (σ.σ. είχε βάλει πέντε στο προηγούμενο ματς), σκοράροντας με πέναλτι στο 58ο λεπτό, με κοντινή εντυπωσιακή προσπάθεια στο 83ο και με σουτ στο 93ο. Στο ενδιάμεσο, ο Ίβαν Όρντετς είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία για να βρει δίχτυα στο ντεμπούτο του στο Champions League, προτού βγάλει την ασίστ για το πέμπτο τέρμα.

Σαχτάρ: Πιάτοβ, Σρνα, Όρντετς, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ (64' Μάρλος), Φερνάντο (66' Φρεντ), Στεπανένκο, Κόστα, Τάισον (73' Mπέρναρντ), Τεϊσέιρα, Λουίζ Αντριάνο.

ΜΠΑΤΕ: Τσέρνικ, Κάγκους, Γκαϊντούτσικ, Πολιάκοβ, Μλαντένοβιτς, Γιάκοβλεβ (46' Ολέκνοβιτς), Γιαμπλόνσκι (59' Μ. Βολόντκο), Α. Βολόντκο, Γκορντέιτσουκ, Καρνίτσκι, Σίγκνεβιτς (70' Ροντιόνοβ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK