Η Ατλέτικο είναι ό,τι δεν θα γίνει η Γιουβέντους

Οι 'κοχόνες' του Σιμεόνε και τα πέντε δάχτυλα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Πορτογάλο, στο πρώτο 'do or die' ματς με τη φανέλα της Γιουβέντους. Και ίσως και το τελευταίο, για φέτος.

Η Ατλέτικο είναι ό,τι δεν θα γίνει η Γιουβέντους

Η θέληση της Γιουβέντους να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1996 ήταν τέτοια που πήρε στο Τορίνο τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η θέληση, όμως, της Ατλέτικο Μαδρίτης να επιστρέψει σε τελικό και να διεκδικήσει ξανά το τρόπαιο, αυτή τη φορά στην έδρα της, φαίνεται πως ήταν μεγαλύτερη.

Η Γιουβέντους πήγε στη Μαδρίτη, στην πρώτη επιστροφή εκεί του CR7, με σκοπό να παίξει αμυντικά και να αφήσει τον Πορτογάλο αστέρα να... βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Σιμεόνε, όμως, έχει μάθει να αντιμετωπίσει τον Ρονάλντο και επειδή ουκ ολίγες φορές την έχει πατήσει από εκείνον, έβαλε... όλη την Ατλέτικο να τον μαρκάρει. Και σε συνδυασμό με το κακό παιχνίδι των Ντιμπαλά και Μάντζουκιτς, η Γηραιά Κυρία μπροστά ήταν ακίνδυνη.

Η Ατλέτικο είναι ό,τι δεν θα γίνει η Γιουβέντους

Οι Μαδριλένοι είχαν πετύχει κατά το ήμισυ το σκοπό τους. Εμενε τώρα να βρουν το γκολ. Ο Σιμεόνε προτίμησε στην αρχική σύνθεση τον Ντιέγκο Κόστα και δικαιώθηκε, αν και θα τον χάσει στη ρεβάνς λόγω καρτών. Δεν σκόραρε εκείνος, αλλά έκανε όλη τη 'βρώμικη' δουλειά μπροστά, ενώ όποτε χρειαζόταν μάρκαρε.

Η Γιουβέντους πήγαινε το παιχνίδι εκεί που το ήθελε, αλλά στο 78' ο Χιμένες και στο 83' ο Γοδίν 'έγραψαν' το 'καυτό' πεντάλεπτο των 'ροχιμπλάνκος' που βάσει στατιστικών τη 'στέλνει' στα προημιτελικά του Champions League. Δεν είναι μόνο το καθαρό 2-0 είναι και το γεγονός πως ο Σιμεόνε ως προπονητής της Ατλέτικο δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε νοκ-άουτ όταν πάει στον επαναληπτικό ως νικητής.

Σου έχω και καλύτερο. Η Γιουβέντους δεν έχει καταφέρει ποτέ να γυρίσει ρεβάνς που στο πρώτο παιχνίδι έχει χάσει 2-0. Και μάλιστα αυτό έχει συμβεί 5 φορές στο παρελθόν.

Το θέμα είναι αν στον επαναληπτικό της 12ης Μαρτίου η Γιουβέντους θα έχει τον Αλέγκρι στον πάγκο της ή θα επιστρατευτεί άλλη λύση για να έρθει η ανατροπή. Βλέπετε, τα ιταλικά Μέσα είχαν αποκαλύψει εδώ και καιρό πως ο Ιταλός κόουτς είναι πολύ πιθανό να πει 'Arrivederci' αν η Γιουβέντους δεν καταφέρει να περάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης, δείγμα του πόσο πολύ θέλουν στο Τορίνο εφέτος τη διάκριση στο Champions League.

Και αυτό φάνηκε από την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Του έδωσαν όλα τα... κομφόρ για να φέρει τη χαμένη ευρωπαϊκή αίγλη και την κούπα με τα... μεγάλα αυτιά. Ποτέ ξανά μία ομάδα δεν 'έλουσε' με χρήματα έναν ποδοσφαιριστή για να της αλλάξει τον ρου της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Η Ατλέτικο είναι ό,τι δεν θα γίνει η Γιουβέντους

Το έκανε η Γιουβέντους όπως το έχουν κάνει πολλές φορές στο μπάσκετ. Εκεί μπορεί ένας να γίνει ο ηγέτης, στο ποδόσφαιρο, όμως, οι επικεφαλής των 'μπιανκονέρι' κατάλαβαν καλά το βράδυ της Τετάρτης πως για να χτίσεις το ευρωπαϊκό σου προφίλ χρειάζεται να παρακολουθήσεις πιο έντονα το παράδειγμα της Ατλέτικο του Σιμεόνε.

Τη 12η Μαρτίου έρχεται η πρώτη, σίγουρα η μεγαλύτερη και ίσως η τελευταία, για εφέτος, πρόκληση για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Να αποκλείσει μόνος του τη 'μισητή' Ατλέτικο στην οποία η παράδοση είναι υπέρ του. Φέτος ευθύνεται για τουλάχιστον 50% των τερμάτων που έχει πετύχει φέτος η Γιουβέντους, τρία ψάχνει στον επαναληπτικό για την ανατροπή.

Τα 22 γκολ και οι 8 ασίστ του παρελθόντος, στη θητεία του στη Ρεάλ απέναντι στην Ατλέτικο και οι 15 νίκες σε 31 ματς δείχνουν το δρόμο για τη Γιουβέντους. Οπως ο Σιμεόνε έδειξε τις... κοχόνες του στο 1-0 και ο Ρονάλντο τα 5 δάχτυλά του (όσα τα Champions League που έχει κατακτήσει) στον κόσμο των γηπεδούχων. Ενόψει ρεβάνς χτίζεται μία τρομερή ιστορία. Ο αγώνας στο Τορίνο είναι μακράν η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση των επαναληπτικών για τη φάση των 16 του Champions League.

Η Ατλέτικο είναι ό,τι δεν θα γίνει η Γιουβέντους

Σε αντίθεση, ας πούμε, με το Μάντσεστερ Σίτι-Σάλκε. Οι Γερμανοί κρατούσαν το υπέρ τους 2-1 μέχρι το 85ο λεπτό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ένας πρώην τους, ο Σανέ, ισοφάρισε για την ομάδα του Γκουαρδιόλα και στο 90' ο Στέρλινγκ την έστειλε από τώρα στα προημιτελικά του Champions League. Η άλλη πρόκληση της εφετινής διοργάνωσης. Ο λόγο για τον οποίο η Σίτι δαπάνησε τόσα λεφτά για να φέρει στον πάγκο της τον δικό της Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Τον άνθρωπο που ευελπιστεί πως θα φέρει την ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK