Προημιτελικά EL: Επιστρέφει στο Ντόρτμουντ ο Κλοπ, τι σημαίνει για Ολυμπιακό

Κέφια είχε η κληρωτίδα του Europa League βγάζοντας πρόωρο τελικό μεταξύ Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ. Μια επιστροφή δηλαδή του Γίργκεν Κλοπ λίγους μήνες μετά στο γήπεδο που αγαπήθηκε. Ισπανικός "εμφύλιος" για την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε. Αναλυτικά τα ζευγάρια των "8". Τι σημαίνει η κλήρωση για τον Ολυμπιακό.

Προημιτελικά EL: Επιστρέφει στο Ντόρτμουντ ο Κλοπ, τι σημαίνει για Ολυμπιακό

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις έβγαλε η κληρωτίδα στα προημιτελικά του Europa League. Το ματς φυσικά που τραβάει όλα τα βλέμματα είναι το Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ. Δύο ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση, αλλά και που έχουν έναν κοινό παρονομαστή... τον Γίργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός προπονητής που λατρεύτηκε στο Ντόρτμουντ, βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες στον πάγκο των "Reds" και θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του.

Τα κακά νέα όμως δεν έρχονται μόνο για τον Κλοπ, αλλά και τον Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να κατακτήσει το τρόπαιο η Ντόρτμουντ, προκειμένου να περάσουν απευθείας στους ομίλους του Champions League τη επόμενη σεζόν. Όπως και να 'χει όμως, πρόκειται για ένα ματς που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον.

Από εκεί και πέρα, η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κάτοχο του θεσμού, Σεβίλλη. Ένας ισπανικός "εμφύλιος" με άλλα λόγια. Η Βιγιαρεάλ θα κοντραριστεί με την Σπάρτα Πράγας, ενώ τέλος η Μπράγκα θα διασταυρώσει τα "ξίφη" της με την Σαχτάρ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Μπράγκα - Σαχτάρ

Βιγιαρεάλ - Σπάρτα Πράγας

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη

Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ

Οι πρώτοι αγώνες για τη φάση των προημιτελικών είναι προγραμματισμένοι τις 7 και 14 Απριλίου, ενώ στις 15 του ίδιου μήνα θα γίνει η κλήρωση για τα ημιτελικά. Τα παιχνίδια της φάσης αυτής είναι προγραμματισμένα για τις 28 Απριλίου και 5 Μαΐου.

Ο μεγάλος τελικός του Europa League 2016 θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου στο "Σεντ Γιάκομπς Παρκ" στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Θέλει Ντόρτμουντ ο Ολυμπιακός

Σε περίπτωση που ο φετινός νικητής Champions League κερδίσει τη θέση του στον όμιλο και μέσα από το πρωτάθλημα, τότε στους ομίλους μπαίνει απευθείας ο φετινός νικητής Europa League. Βάσει της οκτάδας του Champions League, όλες οι ομάδες είναι μέσα στη διοργάνωση μέσω των πρωταθλημάτων τους. Σε αυτή την περίπτωση αν ο εφετινός νικητής του Europa League έχει εξασφαλίσει, μέσω του πρωταθλήματος, θέση στους ομίλους τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στους ομίλους.

Οπότε τη δεδομένη χρονική στιγμή, η μοναδική ομάδα που μπορεί να το κάνει αυτό είναι η Ντόρτμουντ, η οποία αν φτάσει στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου και συνάμα πάρει θέση για το Champions League μέσω της Bundesliga, τότε στέλνει τον Ολυμπιακό στους ομίλους της διοργάνωσης για τη σεζόν 2016-17.

Θεωρητικά μπορεί και η Σαχτάρ, αλλά πρέπει να κατακτήσει και το πρωτάθλημα στην χώρα της, όπου βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την Ντιναμό Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Προημιτελικά CL: Ισπανικός "εμφύλιος", χαμόγελα για Ρεάλ-Μπάγερν

Με Ομπαμεγιάνγκ στους 8 η Ντόρτμουντ, "τεσσάρα" και πρόκριση για Μπράγκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK