Ο αφανής ήρωας της Λίβερπουλ είναι ένα 14χρονο ball boy

Ο Όκλεϊ Κανονίερ, παίκτης των Ακαδημιών της Λίβερπουλ, δεν σκόραρε, αλλά με την μπάλα στα χέρια συνέβαλε στο 4ο γκολ των Reds περισσότερο από κάθε άλλον επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Ο αφανής ήρωας της Λίβερπουλ είναι ένα 14χρονο ball boy

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές που μας απογειώνουν, μας συγκινούν, μας παίρνουν την ανάσα. Το χθεσινό ματς της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Champions League ολοκληρώθηκε με 4-0 υπέρ των Κόκκινων. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με απουσίες βασικών παικτών, κατάφερε να τιμωρήσει την Μπαρτσελόνα για την υπεροπτική αγωνιστική συμπεριφορά της και στο τέλος, ένα ολόκληρο γήπεδο, μια ολόκληρη πόλη τραγουδούσε 'You 'll never wak alone'.

Αν υπήρχε κάποιος που ζούσε την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του (μέχρι την επόμενη), αυτός ήταν ένας 14χρονος, ονόματι Όκλεϊ Κανονίερ, ball boy και μέλος της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του 'Άνφιλντ'.

Φυσικά, ο Κανονίερ δεν σκόραρε, δεν έπαιξε μπάλα στο γήπεδο, αλλά με τον τρόπο του, συνετέλεσε στην επίτευξη του 4ου γκολ της ομάδας του. Δεν είναι ένα τυχαίο τρικ. Ο προπονητής των ακαδημιών, Καρλ Λάνκαστερ, έχει δασκαλέψει τα ball boys του γηπέδου ώστε με τον δικό τους τρόπο να συμμετέχουν στο παιχνίδι, επιστρέφοντας τη μπάλα στους παίκτες της Λίβερπουλ όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Στο χθεσινό ματς, το σχέδιο πήγε κατ' ευχήν. Ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ ήταν έτοιμος να εκτελέσει κόρνερ. Ο νεαρός Κανονίερ του επέστρεψε τη μπάλα χωρίς να χάσει δευτερόλεπτο. Ο μπακ της Λίβερπουλ πρόσεξε ότι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν είχαν παραταχθεί στην άμυνα. Το γρήγορο χτύπημά του έφερε το γκολ από τον Ντίβοκ Ορίγκι. Οι αμυντικοί της 'Μπάρτσα' προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος παίκτης της Λιβερπουλ, Γκρέιαμ Σοίνες, δήλωσε σε τηλεοπτική εμφάνισή του ότι ο 14χρονος αξίζει να πάρει μια γερή αμοιβή από την ομάδα, όπως ένα εισιτήριο για τον τελικό, μαζί με εισιτήρια διαρκείας για την επόμενη σεζόν.

Ο αφανής ήρωας της Λίβερπουλ είναι ένα 14χρονο ball boy

Κάπου εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι ο 20χρονος Αλεξάντερ Άρνολντ υπήρξε επίσης ball boy της Λίβερπουλ, κάνοντας τα ίδια σε ντέρμπι με ομάδες όπως η Τσέλσι. Ο Κανονίερ λέγεται πως πέρα από την τέχνη του ball boy, έχει σπουδαίες επιδόσεις και πάνω στο χορτάρι, κάνοντας προπονήσεις με παίκτες δυο χρόνια μεγαλύτερούς του. Προπονείται ήδη, σε επικές νίκες και θριάμβους.

Κεντρική φωτογραφία: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK